Никой не ги сравнява. То няма място за сравнение. Просто колегата се изказва много неподготвен и се пробва той да ги сравнява. Явно никога не се е качвал в двата автомобила, за да дава такива детински становища.Rudy написа:Само да уточним нещо и да изравним критериите - на бмв-то колко му е разхода в това задръстване дето спомена?BOz написа:Точно на светофар, тръгване от 0км/ч с БМВ-то, на първите 50 метра ще направя разлика от поне 20 метра на който и да е Приус.
Защото аз на дизеловия си авенсис (2.0) - 12-14 л/100 градско в София правех ежедневно... (къси/студени пътувания).
Прави ми впечатление, че доста избиратено ми четете постовете. Кога ще престанете да сравнявате турбо с атмосферни двигатели?
Иначе за протокола на БМВ-то най-високия отчетен разход, който съм постигал с него (за резервоар), е 8.99л/100. Демек и моя най-голям разход е 8/100, както и на колегата, който се е изказвал назад в темата, че и неговия най-голям разход с Приуса бил 8/100. biggrin.gif
А го карам над 80-90% от времето му градско. Както съм споменавал назад, до преди месец имаше период от над 18 месеца не беше напускал границите на София.

Иначе най-високият ми разход за едно пътуване, но с предишен автомобил е:

Сигурно и тогава Приуса не е могъл да мине 8/100. Събира енергия от слънцето и извънземните.