Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Not_active_user_1

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 23:01

Там където си ходил е нещо, като жк „Люлин“ за София.
Защо не минахте през града да видиш как е, а правиш заключения за краен квартал близо до околовръстната магистрала. Ако сте пристигнали през нощта и повечето светофари са ги спрели може да сте минали само през 1, но през деня е съвсем друго и има задръствания и ужасен трафик. А точно пък по околовръстната магистрала, където на места е с по 4-5 ленти има такива задръствания с часове, че ти е бедна фантазията. Когато съм с друга кола удрям 10/100 при всеки случай. С Приуса съм на 3-4/100. Изпробвано е на едни и същи маршрути с различни коли и много добре знам каква е огромна разликата в разхода. :whistle:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 27 Ное 2014 23:38

Мисля вече че всички са убедени че Приус 3 е един наистина много,ама много икономичен автомобил.
И какво от това ? tooth.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 28 Ное 2014 00:43

prius 3 написа:Щом не е нужно нулиране, очаквам някой да каже какъв му е разхода за тези 30 мин. Хайде да видим има ли хора, които хвърлят боб, гледат на карти, стъклени сфери или други методи за познаване. Хайде давайте, пробвайте се! biggrin.gif
Очевидно не го е интересувало и е 10+. Подозирам, че утре ще видим и с нулиран.
Изображение Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Мнение от BOz » 28 Ное 2014 00:54

Airfan написа: Очевидно не го е интересувало и е 10+. Подозирам, че утре ще видим и с нулиран.
Не може да си позволя да го нулирам, защото това ми е разхода за целия резервоар.
Ако го нулирам, тогава записките ми няма да са точни и няма да получа представителна извадка с това колко ме лъже реално борда спрямо колонката. А понеже съм маниак на тази тема както знаеш, то държа всяко едно нещо, дори и показанието на борд компютъра, да ми е записано нагледно в тефтера. Това ми беше и едно от ядосванията покрай градушката, защото когато са ми правили колата, то са ми били разкачали акумулатора, и ми бяха загубили така едно от зарежданията, и нямам въведени данни от БК-то. Съответно това за мен е доста дразнещо. Малоумна работа, какво да ти кажа. tooth.gif
Тъпо но факт. Има само един разход, който мога да нулирам и съответно да засичам.
На другата ми кола имам два отделни разхода и единия го нулирам всеки божи ден, когато карам колата, за да имам визия над дневния разход спрямо условията на придвижване, а другия си го нулирам на всеки резервоар, за да засека как е положението и лъжата. punk.gif

п.п. Този разход, който показвам не е за 30 минути. Така си беше час и половина. Демек 3 такива екрана. stretcher.gif
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 28 Ное 2014 14:10

Горе-долу е ясно колко гори един Приус.А ясно ли е как гори ?
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Ное 2014 14:42

nowyaris написа:Горе-долу е ясно колко гори един Приус.А ясно ли е как гори ?
Купи си и пробвай! tooth.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 30 Ное 2014 09:42

BOz написа: Ако го нулирам, тогава записките ми няма да са точни и няма да получа представителна извадка с това колко ме лъже реално борда спрямо колонката.
Аз си мисля, че би трябвало да си зададеш въпроса точно обратно. rolleyes.gif
- Колко ще те изляжат на бензинастанцията с горивото спрямо борд компа на Приуса?
Това спорад мен е по - логичният въпрос. :whistle:
Последно промяна от Kiki на 30 Ное 2014 10:00, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Ное 2014 10:00

Кики, зареждам в големите вериги, и до момента не съм установявал някаква разлика, която да ме притесни... Откъде правиш изводи, че редовно те лъжат на бензиностанцията (за да вземеш за 'вярно' показанието на БК)?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 30 Ное 2014 10:10

slowtraveler написа:Кики, зареждам в големите вериги, и до момента не съм установявал някаква разлика, която да ме притесни... Откъде правиш изводи, че редовно те лъжат на бензиностанцията (за да вземеш за 'вярно' показанието на БК)?
По това, че при еден и същи стил на каране, по един и същи маршрут, при един и съжи товар на колата, при едни и същи температелни условия и зареждане на разлечни бензинастанции, разлика между борда и зареденото някой път е много минимална, а друг път е драстична.
Спаред мен компа на колата измерва разхода винаги по един и същи начин. wink.gif
Значи остава другата причина за разликата мужду двете.

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Мнение от BOz » 30 Ное 2014 11:18

Kiki написа:
BOz написа: Ако го нулирам, тогава записките ми няма да са точни и няма да получа представителна извадка с това колко ме лъже реално борда спрямо колонката.
Аз си мисля, че би трябвало да си зададеш въпроса точно обратно. rolleyes.gif
- Колко ще те изляжат на бензинастанцията с горивото спрямо борд компа на Приуса?
Това спорад мен е по - логичният въпрос. :whistle:
Изграждал съм доста бензиностанции и знам, че там да те излъжат е малка вероятността.
Всичко е в рамките на позволеното от закона.
Така, че нямам такива опасения, че някой иска да ме клати в тази насока. Има други техники и никой няма да си сложи главата в торбата за такива мизерни неща.
Е може би в някое село единствената бензиностанция може и да си позволява да го прави. Но аз не зареждам на такива места така, че нямам тревоги и не търся под вола теле, както повечето българи.

И за БК си в грешка. Има много фактори, които могат да му влияят.
БК на Приус е може би един от най-съвършените, които съм виждал, предвид начина му на изчисление така, че не вярвай много, много на показанието му. Защото аз го засичам именно и него, за да видя и той какви отклонения дава. И наистина се срещат такива отклонения.
За това винаги съм го казвал - давайте това, което показва колонката, а не това, което показва БК.
Повярвай, че бензиноколонката така може да се настрои, че на 20л мерилка да даде отклонение от само няколко милилитра.

Ама тука има индивиди, които показват от време на време някакви снимки с моментно показание на БК, а реалната, обща картинка, не съм видял да се показва.
За това лично аз казах - вкарвам едно показание в подписа ми, което да показва колко харчи Приуса през целия му експлоатационен живот в моите ръце, пък другите да си правят сметката.
Защото ми е много лесно винаги да давам показанието за разхода на ниските стойности, а за високите да си мълча. Защото определено това го има и в тази тема. Аз не спестявам нищо и всичко си казвам каквото видя. На някой може да не му харесва, на друг може да му харесва, а трети може да извърта и спекулира с нещата, които казвам. Важното е да се чете и човек сам да си прави изводите.
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Ное 2014 13:05

Kiki написа:....Спаред мен компа на колата измерва разхода винаги по един и същи начин. wink.gif
Значи остава другата причина за разликата мужду двете.
Кики, коментирали сме го в друга тема - основната разлика е в количеството заредено гориво (правилно отчетено от колонката). Виж си статистиката, и ще се убедиш, че ако веднъж изчисления разход ти е доста над показанията на БК (наляли са по-голямо количество 'до горе'), то при следващото или по-следващото зареждане отново ще имаш 'грешка', но в обратната посока... И така при няколко резервоара нещата се изравняват... Т.е. разликата е само в нивото в резервоара, което е заредено...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Ное 2014 13:20

Никой не е казал, че не му харесват и високите разходи на Приус, но ей така да ги пльоснеш без да кажеш нещо за маршрут, време, натовареност на пътя, движение, условия и т.н. е малко нелепо. Хайде оправданието за зануляването на БК, как да е макар, че един път казва, че не разчита на показанията на БК, а на бензиноколонката, а друг път много му трябва БК да не е занулен. Следващото нещо е, как на същото място той прави разход около 5/100, а жена му 10+/100. Не е нормално. Разлика в %, 1-2-3 л. съм съгласен, но в пъти разлика е доста стряскащо. Някой, който не е имал и не е карал достатъчно Приус може да се заблуди от показанията на хистограмата, но мен не. Пак повтарям, че това не е нормален разход в никакъв случай и при нормални условия (дори при -15 гр. 4 човека, много багаж с парно на 6, ски на покрива и бокс при качване към Гармиш–Партенкирхен не е толкова, а под 10) няма как да се получи. Просто няма. Освен всиако, колегата споменава, че такъв е бил разхода 3х30 мин, т.е.1,5 часа. Това е прекалено, наистина. Всеки с хибрид го знае... :whistle:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 30 Ное 2014 13:57

prius 3 написа:Това е прекалено, наистина. Всеки с хибрид го знае... :whistle:
Моя хибрид за 30 мин, сам в колата, на прохода варна в посока бургас, без багаж (или поне не много) показваше 30+л/100 (хистограмата и е до 30л/100 просто). За повече не посмях, че му загряха спирачките и почна трудно да спира tooth.gif biggrin.gif punk.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Ное 2014 14:23

Добре де всеки с Приус. Забравих за теб, че също беше майстор на високите разходи. С колегата може да се хванете да подобрявате рекорди дори! Хората обикновено поставят за икономично, а вие за неикономично... tooth.gif

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 30 Ное 2014 21:55

BOz написа: Изграждал съм доста бензиностанции и знам, че там да те излъжат е малка вероятността.
Всичко е в рамките на позволеното от закона.
Така, че нямам такива опасения, че някой иска да ме клати в тази насока. .
Не знам какво си изграждал и от какво се опасяваш, но откакто ми сипаха 24л в една 20л туба и то в реномирана бензиностонция, оттогава не вярвам. Друг път тази тува е събирала по 21,5л максимум. laugh.gif

Публикувай отговор