Ключове & имобилайзери
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от color » 05 Юли 2017 13:51
Nissan Primera P10 1.6i 102hp
color
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от YoKK » 07 Юли 2017 13:47
Винаги има шанс да не успееш да го програмираш сам. Добрата новина е, че в официалното представителство на Тойота обучението на целия ключ (дистанционно + транспондер) е 30лв, но лично аз смятам, че няма да имаш проблеми да си обучиш сам електрониката за дистанционното!
Днес приключи моята сага с направата на втори ключ за колата ми. В личен разговор с колегата от форума Vladko бях леко подведен, че за да се обучи транспондера е едва ли не задължително чипа да е НОВ (чист) и е повече от препоръчително да се иде на ключар, което не отговаря на истината. ВАЖНО е да се знае, че транспондера МОЖЕ и да е стар (от ключ втора употреба), но задължително трябва да е идентичен с този на оригиналния ключ, което лесно се проверява при ключар. Накратко ето и равносметката:
1) поръчка на ключ втора употреба от Ebay - 35лв (още веднъж благодарности към колегата Светльо / Рошко / за съдействието;)
2) поръчка на заготовка (ненарязано острие с празна кутийка за бутоните)- 3лв
3) нарязване на острието при ключар - 10лв + проверка за съвместимост на транспондера на оригиналния ключ с транспондера на ключа-втора употреба
4) прехвърляне на електрониката и транспондера от ключа-втора употреба в нарязаната вече заготовка (електрониката се вади лесно, но транспондера е залят с нещо като смола и за да се извади трябва много внимателно да се изреже от старата кутийка- трудно е!
5) обучение на дистанционното (сам по схемата от началото на темата)
6) обучение на транспондера с премахване на всички ключове в системата с изключение на двата -в официалното представителство на Тойота -30лв./ отне 30мин. Предполагам, че ще стане и с лаптоп и програма, но никой колега не откликна за помощ. Направих няколко опита за самообучение с различни комбинации от слагане на ключа в патронника + отваряне на вратата, но бяха неуспешни. В разговор с Vladko ми бе разяснено, че обучението по клипчетата в YouTube се отнасяло САМО за тойотите, произведени за Америка. За колите за Европейския пазар показаното обучение не важало.
Цялата сметка излезе 78лв и 1месец като време.
Няма нищо сложно, стига човек да не е нещо на зор и да му се занимава. За да се подсигуря с транспондера, ако не стане този от употребявания ключ, си поръчах и един НОВ (чист). Проверих го на ключар, че е идентичен с чипа от оригиналния ключ, но не ми се наложи да го обучавам, понеже в "ТОЙОТА" обучиха стария (използвания).
YoKK
Ключове & имобилайзери
Мнение от irrer » 11 Юли 2017 11:28
irrer
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от slowtraveler » 11 Юли 2017 12:14
Няма какво да се обърквате - случва се... Подменя се повредената част и продължавате нататък...
Дали с блок от морга, или някаква друга алтернатива - това вече е ваш избор... При всички случаи блокът от морга е добре да се прегледа и почисти преди да го монтирате... Относно нуждата от ключар - не съм сигурен точно как е изпълнението на Пикник - дали патрона може да се свали отделно (т.е. да размените патроните между вашият и чуждият блок)... Там вече би трябвало да видите ключар...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Ключове & имобилайзери
Мнение от neznaiko » 28 Юли 2017 00:56
neznaiko
- Toyo_driver
Ключове & имобилайзери
Мнение от Toyo_driver » 09 Авг 2017 21:32

Toyo_driver
Ключове & имобилайзери
Мнение от 1AD » 11 Авг 2017 15:28

1AD
-
- Обратна връзка:
Ключове & имобилайзери
Мнение от NightWalkeR » 18 Авг 2017 13:57
...Извинявай колега, но в коя ТОЙОТА си ходил, че аз реших да си проуча и минах през ТОЙОТА ИЗТОК (на Цариградско) и първо ми казаха , че само Оригинален ключ нов (бланк) за 250лв. После като им казах, че имам познати правили процедурата в ТОЙОТА... взе нещо да си мърмори , разходи се до сервиза и като се върна каза - Можело!! 46лв без гаранция , че ще стане. Попитах може ли съвет какъв ключ/транспондер да търся - не в прав текст, но ми казаха да се спасявам!YoKK написа:
........ Добрата новина е, че в официалното представителство на Тойота обучението на целия ключ (дистанционно + транспондер) е 30лв, но лично аз смятам, че няма да имаш проблеми да си обучиш сам електрониката за дистанционното!
...
.....
6) обучение на транспондера с премахване на всички ключове в системата с изключение на двата -в официалното представителство на Тойота -30лв./ отне 30мин........
Няма нищо сложно, стига човек да не е нещо на зор и да му се занимава. За да се подсигуря с транспондера, ако не стане този от употребявания ключ, си поръчах и един НОВ (чист). Проверих го на ключар, че е идентичен с чипа от оригиналния ключ, но не ми се наложи да го обучавам, понеже в "ТОЙОТА" обучиха стария (използвания).
Възможно ли е за 1 месец цената да е скочила с над 50% или зависи от настроението на приемчика

Някой пробвал ли е другаде да направят въпросното обучение на транспондера ?
NightWalkeR
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от YoKK » 18 Авг 2017 15:43
Попитах може ли съвет какъв ключ/транспондер да търся - не в прав текст, но ми казаха да се спасявам
Ако си с като моята кола и имаш затруднение да намериш чип, мога да ти помогна!
YoKK
-
- Обратна връзка:
Ключове & имобилайзери
Мнение от NightWalkeR » 18 Авг 2017 17:43

Колата е Ярис 2, за нов ключ обаче дадоха добра цена, защото и в две авто-ключарски ателиета питах и ми казаха същата - около 230-250лв.
NightWalkeR
-
Ключове & имобилайзери
Мнение от dokkito » 23 Сеп 2017 20:43
VIN: JTDKV123603254009
dokkito
Ключове & имобилайзери
Мнение от Doko_26 » 25 Сеп 2017 22:38

колата е Аvensis 2003г. D4D disel
Doko_26
Ключове & имобилайзери
Мнение от neznaiko » 28 Сеп 2017 11:38
Описвам как е при мен. Би трябвало и при теб да е същото, но все пак е по-добре да каже и някой, който е с Ярис и е пробвал.dokkito написа: Здравейте. Карам тойота ярис от няколко години с един ключ, който е само с транспондер. Колата отключвам и заключвам с ключалката на вратата. Не съм ходил при ключар да разбера дали ключа е мастър. Искам да си направя още един ключ. Прочетох всичко до тук. Искам да съм предварително подготвен като отида при ключар. Искам да разбера дали мога да обуча ключ с дистанционно без да променям нищо по автомобила. При поставяне на ключа диода на секюритито угасва. До колкото съм разбрал ако ключа ми не е мастър първо трябва светодиода да светне постоянно за няколко секунди. Също така каква електроника и транспондер да си потърся?
Трябва дистанционното да е съвместимо, иначе не се налага да се променя нищо по автомобила, а само той да се "запознае" с новото дистанционно, за което не е необходим мастър ключ.
Относно транспондера - за да се добави допълнителен такъв, е необходим мастър ключ. Аз си правих един резервен ключ, който е само с транспондер и ключарят изкопира стария транспондер върху "празен чип". Сега колата не прави разлика между двата, за нея те са са един и същ, т.е. пак мина без мастър.
Т.е. има варианти без значение дали ключът ти е мастър или не.
neznaiko
-
Ключове & имобилайзери
Мнение от dokkito » 29 Сеп 2017 19:40
Благодаря за информацията. Как да разбера какво дистанционно би ми свършило работа? Мисля да го поръчам от алиекспрес.neznaiko написа:Описвам как е при мен. Би трябвало и при теб да е същото, но все пак е по-добре да каже и някой, който е с Ярис и е пробвал.dokkito написа: Здравейте. Карам тойота ярис от няколко години с един ключ, който е само с транспондер. Колата отключвам и заключвам с ключалката на вратата. Не съм ходил при ключар да разбера дали ключа е мастър. Искам да си направя още един ключ. Прочетох всичко до тук. Искам да съм предварително подготвен като отида при ключар. Искам да разбера дали мога да обуча ключ с дистанционно без да променям нищо по автомобила. При поставяне на ключа диода на секюритито угасва. До колкото съм разбрал ако ключа ми не е мастър първо трябва светодиода да светне постоянно за няколко секунди. Също така каква електроника и транспондер да си потърся?
Трябва дистанционното да е съвместимо, иначе не се налага да се променя нищо по автомобила, а само той да се "запознае" с новото дистанционно, за което не е необходим мастър ключ.
Относно транспондера - за да се добави допълнителен такъв, е необходим мастър ключ. Аз си правих един резервен ключ, който е само с транспондер и ключарят изкопира стария транспондер върху "празен чип". Сега колата не прави разлика между двата, за нея те са са един и същ, т.е. пак мина без мастър.
Т.е. има варианти без значение дали ключът ти е мастър или не.
dokkito
Ключове & имобилайзери
Мнение от neznaiko » 29 Сеп 2017 21:45
neznaiko
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru