Вервай му !kopeldaka написа:По GPS показа само 242 км/ч, но той отчита със забавяне, така че не ми се вярва да показва правилно. GPS-а ми е Garmin Nuvi 255W. Аз на тез GPS-и не вярвам, защото лъжат дори и с изминатите километри- на 500 км. изминати, ГПС-а показваше 460Bass_Man написа:Имаш ли го това с GPS засечено ?. Как става таз работа?
Турбо на Авенсис 2008
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?Bass_Man написа:Вервай му !kopeldaka написа:По GPS показа само 242 км/ч, но той отчита със забавяне, така че не ми се вярва да показва правилно. GPS-а ми е Garmin Nuvi 255W. Аз на тез GPS-и не вярвам, защото лъжат дори и с изминатите километри- на 500 км. изминати, ГПС-а показваше 460Bass_Man написа:Имаш ли го това с GPS засечено ?. Как става таз работа?
Просто нямаш данни за 260 .
1. Навито ги смята по права линия.kopeldaka написа:А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?
2. Гумите ти са с грешен размер и навито е право а километража ти грешен biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Обяснява се много просто - нито максималната скорост ти е била такава, каквато ти показва колата, нито разстоянието, отчетено на колата е било такова. Колата ти отчита, че с по-малко обороти на колелата изминаваш повече разстояние, от там и скоростта ти е прогресивно 'фалшиво' завишена (мисли си, че изминаваш по-голямо разстояние за единица време).kopeldaka написа:А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?
Вярвай на GPS.
Изминатото разстояние не ти го дава 'по права линия', а при апроксимация на отсечки, които си изминал през 1секунда- т.е. през 20-60м при висока скорост.
А скоростта също е много по-точна с GPS, отколкото по километраж. Просто принципа, заложен в GPS ти дава много по-голяма точност...
Не знам на колко сте изцедили дизелака, но едва ли е над 190к.с.
За сравнение - аналогичен седан 276bhp. започва да се зори при около 240км/ч, така, че и тази скорост ми се струва оптимистична, освен ако е била по надолнище...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
А при положение, че гумите ми са със заводския размер 205/55 R16 пак ли навито ще е правото?diver написа:1. Навито ги смята по права линия.kopeldaka написа:А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?
2. Гумите ти са с грешен размер и навито е право а километража ти грешен biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За коя стабилизираща система ми говориш тука, че не мога да чатна. Само тракшън контрола е изключен, аз винаги го изключвам като карам, че само пречи.kaleto77 написа:Здравей, копелдака, видях че си изключил стабилизиращата система когато си дигнал над 240...Сменялли си софтуера на колата? Дай малко повече технически подробности за твойта кола...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
И заводският рамер да са. Нави-то би трябвало да е по-точноkopeldaka написа:А при положение, че гумите ми са със заводския размер 205/55 R16 пак ли навито ще е правото?diver написа:1. Навито ги смята по права линия.kopeldaka написа:А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?
Ам кат чета километрите дет викаш, че си дигал и тез дет ГПС-а ти показва че си минал стигам до извода, че средно грешката дет виждаш на километража е 10% (500 към 460 по ГПС). Демек скоростта ти от 240 - 24 = 216 което вече ми звучи доста по-реално и се доближава до 210км за 148 коньовия и 220км за 175 коньовата версия дадени от производителя.kopeldaka написа:А при положение, че гумите ми са със заводския размер 205/55 R16 пак ли навито ще е правото?diver написа:1. Навито ги смята по права линия.kopeldaka написа:А как ще ми обясниш горното което съм писал с по-малкото километри, които съм писал, демек на 500 изминати навито показва с 40 по-малко?
Това с нувито и гумите беше сарказъм. Отделно производителите нарочно завишават покаанията на скоростта. Някъде бях чел таблица с грешките на километража на повечето модели. На отделни марки и модели стигаха до 40км завишаване...Причината е чисто психологическа. Гледаш, че караш с 200 и викаш леле а реално се движиш със 160...

- slowtraveler
Колега, дори и скоростомера да ти е абсолютно точен (което никога не е вярно - FidoDido е обяснил защо) , и да си с заводския размер, 5mm разлика в диаметъра ти е около 2% грешка в скоростта.kopeldaka написа:.....А при положение, че гумите ми са със заводския размер 205/55 R16 пак ли навито ще е правото?
Тези 5мм са например разликата между нова/износена гума, а и ако промениш натоварването на автомобила и/или налягането на гумите, грешката спокойно може да скочи на 5-8%...
Ако погледнеш таблицата на позволените 'оригинални' размери гуми ще видиш, че още от там разликата ти е около 2% между различните одобрени размери...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Вярно, че ГПС-а отчита по-правилно, но дори и така, стоковия Авенсис не може да залепи долу стрелката... Затова е сега ще сложа малко по-големи гуми на мойта, та да корегира разликата поне наполовина
А авенсиса е откачен, де вика TATI преди няколко поста - стигне ли 2000об, главата ти е на задната облегалка laugh.gif Ама и шофьора му не отстъпва 
- slowtraveler
Частта с Джеймс си е купил пътна помощ най ми хареса biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif1.6 VVT-i написа:K'во имате против дизелите бе...? biggrin.gifdiver написа:Ей тия дизели не се удържат... чудя се направо, що Кеичи не бодне един 2.2 дизел в новото АЕ... сигурно щото не може си го позволи завалията....![]()