Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Re: Икономичен автомобил ли е Prius?

Мнение от scorpion » 19 Авг 2015 10:21

smsdeliverer написа:Неделя София-Пловдив.
Спрях на изхода на София и след това пред нас.
От тези км има около 6 км градско каране в Пловдив.
Карал съм около 40 км с 19x кm/h другите с 15x km/h намалял съм за ограничението при преминаването на тунела и в един участък, който се ремонтираше може би около 2км(там се караше в колона) и градското с 60x km/h.
Приуса не може да вдигне повече от 195 по километраж, до там ускоряваше доста прилично при 195 се задейства според мен някаква защита.
При тази скорост се държи много устойчиво също така добре сравнено с предишният ми Авенсис.

Ето и снимка на разхода .
Изображение
Колега,
вероятно разхода е чудесен НО имам едно питане:
Доколкото виждам има едно показание TIME: 1:00 какво означава ?
Каква е средната скорост за изминатите 129.2 километра ?

Аватар
BOz
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 167 пъти

Мнение от BOz » 19 Авг 2015 11:09

mirott написа:Да бе, от икономичните! Аз с Вектра Исузу от 95-та не мога да достигна 7/100 при поддържане на 140-160! А тя милата струва 1/30-та от цената на Приус...пък и къде по-икономични дизели има вече:)! А и да ти кажа, че тоя Приус с тия 7/100 бензин е лека смешка в сравнение със Сивика-2.0 бензин 160 коня. За подобно каране, че и мааалко по-грубо дава 8 бензин... tooth.gif !
И един мармот завива шоколадче в станиолче, нали знаеш.

Дай доказателства - километри, средна скорост. Да не се окажеш само, че виртуално поддържаш средна скорост от 190км/ч, пък борда накрая едвам показва 110 да речем.
Не веднъж съм спорил по този въпрос и накрая като искаш доказателства, а не думи, всеки започва да се измъква.
За това - дай доказателства.
Защото иначе моя Приус по принцип с това темпо, даже по-високо, разхода му е малко под 5/100. Ако искаш вярвай. Даже като се сетя веднъж в БМВ-то ми (330ХД), поддържах по магистралата 220-240 и накрая ми даде малко под 5/100. И това с около 300км градско след това. Пък къде, къде по-икономични БМВ-та има вече.
Аз съм готов да напълня на всеки резервоара на бензиновата му кола до горе и да ми покаже как с тази скорост по този маршрут ще направи такъв разход.
Давай Сивика на пътя, пълня резервоара до горе и ако покаже този разход, пак го пълня до горе следващите 3 пъти. Но ако покаже по-висок разход и то не с малко, единствено си искам парите за резервоара обратно и да напишеш тук каква лъжа си съчинил.

@scorpion, логично е ако за 1 час изминеш 129,2км то средната скорост да е 129.2 км/ч. :)
Последно промяна от BOz на 19 Авг 2015 11:24, променено общо 1 път.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
flammen

Мнение от flammen » 19 Авг 2015 11:24

На мен тази тема ми е доста приятна за четене. Ама как да взема участие, като дори не съм се качвал в приус. Иначе предложението на BOz ми хареса. Но си мисля, че подобни теми са безкрайни. Ето например моята кола е давала за определн пробег и 4,5/100, а в друг случай съм и правил 9/100. Е...като седна на маса, гледам да не споменавам втория разход. :)
Corolla E15 2.0 D4D

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 19 Авг 2015 11:26

flammen написа:На мен тази тема ми е доста приятна за четене. Ама как да взема участие, като дори не съм се качвал в приус. Иначе предложението на BOz ми хареса. Но си мисля, че подобни теми са безкрайни. Ето например моята кола е давала за определн пробег и 4,5/100, а в друг случай съм и правил 9/100. Е...като седна на маса, гледам да не споменавам втория разход. :)
Точно за тази цел има статистика.
Караш, зареждаш, пишеш, зареждаш, пишеш и накрая имаш колко средно ти харчи колата. А това е най-точно. Защото започваме като рибарите. :thumbsup:

п.п. В неделя заредих резервоара на Приуса. И го взех тия 3 дни от жената да го карам аз. Да видя какъв разход мога да му направя градско.
Довечера ще споделя.

mirott
Благодарил/а: 10 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от mirott » 19 Авг 2015 12:01

Честно да ти кажа, не ми се "доказва" пред хора дето карайки 330ХД с 220-240 харчат 5 кила нафта... tooth.gif !

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 19 Авг 2015 12:58

scorpion написа:
smsdeliverer написа:Неделя София-Пловдив.
Спрях на изхода на София и след това пред нас.
От тези км има около 6 км градско каране в Пловдив.
Карал съм около 40 км с 19x кm/h другите с 15x km/h намалял съм за ограничението при преминаването на тунела и в един участък, който се ремонтираше може би около 2км(там се караше в колона) и градското с 60x km/h.
Приуса не може да вдигне повече от 195 по километраж, до там ускоряваше доста прилично при 195 се задейства според мен някаква защита.
При тази скорост се държи много устойчиво също така добре сравнено с предишният ми Авенсис.

Ето и снимка на разхода .
Изображение
Колега,
вероятно разхода е чудесен НО имам едно питане:
Доколкото виждам има едно показание TIME: 1:00 какво означава ?
Каква е средната скорост за изминатите 129.2 километра ?
1час е времето от паленето на колата до гасенето й(това вкл. и времето на престой ), в частност 129.2km/h се явява и средната скорост тъй като съм карал 1 час.
Lexus NX 300H F sport

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 19 Авг 2015 14:49

mirott написа:Честно да ти кажа, не ми се "доказва" пред хора дето карайки 330ХД с 220-240 харчат 5 кила нафта... tooth.gif !
Е, нормален е този отговор, който и очаквах.
Това все едно аз пръв да го бях казал колко ми харчи БМВ-то при тази скорост, ти да ми предложиш да се убедиш, то щях и аз да кажа, че няма да се "доказвам" пред хора със Сивици. Защото знам каква е истината реално. tooth.gif
За това, както не веднъж съм го казвал, думите са едно, реалността подкрепена с доказателствен материал съвсем друго. drunk.gif

mirott

Мнение от mirott » 19 Авг 2015 15:00

И кога кара за последно такъв сивик, че да знаеш истината?
Честно, нямам време да се занимавам. Иначе на драго сърце:)!
Да, реалността е друга-Приус на колегата за средна скорост малко над 120 дава 7/100 по магистрала! Сивика с по-висока скорост дава пак толкова!

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 19 Авг 2015 15:10

mirott написа:И кога кара за последно такъв сивик, че да знаеш истината?
Честно, нямам време да се занимавам. Иначе на драго сърце:)!
Да, наистина не съм карал твоя Сивик.
Ама и ти не си карал моето БМВ, за да знаеш истината.
В последните няколко мнения рибарчетата сме големи, наистина. Само няма да си връзваме ръцете, че не можем да тракаме по клавиатурата.
Дай един разход на картинка, а аз ще изкарам моя дизел поне с 2 литра по-икономичен, ама и поне с 20% по-висока скорост. Обещавам. biggrin.gif

mirott

Мнение от mirott » 19 Авг 2015 15:15

Не моя а такъв не си карал, 99% съм сигурен. Другия 1% ще е голяма изненада:)! А аз 330ХД съм карал. И съм се возил. Разход от 5 е постижим но не с тия скорости за които говориш!
Нямам борд. Има само среден разход. Ама това няма да докаже нищо. А и няма нужда. В нета има данни за разход на такава кола-К20А3, попрочети!
Какво да тракаме по тия клавиатури, то е ясно-Приус дава 7 при нормално каране! Кое му е икономичното? И газ да му сложиш се тая-ще дава 8-9! И?! Сложи му темпомата на 160-според мен ще прехвърли 7!
И нали темата беше за разход на Приус? Гори ли 7 бензин? Гори...колегата е описал! Ти веднага почваш с дизеловите, ама икономичните:)! Аз ти казвам за бензинов, по-мощен, по-вървящ...! Ти си знаеш-Приус е икономичен!

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 19 Авг 2015 16:15

Някъде да виждаш да отричам, че не може да гори 7/100?
Аз съм сигурен, че при разни обстоятелства дори и 10 може да годи без проблем. Както съм убеден, че и твоя Сивик ще гори повече от Приуса при 140км/ч на круиз контрол.
Аз ти предлагам тест, но много добре си знаеш колко ще ти гори Сивика и няма какво да кажеш, освен, че нямаш време. Както казах - нормално е да дадеш такъв отговор.
Също така аз лично си правя тест от началото на седмицата колко може да гори Приус в градска среда (отиване и връщане до работата ми), когато аз го карам. Без цел излишен разход и напиняне по светофарите, а движение с общия трафик и използване на триковете за карането му. Или демек както си карам и дизеловия ми автомат. Защото тези разходи, които споделям са в ръцете на жената, която го кара като стандартен автомобил, без много-много да се стреми към изкарване на потенциала му.
Довечера ще споделя резултата, когато върна колата на жената.

mirott

Мнение от mirott » 19 Авг 2015 16:42

Да, нямам време. Странно е за някои хора. И точно защото много добре знам колко ще изгори за това го и споделям тук. Само дето верно си чешем пръстите. Според теб колко би изгорил Сивик с К20А3 мотор на темпомат със 140?! За Приус не споря-не съм карал в такъв режим. Но ще даде над 6 със сигурност! Което не е икономичен автомобил!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

Мнение от Akima » 19 Авг 2015 16:50

Напомням,че се "говори" за HSD и Prius. mad.gif

Останалите драми моля да пренесете на http://forums.hondabg.com/ и http://bmwpower-bg.net/forums/.

П.С.Май свършиха отпуските... laugh.gif :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 13 пъти

Мнение от Kiki » 19 Авг 2015 17:09

В една друга тема бях споменал, че ми предстои едно дълго пътуване из Европа и много ми се иска да засека разхода на колата на такъв дълъг път, защото грешката от пълно до пълно ще е минимална.
Сега пиша в тази тема, защото много се спори кой двигател е по икономичен дизел или хибрид. На това аз няма да дам отговор, защото всеки сам може да си направи сметката.

И така:
Колата е Авенсис Д4Д 2004 г 116 коня в момента на 224 000 км.
Преди да тръгна й направих едно стабилно обслужване, което се изразява в смяна на четирите вида масла, ангренажен ремък, двата плоски ремъка, всички видове ролки за трите вида ремъци, предни дискове и накладки.
Колата беше натоварена яко-четири човека с общо тегло 420-430 кг. wink.gif и комбито до горе с багаж. Навръщане имаше багаж даже и между краката на пасажерите.
Маршрута е София, Виена, Щутгарт, Брюксел, Париж, Марсилия, Венеция, София. Общо със разходките по големите градове 6061 км
Скороста 130-140. Само в Сърбия 120 км/ч.
240 км от тези 6061 км са в страшните задръствания във Виена, Париж, Барселона и т. н. докато се доберем до хотелите.
Температурите стигнаха до 43С и климатика работеше по време на всичките тези 6061 км. на MAX
Разхода на гориво пълно-пълно в София е точно 331 литра. Среден 5.546 л/100км.
Не знам дизела или хибрида е по-икономичен, това нека кажат знаещите. :salute:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

stoyankirov

Мнение от stoyankirov » 19 Авг 2015 17:31

jim_beam написа:Потвърждение на моето мнение,че с един хибрид се обезсмислят всякакви LPG/CNG преоборудвания,както и сервизирането им впоследствие.с две думи тойота са го направили за улеснение на хората,просто гениално или гениално просто! biggrin.gif
единственият минус е риска от дефектиране на клетки в хибр. батерия,който би се повишил след определена възраст на колата(9-12г),както и при по-екстремни климатични условия (продължителни студове).
висока надеждност и нисък разход правят тая комбинация перфектна дори за нормални потребители с малък пробег. cool.gif
за хора със по-спортен стил сигурно неподходящи,но тойота гони други цели с този проект.не че няма спортни хибриди... wink.gif

ps: @BOz оправи си подписа отдолу,разхода имам впредвид,да стане линк,както е при мен например.
В сервиз на Тойота ми казаха че ако имаш някакво съмнение относно техническата изправност на клетките, могат да ги ИЗмерят и ако има някъде проблем да ти поръчат 1, 2 и повече клетки на единични бройки като цената била около 40-50 лв. за брой в eBay. Неудобството било до толкова, че трябва да се изчака доставката в рамките на около 20-30 дни.
Последно промяна от Akima на 19 Авг 2015 17:49, променено общо 1 път.
Причина: OgiDogi: Замерва се с яйца, ябълки, камъни и т.н., а електрическите величини се измерват.

Публикувай отговор