ТЪРСЯ МАЙСТОР ЗА GT-FOUR st205 /3S-GTE/ PLEASE HELP!

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 22 Дек 2010 13:10

Ами ето-намери ме ,всъщност сигурен съм че много хора ще се справят може би не точно от този форум.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Дек 2010 13:16

Сладурче, бурдюрчееее..... вземи се обади като си дойдеш до Пловдив, вместо да изкупиш половината двигател..... Майстор отворен има, ама ти добре, че се обади оня ден мазньо ... Обикалям аз кат гламаф.....А най-важното - ти какво изобщо масло и наля на тая кола?!?!? Че последно ми говореше за някви тънки историйки...... Та по-скоро ти го гори отколкото да тече..... rolleyes.gif Особено с твойто нежно краче и както нежно караш......

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 22 Дек 2010 13:41

Me4oKyX написа:Сладурче, бурдюрчееее..... вземи се обади като си дойдеш до Пловдив, вместо да изкупиш половината двигател..... Майстор отворен има, ама ти добре, че се обади оня ден мазньо ... Обикалям аз кат гламаф.....А най-важното - ти какво изобщо масло и наля на тая кола?!?!? Че последно ми говореше за някви тънки историйки...... Та по-скоро ти го гори отколкото да тече..... rolleyes.gif Особено с твойто нежно краче и както нежно караш......
Баце ония ден докато прибера кучето и стана 11 часа и вече бях на 3 ракии ... иначе Масло и сложих Castrol EDGE 5w30 ... на тънката цена която мога да го взема от 122лв за 5л .. тъй като фирмата вносител са ми приятели...
Кой майстор ще ми дадеш в Пловдив ... само не ми казвай брадата - не е за него тая кола ...

Мисля да е закарам при на Ицо майсторите - но те са повече за тунинг според мен .. от колкото за такива дреболии .. но все пак до сега са работили в/ъ същата кола ...

Иначе утре се прибирам ... ще се видим тогава ;P ...
btw - искаш ли куче за празниците :D hahahah
T O Y O T AИзображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Дек 2010 13:50

Ква е разликата от другите коли до тая, че да не е за него?!?? И ти коя кола си карал при него !? laugh.gif Щото офроудъри си правят джипките с негова помощ.... А той принципно ще те отсвири с тая кола, поради ред причини, сам можеш се сетиш, но по-отворени истински майстори трудно .... Иначе тия на Ицо - незнам, твоя си работа biggrin.gif А кучето го докарай, ще го запознаем с моя котарак Биги, тъкмо ще си правят компания и ще беснеят заедно.... Няма ко да чупят вече така или иначе laugh.gif Даже ноктите съм му изрязал на котака, да няма ранени tongue.gif

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 22 Дек 2010 14:15

Пеце .. на тая кола доста неща са и по различни дееба ... смао ще ти кажа че аз дето нищо не разбирам от ремотни и ала бала ... сам си смених на хондта гарнитурата на капака на клапаните за не повече от 15мин работа ....
А сега на тая ... на бащата му отне 5ч работа за да го направи - аз едвали бих се справил по бързо от него или изобщо дали изобщо бих се справил без да разваля нещо ....

Дори картера да и се свали трябва да се свалят 1 купчина неща - дори и ауспуха ...
Към всяко нещо въврат некви тръбички, маркучета .. вакумечета ... датчици .. а бе майката си ебало брат ...

И да .. бая майстори ме отсвириха вече с тая кола ... на никой не му се захваща ...
А няма да ти кажа че дори в Дунев Мотор Спорт ... тоя идва и ме пита - ква е колата .. 105коня ли е .. или 115 ... не беше чувал за тоя модел WTF ... и те там е гледаха като траби 1ч не смееха да барнат нищо ... и накрая ... ОТ КАРТЕРА Е! 400лв труд! .. хах ...

А относно брадата ... и Валката и Димо не бяха останали особенно доволни ... нз какво са павили при него ... но нещо го плюеха ...
Ама то като всеки майстор де ... аз не съм чул някой да каже СУПЕР ДОВОЛЕН СЪМ ОТ ТОЯ - БЕЗГРЕШЕН Е! ... всеки греши ... но бих се доверил на някой който е наясно с тоя двигател .. работил е и преди на такъв - а не да се учи на моята :)

А сега по темата:
Някой нещо да знае за официалните сервизи на Тойота ... как са момчетата - добре ли работят ... лъжат ли ?
Ако са като на Хонда и Митсубиши (както и предполагам) не искам да им стъпвам в хубавите и арни сервизчета ...

P.S. Пеше .. ама аз сериозно за кучето :) .. че и малкия е у нас .. и лудницата е налице навсякъде из Пловдивските ми обежища ... хах
T O Y O T AИзображение

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 22 Дек 2010 14:51

V Toyota kato q zakar i kato im kaje6 6asito i te 6te te gledat kato izvunzemen 6toto v tqhnato programa qponkite gi nqma. Otnosno kapaka na klapanite neznam kvo tolkova trugno si vidql v nego. Kolata naistina kato cqlo ne e ne6to slojno. Prosto maistorite bqgat ot nq za6toto e nepoznata i 6te zagubqt stra6no mnogo vreme s neq, za koeto moje da napravi mnogo drugi koli i da iskara pove4e pari. Neznam kakvo tolkova si se napla6il. Vse pak kolata e qponska i ima injinerna misyl v neq. Kato porazgleda6 i 6te shvane6 za kvo ide re4. Kolkoto do na Ico maistorite, neznam dali izob6to 6te imat vreme da q poglednat. Az si mislq 4e problema ne e nqkakyv golqm, prosto ti mnogo si i se vpregnal na koli4kata. :thumbsup:
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 22 Дек 2010 15:58

SLADURA написа:
А сега по темата:
Някой нещо да знае за официалните сервизи на Тойота ... как са момчетата - добре ли работят ... лъжат ли ?
Ако са като на Хонда и Митсубиши (както и предполагам) не искам да им стъпвам в хубавите и арни сервизчета ...
Просто забрави да ти ремонтират подобен автомобил там . Принципно и те нямат специалисти по ремонти повечко го дават на поддръжки . Дори и дас е захване някой ще ти резне кратунката само с часовата норма .

Следващия път вместо да се чудите 5 часа как да смените една гарнитурка си свалете едно ремотно ръководство и го направете за час-два с мотането и псуването на малките жълти Япончета с малките ръчички дето са бръкнали да го завият това болче там на ............
biggrin.gif laugh.gif tongue.gif
Поне ремонтни ръководства ( repair manual ) за тези коли има колкото щеш . И въобще не търси майстор запознат с този двигател ! Принципно те самата марка я гледат , като подивели ти специално за 3S искаш да имат познания ............ Свали си мануалчето и си намери някой не много мързелив , който може да чете . Че ако е баш марда ремонтите стават по 1-2 години .

Аватар
DanielzZz

Мнение от DanielzZz » 22 Дек 2010 16:05

Пиши един ЛС на sporttech от Nissan форума,чувал съм доста позитивни отзиви за него,а и не е като да не се е занимавал с по-редки двигатели. :thumbsup:
Изображение
Everything else is just transportation...

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 22 Дек 2010 17:16

Намери си някой опитен,с малки ръчички а ти може да му четеш мануалчета отстрани.За смяна гумички и семеринги по ангренажа някъде около 3 дни, без сваляне глава разбира се.А също и да е по висок майстора ти защото двигателя идва доста назад и някой дакел няма да му е хич комфортно.Успех

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2010 00:44

SLADURA написа: Баце ония ден докато прибера кучето и стана 11 часа и вече бях на 3 ракии ... иначе Масло и сложих Castrol EDGE 5w30 ... на тънката цена която мога да го взема от 122лв за 5л .. тъй като фирмата вносител са ми приятели...
Леле чак сега видях каква тъпотия си направил ............. Кой ти каза да сипваш 5W30 на турбо бензин ве пич ? Икономия на гориво ли гониш какво ли ? wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Ми много ясно , че ще изчезва то просто става на чай , като дадеш малко газ . Като искаш Кастрол сложи 10W60 какво ги сипваш тия екологични и икономични лайна ?

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 10:18

Bass_Man написа:
SLADURA написа: Баце ония ден докато прибера кучето и стана 11 часа и вече бях на 3 ракии ... иначе Масло и сложих Castrol EDGE 5w30 ... на тънката цена която мога да го взема от 122лв за 5л .. тъй като фирмата вносител са ми приятели...
Леле чак сега видях каква тъпотия си направил ............. Кой ти каза да сипваш 5W30 на турбо бензин ве пич ? Икономия на гориво ли гониш какво ли ? wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Ми много ясно , че ще изчезва то просто става на чай , като дадеш малко газ . Като искаш Кастрол сложи 10W60 какво ги сипваш тия екологични и икономични лайна ?
С такова е била до сега цял живот .. така си пише и в нейната книжка ...
Такова го дават и в АутоДата ... и в Тойота серивз ...
И за това сложих такова и аз ... добре си работи с него ... не изчезваше преди да цъфне някой дупка ...

Вчера с един колега се хванахме да гледаме пак от къде идва теча ...
И на нас ни се струва да е Картера .. тия от Дунев може и да излязат прави ... Ще пробвам първо картера да оправя и тогава ще мисля за други ремотни ... :)

А сега ако някой ми каже къде по дяволите има ръководства за ремонтиране на тая кола - златен ще е ...

Аз знам 2 сайта .. и на тях нищо не намирам..
а сайтовете са:
gt4oc.net
6gc.net
T O Y O T AИзображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Дек 2010 10:29

SLADURA написа:...
изпратих наскоро на колегата аедиар99999 мануал,,след което го изтрих,,запитай го.

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 10:40

rudolf написа:
изпратих наскоро на колегата аедиар99999 мануал,,след което го изтрих,,запитай го.
Не откривам такъв .. да не е случайно adrian99999
T O Y O T AИзображение

mitoko

Мнение от mitoko » 23 Дек 2010 11:07

същия

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 23 Дек 2010 11:30

rudolf написа:
SLADURA написа:...
е ти луд ли си бе? кво ти става? аз колко кафета черпих на екото и колко молби за да го получа, и са да го дам еи така щото ти каза?! нема да стане
да дойде в неделя на ЕКО-то да черпи по една кока-кола и ще му го дам безплатно. ще му обясня каква бегачка си е взел та на Калояново некакъв дебел чичко на който задните части му ги има по целия нет с неговия клозет 124кс. да ти обяснява подигравателно как да дадеш по добро време абе ти ако дадеш окло 15 бона за тунинг може и ти като мене да слезеш под минута на обиколка biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Публикувай отговор