LEXUS написа:Както вече споменах такива детски изводи като на колегата боз, са некоректни. Качва се в таксита, които се карат като служебни коли денонощно, бързат за адреси през дупки,абе служебна кола, и сравнява с лично БМВ. Абсолютна детинщина. После заявява ,че батериите на Приус ен били здрави, не били,ама са здрави и нямат проблеми поне 500 000км. при таксиметровите компании. Гледа цена на батерията в Тойота,а смята цената на ремонтите по дизеловото БМВ не по цени в Дару Кар. Айде ако обичаш тия простотии да си ги говориш на някои инфантилни хора! Не си уцелил кого да убеждаваш,нито форума.
Всъщност по-здрава кола от Приус няма да намериш на пазара. За дизелови бмв-та,които тракат на по 150 000км и това лично ползване с пластмасови табла не ми се коментирса,а цената на ремонтите им с оригинални части е такава,че направо трябва да ги върнеш за скрап,поне тежат особено дизелите.
Изводите не са ми такива и не ми слагай тези думи в устата, ако обичаш!
Да, колата е здрава. Да харесва ми. Всичко е наред. И да, скърцат като каруци.
Защо един елементарен Опел, който се кара като такси не се разкърцва на 100к километра? Защо една Фабия (в момента след Опела, кумеца ми кара втори автомобил като такси - Фабия) на 100к не скърца въобще? Или викаш и тя не се кара като такси.
Хайде затваряйте си очите, ентусиасти.
Както казах - за мен единствено негативно в случая е да го уголемя, за да не стават пак преразкази
евентуалното скорошно умиране на батерията, нищо друго. И ако умре тази батерия, просто ще знам, че ще съм вътре с огромна сума пари наведнъж.
И да кажа за частите - други части, освен оригинални за БМВ-то не слагам. Естествено за какво да си купя дюза от Дару, като мога да си я купя от Бош - (460лв/бр) с връщане на старите? За какво да купувам нова турбина от Дару, като мога да я взема директно от представител на Гарет? За какво да купувам съединител от Дару, като мога да взема от оригиналния опаковчик - в случая Люк. Ама не, важното е да пишете глупости.
Ако някой се интересува (съмнявам се) с какви части си поддържам колите, нека ми пише ЛС, за да не разводняваме темата.
И искам да попитам тези, които сте гледали Приуси
Доказано е, че след 150к пробег, капацитета ѝ спада с над 30%.
Също в сервизното ръководство пише:
If there is more than 1 volt difference between MAX and MIN value between two cells, battery is failed and must be replaced.
Аз ще си купя Приуса, който искам и ми хареса, наистина, ако един от вас ми даде писмено заявление, че в случай на умриране на батерия в следващите 3 години, той ще ми поеме ремонта.
Нали сте бабаити и гарантирате, че това не може да се случи. Ето, аз заявявам, че още утре го взимам ако един само излезе и подпише такъв документ и да напишем една ЗЗ за цената на новата батерия със срок от 3 години.
И да, има много по-евтини и рециклирани батерии в САЩ. Но всички те са стари и се рецликлират със стари селове. А ако видя цената на такава, която е заводски рециклирана с нови селове, когато се сложи транспорт (съмнявам се някой да я изпрати от САШ, но да допуснем ,че ще го направи), то с транспортните разходи, включвайки ДДС и мито, то излиза на цена около и малко под 5000лв.
Ако някой знае по-добра оферта, нека сподели. Нали за това е форума, за да се споделят директно впечатления. Аз споделям, каквото съм прочел, без практическо проиграване, а само проиграване на хартия с цената на евентуалната покупка.
И не случайно съм се ориентирал кум Приус, защото това за мен, на база хилядите изчетени статии по въпроса, е най-здравия хибриден автомобил. И за това искам да си купя такъв.
Ама явно на вас не ви харесват реалните мнения на хора, които просто ги изказват, без да изопъчават нещата.
Лошо няма. Всеки има право на мнение и избор в случая.
И не ме винете за моя избор и мнение.
Rudy написа:
Заводската гаранция на хибридната система доскоро беше 7 год.или 150000 км, сега е 10 год. плюс безплатно обслужване 5 год.
И не са единици на подменени батери, но вече сме обсъждали - броя на колите с подменени батерии (не само от Тойота, но и от други източници) е под 3% от общия брой продадени.
И дефектите определено са свързани с неглижирана експлоатация.
Някои хибриди имат ангр. ремък, смяната на накладките е по-рядка, но зависи и от шофьора.
И това не е вярно:
УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ: 5 години или 160,000 км (което настъпи първо)
Гаранция на хибридната система: 5 години или 100 000 км (което настъпи първо).
Това е гаранцията за България към момента.
Как пък точно, случайно, на батерията и всичко покрай нея, са решили да ѝ смъкнат гаранцията спрямо останалата част от колата?
На Приус-2 гаранцията по спомен е била 7 или 8 години, а не 3-ката я намаляват на 5 години.
Ако бяха толква сигурни, то можеха да дадат и 10 годнини, не мислиш ли?
Едиствено и само 10 годишна гаранция имат батериите на автомобилите, които са предназначени за продажба в Калифорния. Но ти там Приуса е по-различен от останалите.
Управлението е по-различно на батериите, нямаш копчето ЕВ и още доста неща. Само и само, за да могат да я докарат до 10-тата година що годе жива-умряла. biggrin.gif