Мнение
от Hursa » 14 Ное 2019 19:40
9.7 - такъв разход не съм виждал и при скорост към 180.
Ел двигателя не е толкова "слаб" - батерията е "слаба" (чувствително по-слаба, поне по-спецификация, от батерията на по-стария модел хибридна система). А и, може би, модела е относително по-тежък. Също и ДВГ е доста по-мощен, вероятно, не така икономичен.
Иначе е нормално да поддържа батерията около средата на работния диапазон, според мен. Все пак, по идея не е за да шофирате в ел режим, а основно за да регенерира енергия при забавяне на автомобила, която да отдава при ускорение - съкращавайки този разход на ДВГ - при ускорението. Затова, предполагам, е нормално - "поддържа" един свободен капацитет на батерията - за да съхрани енергията при регенеративно спиране ("старае се", да го поддържа). И при мен е приблизително така, зарежда се до "пълно" на анимирания указател, само при продължителни спускания, в проходите, например. А в града, често "пада" значително повече отколкото при извънградско шофиране.
(ПС Всъщност - 9.7 моментен разход ли? Ако е моментен, е нормално - ако "я настъпите".)
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid