Колега trib,
Питал ли си какъв разход на масло се приема за нормален на 1,2 мотора на тойота? Тези новите даунсайзнати двигатели си "пипат" масло дори и на доста малко километри.
Мнение Toyoto Corolla Touring Sports 2021 1.2 Turbo ръчни скорости
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
- Автомобил: Avensis T25, 2007, D4D 126hp
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от IvoKrastev » 11 Мар 2021 10:34
IvoKrastev
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 11 Мар 2021 17:36
Излъгал те е дилърът, ако въобще е знаел,че те лъже или него са го излъгали преди това. Някои дилъри са доста неграмотни на автомобилни теми и имат съвсем повърхностни знания. 1.2 мотора е Тойота мотор изцяло. Дори, ако се замислиш, можеш да стигнеш до подобен извод, защото как ще е съвместна изработка, като БМВ не ползват такъв 1,2 мотор. Няма защо да разработват съвместно мотор, който няма да ползват.chukich написа: ↑10 Мар 2021 21:20 Дилър в Тойота ми го каза за C-HR, когато все още слагаха този двигател. Не съм го чел от някъде. Дори ми обяснява, защо Тойота взема готови разработки от БМВ, но това е друга тема ...Иначе си прав, че го представят за двигател на Тойота, но реално са вземали разработка на БМВ .... а може да ме е слъгал дилъра
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS
Mcl
-
Мнение от trib » 11 Мар 2021 22:17
Не съм наясно. Доста се коментира и за други двигатели по други форуми този "проблем", но аз не мога да разбера защо хората го считат за проблем и дали наистина е такъв. Не съм грамотен по тази техническа част, но ако на 10000 км, трябва да доливаш 1л. масло например и ако това не променя поведението на двигателя и живота му, то просто приемаш едни 30-40 лв за допълнителен консуматив и готово. Аз не си купувам една кола, за да я карам 200-300 хиляди км. Аз я купувам, за да карам 5-6 години около 100000 км и след това живот и здраве да взема друга.IvoKrastev написа: ↑11 Мар 2021 10:34 Колега trib,
Питал ли си какъв разход на масло се приема за нормален на 1,2 мотора на тойота? Тези новите даунсайзнати двигатели си "пипат" масло дори и на доста малко километри.
trib
Sandocan
wizarda
-
- Автомобил: Avensis T25, 2007, D4D 126hp
Мнение от IvoKrastev » 15 Мар 2021 11:21
Изобщо не става въпрос за 1л. При някои производители се приема за нормален разход от 0,5л за 1000км. Разхода разбира се не е чак толкова страшен, но към края на гаранционния срок може да е близо до едни такива стойности. Идеята на производителя е да се застрахова от тежки ремонти по гаранция с този половин литър. Не парите за маслото са такъв проблем, а това, че трябва да го следиш. Незнам как са нещата при тойота, просто в 2021г, когато се купува нов автомобил това е добре да се знае.
IvoKrastev
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru