[Дискусия] Toyota и нейните конкуренти - обективни сравнения на база личен опит
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 515 пъти
- Получена благодарност: 509 пъти
Закупуването на конкуренцията също е 'превземане' с техни марки, защото моделите изведнъж започват да се именуват 'по новому' и странно заприличват на 'оригинала'
Рено Дъстър или Воксхол Астра нали ти говори нещо
Просто няма смисъл да плащаш за двойна развойна дейност за марки, които на всичкото отгоре след това да се конкурират на пазара... По-лесно и икономически изгодно е просто да произвеждаш твоите си модели под чужда марка в чуждата държава...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 67 пъти
- Получена благодарност: 71 пъти
Съгласен съм със Слоу, само, че без да ги хванат за топките няма как, в Европа, като е разпасана работа виж какво е - но това е друга тема. Диктатура, социалъзъм - превзели са света и да- разбира се, че трябва да се учим от тях. На предишния ми пост трябваше да работя баш с кореняк европейци по поддръжка на едни машини софтуерно и на подобни същите, само, че китайски.Китаеца е на линия по всяко време, ако няма решение на проблема в момента до 2-3 часа решението е готово и всичко пее, ако не успява неговия мениджър ме пита дали ще е удобно в Неделя да им се дадат права да работят (онлайн) по проблема и проблема бива решен. С Европейците беше мнооооого тегаво - чакаш ги по 2-3 дни за отговор, а имаш договор за поддръжка, който е клас Ей, демек до 2-3 часа трябва проблема да е решен, после единия бил в отпуск, друг без неговия опит го замествал и това преди 5-6 години, тогава за себе си разбрах, че тия другите ще просперират.За съжаление не съм бил в Китай, но които са ходили или по-скоро в тия средно големите им градове от 5-10 милиона жители, казват, че са светлинни години пред Европа, а пред нас не ми се коментира въобще. Знам, че учениците били на училище по между 10 и 12 часа на ден.
Едно от нещата, които незнам и не съм намирал информация е на какво ниво им е медицината - кардиохирургия например, неврохирургия - за там нямам идея как са?
Четох из нета, че Китайци оглеждали заводите на фау ве (или част от тях) за да могат да се нанесат в тях и да произвеждат китайски автомобили - незнам истина ли е, но ако е така ще е жалко, не съм фен на фв, но китайците са машини.dracunculus написа: ↑04 Окт 2026 16:16 Те имайте предвид, че Китай няма да има нужда да ни "превземат" с техните марки коли, да се налагат на пазара и т.н. Достатъчно е, че усвоиха марки като Волво, например. А съм 100000% сигурен, че в бъдеще и други традиционно европейски марки ще последват тази участ
Едно от нещата, които незнам и не съм намирал информация е на какво ниво им е медицината - кардиохирургия например, неврохирургия - за там нямам идея как са?
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!