Corolla Cross - има ли собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
TheRealDacho
Автомобил: Corolla Touring Sports GR
Благодарил/а: 44 пъти
Получена  благодарност: 29 пъти

Мнение от TheRealDacho » 23 Юли 2025 13:34

skarid написа: 23 Юли 2025 12:29 а можеше. Може да се "изкара" и на екрана зад волана, като при старата - този екран е много по-малък. Дори може да се изкара на "хедъп", за модификациите, които го имат. (Но аз не я взех и не бих - не и ако трябва да заплатя за такава, повече от колкото за евтин
Тази навигация я имам в моята Toyota Corolla TS 2025. Мога да си я изкарам в средата на Multi-information display-a. Но това е само за вгадената навигация, ако си пусна Android Auto и ползвам Waze/Google Maps, на мястото на тази карта излиза само посоката на завиване и разстоянието до следващият разклон.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 35 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Авг 2025 20:18

Публикуваха ценова листа и спецификации на Corolla cross hybrid MT,25.
Най-интересното е, че Dinamic Force 2,0 е с по-ниска системна мощност от преди. Вместо 197 к.с. е вече 180 к.с. ДВГ е с понижена мощност също вместо 152 к.с. е 130 к.с.
На CHR същата хибридна система е 197 к.с.
Някакви нови стратегически подходи в търговията са предприели от TMC.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Двигателист
Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 78 пъти

Мнение от Двигателист » 01 Авг 2025 22:54

Според мен, причините са доста по-прозаични. Просто двигателят трябва да отговори на новите процедури за емисионен контрол Euro 6e-bis, които засягат нови модели. Вероятно това налага редукцията на максималната мощност. Максималният въртящ момент е непроменен, което ме кара да мисля, че ограничават пълненето във върховите режими. Може би това е временно решение, но понякога нищо не е по-постоянно от временното tooth.gif

Hursa
Благодарил/а: 29 пъти
Получена  благодарност: 187 пъти

Мнение от Hursa » 02 Авг 2025 07:47

Изглежда са по-прозаични - неудачен двигател. 2.5 литровия - дори му повишават мощността. На 1.8 не я понижават. Заговори се за нови двг на тойота (а това е от "най-новите" им) сравнително скоро, след като започнаха да го предлагат. Има доста оплаквания именно от този им двг. На трицилиндровата му вариация, с индиректно впръскване (въпреки силно редуцираната мощност) - се наложи да поставят филтър за твърди частици (свидетелства за недобро смесообразуване и изгаряне, според мен) - за да отговаря дори на старите, така наричани "евронорми" (сред първите двигатели с индиректно впръскване с такъв филтър). И това е двигател за хибриди, ако такъв не отговаря, как други, двигатели за нехибридни автомобили - отговарят.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от zi_zi_top » 02 Авг 2025 10:52

Не съм съгласен, че е неудачен. Дори напротив - продължава да се вгражда в Lexus UX, C-HR и Prius. За всички години откакто се ползва няма НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ с него. Единствено в САЩ при чисто бензиновата версия 164 к.с. и CVT се оплакват, че е по-муден. Но няма технически проблеми.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

planetarydrive
Автомобил: Camry
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от planetarydrive » 02 Авг 2025 11:36

Хайде стига глупости господин Хърса, че някой пък може да се обърка, прочете някое ваше мнение, та и повярва. Сред всички небивалици се откроява безсмислицата, казана по повод А25А- съвършен съвременен мотор. Като няма кой да озапти логореята, така ще е. Все пак четат хора незапознати в детайли с Тойота и се объркват.

mirott
Благодарил/а: 28 пъти

Мнение от mirott » 02 Авг 2025 11:56

Hursa написа: 02 Авг 2025 07:47 неудачен двигател
В този пост единственото неудачно е мнението ви.
Тойота правят здрави и непретенциозни мотори. Според вас щом не е така, защо ползвате тяхно изделие? Не е ли неудачно tooth.gif
Не ми отговаряйте. Благодаря.

Hursa
Благодарил/а: 29 пъти
Получена  благодарност: 187 пъти

Мнение от Hursa » 02 Авг 2025 15:33

Може би защото е много удачен - го скопяват още. smile.gif Така или иначе дефорсирания двигател за хибрида. Може би - защото е много удачен има толкова теми с оплаквания? (Може би защото е много удачен у хикса не го предлагат у нас? smile.gif) Продължават да го вграждат - какво да предложат на негово място, а желаят все повече продажби. (Все пак - това са тойота. Не като други производители - предлагащи по десетина варианта двигатели/трансмисии за модел.) Явно се опитат да предложат нещо за замяна, но освен няколко излезли статии за кратък период - друго не се чу за "новите двг на тойота".
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Публикувай отговор