Корола версо или Превия?
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
В Хонг Конг се возих на Alphard-a - тва чудо е ОГРОМНО! Събра ни 7 дооста големи човека плюс багаж(шофьора не го броя) !! Вози прекрасно и на всичко отгоре се набираше много прилично biggrin.gif Щях да му кажа да покарам малко, ама с тоя десен волан много терсене ми изглеждаше laugh.gif Просто маниашки бус си е! Но мога и с Превия да се задоволя
До колежката - Версото е много пъргаво, много икономично ако вземеш дизелак, а и сега цената му е доооста приемлива! Вози доста добре, просторно си е, а и поддръжката му е доста по-лесна. Превията ще е малко повече играчка да е поддържаш, но щом ще имаш две коли мисля няма да е проблем... Незнам с какви двигатели идва Превията, виждал съм Д4Д Превия тук, но все пак е друго да е караш. А и както видяхме от поли, Превия има и хибрид, което си е много голям +++++
Цените на двете са доооста различни, така че въпроса е колко пари искаш да потрошиш по кола, а и едната все пак има 100хил.км гаранция, което пак си е плюс 

До колежката - Версото е много пъргаво, много икономично ако вземеш дизелак, а и сега цената му е доооста приемлива! Вози доста добре, просторно си е, а и поддръжката му е доста по-лесна. Превията ще е малко повече играчка да е поддържаш, но щом ще имаш две коли мисля няма да е проблем... Незнам с какви двигатели идва Превията, виждал съм Д4Д Превия тук, но все пак е друго да е караш. А и както видяхме от поли, Превия има и хибрид, което си е много голям +++++

Аз съм карал Alphard в Япония,на един от моите бизнес партньори.С двигател 3.0 V6 VVT-i Compressor -това е колата уникат-новите модели са със система за автоматично паркиране,абе муцка.Пусти му акцизи тука...Ама ще ги прежаля парите някой ден и ще рипна в един.
Към колежката,няма да се измъчиш с подръжката на превията,не дава проблеми.
Превията за Европа излиза с 2.4 VVT-i бензинов и Д4Д дизелов двигател.
За Япония с 2.4 VVT-i,2.4VVT-i Hybrid и 3.0 V6 VVT-i само бензинови.
Към колежката,няма да се измъчиш с подръжката на превията,не дава проблеми.
Превията за Европа излиза с 2.4 VVT-i бензинов и Д4Д дизелов двигател.
За Япония с 2.4 VVT-i,2.4VVT-i Hybrid и 3.0 V6 VVT-i само бензинови.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
Я взимай превията.
За какво ти е нова кола,била в гаранция,ми ти си я плащаш таз гаранция двойно.
В Гърция има вариант да се закупи чисто нов автомобил без гаранция и с около 4000 евро по-ниска цена.Тук не знам може ли.Ама да сменям масло за по-300-400лева.
За какво ти е нова кола,била в гаранция,ми ти си я плащаш таз гаранция двойно.
В Гърция има вариант да се закупи чисто нов автомобил без гаранция и с около 4000 евро по-ниска цена.Тук не знам може ли.Ама да сменям масло за по-300-400лева.

КЕФ ЦЕНА НЯМА
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
Определено съм се насочила към превията , но ще търся бензин . Непременно ще слагам инжекцион , че много карам . Не ми се ще дизел защото е по-малко коне - 116к. само. Друго си е колата да те измъква когато я настъпеш , пък и никога не съм карала дизел. Приятелите се шегуват , че много ми бил тежък крака и дизела нямало да издържи на толкова юркане. Знам че преувеличават , обаче от друга страна си е риск да вземеш дизел втора ръка.
а защо не огледаш Авенсис Версо 2.0 VVTi ?marsch написа:Определено съм се насочила към превията , но ще търся бензин . Непременно ще слагам инжекцион , че много карам . Не ми се ще дизел защото е по-малко коне - 116к. само. Друго си е колата да те измъква когато я настъпеш , пък и никога не съм карала дизел. Приятелите се шегуват , че много ми бил тежък крака и дизела нямало да издържи на толкова юркане. Знам че преувеличават , обаче от друга страна си е риск да вземеш дизел втора ръка.
колегите ще кажат, че съм пристрастен понеже продавам такава и за това няма да пусна линка към обявата

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

да, горе долу са еднакви...но само заради това ли не гледаш Версо...или заради страничната вратаmarsch написа:ами защото цените на авенсис версо и превия (втора ръка) са еднакви .... в този случай наистина предпочитам втората

както и да е...все пак превията е по-непопулярен автомобил,т.е. има малко и за продажба и по улиците

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Corolla - 2C