BOz написа: ↑13 Сеп 2026 10:03
Там, където е глобена, има такъв знак?
Може да се каже...
На входа на квартала виждам, че има такива знаци, но никъде не виждам знак за край на зоната

Т.е. ако веднъж минеш през кв.Чайка - след това никъде не можеш да спреш на немаркирано място из цяла Варна докато не излезеш от Варна
По маршрута на съпругата знакът е бил на около 1.3км.
https://www.google.com/maps/place/Csong ... FQAw%3D%3D
П.С. затоваи за мен отдавна трябваше да се направи ревизия на знаковото стопанство... С няколко основни цели:
1. Премахване на остарелите (останали от предходни ремонти и т.н.) знаци
2. Премахване на излишните знаци и 'хранилки' - преди години бях илюстрирал с път, на който последователно са слагани знаци и табели явно заради някаква комисионна... От рода 'ограничение 60км/ч през следващите 380м, след което следва 'ограничение 60км през следващите 470м... А пътя си е един 'извънградски' без пресечки

3. Създаване на обратна връзка с шофьорите - шофьорите да могат да подават сигнал за неправилно поставен знак или за нужда от знак... Споменавал съм - неколкократно са ми излизали 'в насрещното' по еднопосочен двулентов път с ограничение 90км/ч поради липса на ясен забранителен знак...
4. Приемане на европейският начин на обозначаване ограничението на скоростта, който вече е необходим и поради съвременните автомобили с 'четене на знаците'... Нникъде вече няма 'край на всички ограничения' и да трябва да мислиш 'ама в този участък какво е ограничението'... Просто тези знаци трябва да се заменят със знака за ограничение в текущият участък - например извънградско 90км/ч, или магистрала - 140км/ч...