martod написа:Точно на този модел Корола, нещата са комплексни, зависи и от доставчика какви части ще ти даде .. При двете различни модификации на 4A-FE пружинките за обтягане са различни, едната е 35.3 мм. другата 36.9 мм ..saho написа: Та на въпроса с ремъка, не знам защо но майсторите много обичат да пренатягат ангренажа, което е много вредно.
Ако колата е с дългата пружинка а продавача даде късата и майстора не обърне внимание, ето ти го от къде идва пренатягането ..
Същото е и в обратния случай, както мисля е станало при колегата, ама ще видим като пише какво е станало ..
Ако неговата е трябвало да е с къса пружинка, а са му дали по дългата, ремъка е останал прекалено хлабав и вероятността от прехвърляне на зъби е голяма ..
Разни проблеми Corolla E11-Ангренаж,Климатик,Свещи,Скърцанe.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Забрави другите магазини, тук е истинският магазин за тойота:iwan33 написа:............. Също така ме интересува и добър магазин в Пловдив откъдето бих могъл да си купувам разни консумативи и части за колата.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597
- max-2
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
mafiota написа:Забрави другите магазини, тук е истинският магазин за тойота:iwan33 написа:............. Също така ме интересува и добър магазин в Пловдив откъдето бих могъл да си купувам разни консумативи и части за колата.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597
+1
Carina E 4AFE LB 1992
Преди да изгасне свалях горният капак за да видя дали не е пренатегнат ангренажа ( заради виенето). После явно не съм сложил гуменото уплътнение както трябва и от това е станал проблема. Така че сервиза тук няма нищо общо, вината си е моя. Сега остана само това виене но то явно е причинено от някоя фалшива ролка. Интересно защо не оставиха старите, според мен нищо им няма. Нямат луфт или шум, въртят се мазно, без да задържат...
Toyota Corolla
има ремъци дето вият. на кадета така си вият,две поредни смени вече.мисля,че бяха същата марка като твоя.има идруго,чувал съм,че и зъбите на ролките като се поизносят почва да вие,ама колко е верно давам думата на по компетентните.иначе на каролата някакьв японски беше около 160лв.няма виене ама моя се обтяга сам с едно амортесьорче което е по-скъпо от ремъка.праверка ще правиш на на най дългото разтояние между две ролки,като завъртиш ремъка,трябва да се сучи до 90 градуса.
Ясно. Щом японската ролка е 160лв. представям си колко е стока тая за 42... А на ролките няма зъби които да се износят, гладки са. Явно вие лагера в едната от ролките. И друго. Ремъка се натяга от пружина, която е закачена на обтягащата ролка. Пак казам обаче, че ремъка е добре, нито е хлабав нито е пренатегнат. Може ли да стане някаква беля ако си карам така засега? Че в момента хем не ми се дават пари за други ролки, хем нямам и време да се занимавам, от утре съм на работа... Пък и само за едно виене да сменям ролки и ремък които са на няма и 100км. не знам дали има смисъл.
Toyota Corolla
- max-2
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
Аз не бих търпял да ми вие така. Преди месец отворих кепенците да погледна ремъка че е много стар, пък мисля да го сменям пролетта. Беше много отпуснат, но не се е разтегнал, белезите са точни. Толкова е хлабав, че като върна кол. вал наобратно разпределителния не тръгва веднага с него, а с поне половин зъб закъснение. Не съм имал проблем, дано и да нямам до смяната.
Carina E 4AFE LB 1992