Kiki написа:BOz написа:
Ако го нулирам, тогава записките ми няма да са точни и няма да получа представителна извадка с това колко ме лъже реално борда спрямо колонката.
Аз си мисля, че би трябвало да си зададеш въпроса точно обратно.
- Колко ще те изляжат на бензинастанцията с горивото спрямо борд компа на Приуса?
Това спорад мен е по - логичният въпрос.

Изграждал съм доста бензиностанции и знам, че там да те излъжат е малка вероятността.
Всичко е в рамките на позволеното от закона.
Така, че нямам такива опасения, че някой иска да ме клати в тази насока. Има други техники и никой няма да си сложи главата в торбата за такива мизерни неща.
Е може би в някое село единствената бензиностанция може и да си позволява да го прави. Но аз не зареждам на такива места така, че нямам тревоги и не търся под вола теле, както повечето българи.
И за БК си в грешка. Има много фактори, които могат да му влияят.
БК на Приус е може би един от най-съвършените, които съм виждал, предвид начина му на изчисление така, че не вярвай много, много на показанието му. Защото аз го засичам именно и него, за да видя и той какви отклонения дава. И наистина се срещат такива отклонения.
За това винаги съм го казвал - давайте това, което показва колонката, а не това, което показва БК.
Повярвай, че бензиноколонката така може да се настрои, че на 20л мерилка да даде отклонение от само няколко милилитра.
Ама тука има индивиди, които показват от време на време някакви снимки с моментно показание на БК, а реалната, обща картинка, не съм видял да се показва.
За това лично аз казах - вкарвам едно показание в подписа ми, което да показва колко харчи Приуса през целия му експлоатационен живот в моите ръце, пък другите да си правят сметката.
Защото ми е много лесно винаги да давам показанието за разхода на ниските стойности, а за високите да си мълча. Защото определено това го има и в тази тема. Аз не спестявам нищо и всичко си казвам каквото видя. На някой може да не му харесва, на друг може да му харесва, а трети може да извърта и спекулира с нещата, които казвам. Важното е да се чете и човек сам да си прави изводите.