Да за съжаление от тази година отпада за моя и след април няма да ми е фрее, сега все оше е, но едва ли ще се раша да да ида в центъра с колаScott написа:Tвоя Приус не е освободен от такса, нали знаеш.nasco написа:... Таксата за центъра на Лондон е £12 на ден...
http://www.roadtaxprices.co.uk/Free_Con ... e_Cars.htm
Разход на Приус 3
Преди
Corolla 2002 1.6VVTi Linea Sol
Corolla Verso 2006 1.8VVTi Linea Sol
Prius 2008 TSpirit,RHD
BMW 520d F10 2011 Auto,RHD
Сега
BMW 520d F11 2011 Auto, Top of the range,RHD
Toyota Verso-S 2011 TSpirit Auto+Paddle Shifts,Panoramic Roof,Rev Camera,RHD
Corolla 2002 1.6VVTi Linea Sol
Corolla Verso 2006 1.8VVTi Linea Sol
Prius 2008 TSpirit,RHD
BMW 520d F10 2011 Auto,RHD
Сега
BMW 520d F11 2011 Auto, Top of the range,RHD
Toyota Verso-S 2011 TSpirit Auto+Paddle Shifts,Panoramic Roof,Rev Camera,RHD
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Aко погледнеш листа на освободените има повече дизелови автомобили от хибридни. Иначе спор няма, че за хибрида плащаш по-малко на бензиноколонката, но като сложиш в уравнението покупната му цена и нещата се обръщат. А приказките за екология са жива демагогия - винаги има доказателства За и Против.nasco написа:...просто го дадох за пример защо в някои случаи е по изгодно от дизела
Много интересен линк. Половината от колите са на VAG с двигател VW TDI. На този фон мнения от рода на "тракащите дизели на VW, които замърсяват града" изглеждат доста смешни и нелепи.Scott написа:Tвоя Приус не е освободен от такса, нали знаеш.nasco написа:... Таксата за центъра на Лондон е £12 на ден...
Единственият вариант да е по-изгодно от дизела е колата да е такси и да не излиза от града. И пак не е много сигурно, доколкото едно такси върти доста километри, а ресурса на дизеловите мотори / особено VW / според мен е по-голям от този на агрегата на хибрида. 4-те мотора TDI в линка без особени проблеми могат да завъртят половин милион километра при качествена нафта и редовно обслужване с масла и филтри.nasco написа:Да за съжаление от тази година отпада за моя и след април няма да ми е фрее, сега все оше е, но едва ли ще се раша да да ида в центъра с колаScott написа:Tвоя Приус не е освободен от такса, нали знаеш.nasco написа:... Таксата за центъра на Лондон е £12 на ден...
http://www.roadtaxprices.co.uk/Free_Con ... e_Cars.htmпросто го дадох за пример защо в някои случаи е по изгодно от дизела
1/Хибрида няма предимство в разхода на гориво сравнен с дизела , да не говорим че при моето каране ,а именно доста магистрала , дизела ще е по-икономичен .
Ако се търси икономия на всяка цена , бензин с метан е по-икономично от всичко останало.
2/Хибрида се прозвежда в Япония и само транспортирането му от там до Европа замърсява повече отколкото самият автомобил за целият му живот , да не говорим колко е мръсно производството на батерии и последващото им рециклиране
3/Да има по ниски данъци и такси в Европа, но това не важи за България
Е защо по дяволите да си купя хибрид ??
Както съм писъл няколко пъти ,смятам да пропусна ерата на хибридите и да мина директно на електрически автомобил
Ако се търси икономия на всяка цена , бензин с метан е по-икономично от всичко останало.
2/Хибрида се прозвежда в Япония и само транспортирането му от там до Европа замърсява повече отколкото самият автомобил за целият му живот , да не говорим колко е мръсно производството на батерии и последващото им рециклиране
3/Да има по ниски данъци и такси в Европа, но това не важи за България
Е защо по дяволите да си купя хибрид ??
Както съм писъл няколко пъти ,смятам да пропусна ерата на хибридите и да мина директно на електрически автомобил
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Каква е логиката i10 да е в списъка, а Aygo например да не е?Scott написа:Tвоя Приус не е освободен от такса, нали знаеш.nasco написа:... Таксата за центъра на Лондон е £12 на ден...
И двете да с 99 CO2 Rating (g/km).
http://www.whatcar.com/Review/EditionCo ... nningCosts
Тук май някой си плаща, за да влезе в списъка
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Или някой публикува грешна информация на официалния сайт на Тойота?didak написа:Тук май някой си плаща, за да влезе в списъка
http://www.toyota.bg/Images/New_Aygo_tcm419-1118260.pdf
http://www.toyota.co.uk/bv/leads/pdfFiles/rc10907.pdf
Айгото си харчи братче. Аз не знам как IQ влиза с еднолитровия двигател, а Айго не влиза в списъка. Все пак IQ е по-тежка (нищо че е по-малка) и харчи малко повече от Айгото. Айгото не е върха на икономията. Градско харчи повече от дизел. Жената не пада под 6,5 на 100 градско.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
Даниел Чобанов
-
Даниел Чобанов
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 402 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Хм, да ти кажа при такъв режим такъв разход го достига и съвременен бензинов автомобил...IVOtuning написа:Днес:
Приус 3Г, на 17 000км
4 човека (общо тегло 380-400кг)
Пробег 220км- 180км магистрала и 40км двупосочен
Средна скорост 110км/ч
Среден разход 6.7л/100км
Данни по борд компютър.
Според мен този разход го постига всеки един съвременен дизелов автомобил.
Но горепосочения опит отново затвърждава мнението ми, че конкретния автомобил трябва да се използва в условия, за които е предназначен... Конкретно за приуса - в града....
Защото там пък с чистата бензинка нямам никакъв шанс да се доближа до такъв разход...
Иначе за замърсяването на околната среда с кораба, който ще транспортира автомобилите - не сте съвсем прави... Нещата малко по малко навлизат и при тея огромни двигатели.
Става въпрос за въздушната част (защото за водата нещата отдавна са много строги) - вече се изисква специален Air pollution certificate, а на съвременните кораби започнаха поставянето и на катализатори...
Направи сметка колко би изгорил кораб превозващ към 7000 автомобила...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
baba_metca