Обезвъздушаване на съединител Avensis T250 3ZZ-FE
-
wakafaka
- Автомобил: Avensis T250 3ZZ-FE
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте от седмица се боря с обезвъздушаването на кръга на хидравличния съединител на Avensis T250 3ZZ-FE 2005г. Не може да се изкара въздуха от системата.
Проблема се наблюдава винаги когато се спуска колата по надолнище с намаляне на скоростта при десен завой педала на съеднинителя потъва до долу и не отделя съединителя.
Проблема се получи когато тръгнах да сменям спирачната течност на цялата кола. От начало предположих че има проблем с помпите и бяха сменени и двете. Резултата е същия.
Пробвани са следните варианти за обезвъздушаване:
Стандартния начин с 2-ма човека.Единия помпи и задържа а другия отвива нипела на цилиндъра на притискателния диск...
Вакум помпа закачена на нипела на работния цилиндър.Пробвани са с помпене,без помпене и всичко което съм се сетил.
Вакум помпа закачена на маркуча преди главния цилиндър(с идета от долу на горе да пълни през нипела на работния цилиндър).
Пробвани са с различни положения на колата и ефекта е еднакъв.
Някой да го е играл тоя филм и как по дяволите се обезвъздушава тази система?
Проблема се наблюдава винаги когато се спуска колата по надолнище с намаляне на скоростта при десен завой педала на съеднинителя потъва до долу и не отделя съединителя.
Проблема се получи когато тръгнах да сменям спирачната течност на цялата кола. От начало предположих че има проблем с помпите и бяха сменени и двете. Резултата е същия.
Пробвани са следните варианти за обезвъздушаване:
Стандартния начин с 2-ма човека.Единия помпи и задържа а другия отвива нипела на цилиндъра на притискателния диск...
Вакум помпа закачена на нипела на работния цилиндър.Пробвани са с помпене,без помпене и всичко което съм се сетил.
Вакум помпа закачена на маркуча преди главния цилиндър(с идета от долу на горе да пълни през нипела на работния цилиндър).
Пробвани са с различни положения на колата и ефекта е еднакъв.
Някой да го е играл тоя филм и как по дяволите се обезвъздушава тази система?
- max-2
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
Ако се включи голяма спринцовка на пробката за обезвъздушаване и се напълни системата отдолу нагоре докато започне да се пълни казанчето ще стане. Но ми се струва, че има друг проблем. Ако след процедурата започне да работи добре и пак се дъни при описаните условия вижте маркуча или горната помпа. Маркуча може да се запушва при огъване в завой, но по-вероятно е да е счупена пружината на горната помпа и като пуснеш педала да не се връща до край буталото. Когато буталото не се връща до край течността между двете помпи не прави връзка с казанчето и малко по малко хода на долната помпа намалява, а педала започва да слиза надолу.
Carina E 4AFE LB 1992
-
wakafaka
Пробвах със спринцовка като прекарах поне половин литър от долу-нагоре през системата. Резултата е същия. Смених и главната помпа и работната. Пружините им работят. Резултата е абсолютно същия като преди това. Вече си мисля че взима въздух от някъде горе на главния цилиндър.
Вече плана ми е да напълня главния цилиндър заедно с гумения маркуч и тогава да се монтира. Поне така ще съм напълно сигурен че въздух до главната помпа няма как да отиде.
Вече плана ми е да напълня главния цилиндър заедно с гумения маркуч и тогава да се монтира. Поне така ще съм напълно сигурен че въздух до главната помпа няма как да отиде.
- max-2
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
Освен педала да натиска помпата, тоест да не се връща достатъчно нагоре. Или маркуча.
Carina E 4AFE LB 1992
-
Двигателист
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 40 пъти
- Получена благодарност: 136 пъти
wakafaka, оригинални части ли използва?
Педала има ли свободен ход след смяната на цилиндрите?
Педала има ли свободен ход след смяната на цилиндрите?
-
wakafaka
Старата главна помпа е оригинална на Toyota. Работната стара е на Aisin. Новите помпа и работния цилиндър са чугунени на Delphi. Педала е регулиран така че да се връща цилиндъра достатъчно назад за да може да взема нова течност при пускане на педала. Нова течност влиза пробвано е чрез няколко начина. Пробвах да оставя педала с повече свободен ход и няма разлика.
Проблема се получава когато колата е стационарна с голям ляв наклон(левите гуми да са поне 30-см по-надолу от десните гуми). Което веднага ме насочи към работния цилиндър на скоростната кутия. Обезвъздуших го отново дори и пробвах да го обезвъздуша като го задържах със скоба с прибран цилиндър до края. Разлика няма. При задържан работен цилиндър със скоба педала не е твърд както трябва да е което значи че някъде от главния цилиндър до работния има въздух или друг проблем.
Утре плана е да сложа оригиналната помпа обаче преди монтаж ще напълня и двете вътрешни камери+ маркуча от казанчето със спирачна течност и тогава ще я монтирам на колата за да съм сигурен че до тази помпа въздух по системата НЯМА! Помпата е разглобена и двете дупки са от горната страна на помпата.Уплътненията са си наред,цилиндъра също.
Проблема се получава когато колата е стационарна с голям ляв наклон(левите гуми да са поне 30-см по-надолу от десните гуми). Което веднага ме насочи към работния цилиндър на скоростната кутия. Обезвъздуших го отново дори и пробвах да го обезвъздуша като го задържах със скоба с прибран цилиндър до края. Разлика няма. При задържан работен цилиндър със скоба педала не е твърд както трябва да е което значи че някъде от главния цилиндър до работния има въздух или друг проблем.
Утре плана е да сложа оригиналната помпа обаче преди монтаж ще напълня и двете вътрешни камери+ маркуча от казанчето със спирачна течност и тогава ще я монтирам на колата за да съм сигурен че до тази помпа въздух по системата НЯМА! Помпата е разглобена и двете дупки са от горната страна на помпата.Уплътненията са си наред,цилиндъра също.
- ivan_pop
- Автомобил: OVB X18XE1
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Щом омеква педала, от някъде изпуска течност и влиза въздух на неговото място.Това при условие, че нивото в казанчето е ОК.
На Опел-а от профила преди около 5 г. трябваше да се смени съединител, сменя се и долна помпа в случая.При мен е лагер/помпа.Частите аз ги доставих.Оригинално се вгражда помпа LUK.Като видях, че помпата LUK е пластмасова ми се стори несериозно.Смених я с помпа LPR метална.Тази помпа LPR изкара година и малко, след това взе да потъва педала.Карах така известно време като напомпвах педала.Дойде един момент когато помпата протече като лейка.Последва смяна на помпата с оригинална.Цената за смяната е като цената за смяната на съединител, помпата е на оста на ск. кутия.
И до сега си карам без грижи.
Сменяйте с оригинални части за да няма грижи и излишни разходи!
На Опел-а от профила преди около 5 г. трябваше да се смени съединител, сменя се и долна помпа в случая.При мен е лагер/помпа.Частите аз ги доставих.Оригинално се вгражда помпа LUK.Като видях, че помпата LUK е пластмасова ми се стори несериозно.Смених я с помпа LPR метална.Тази помпа LPR изкара година и малко, след това взе да потъва педала.Карах така известно време като напомпвах педала.Дойде един момент когато помпата протече като лейка.Последва смяна на помпата с оригинална.Цената за смяната е като цената за смяната на съединител, помпата е на оста на ск. кутия.
И до сега си карам без грижи.
Сменяйте с оригинални части за да няма грижи и излишни разходи!
-
wakafaka
Помпата която е на автомобила е оригинална Toyota. Смених я само защото си мислих че имаше проблем в нея. Проблем с оригиналната помпа на педала няма и вчера и напълних и двете камери със спирачна течност и я върнах в автомобила. От казанчето до помпата нямаше никакъв въздух. Обезвъздушавах като прекарах поне 2-3 литра течност през системата. Работния цилиндър се държи в затворено състояние със скоба. Нипела е разпробит на 2мм за да може да минава по-голям дебит течност с цел вакум машинката да издърпа по-голямо количество течност през системата и да повлече балоните заедно с течността.
Резултата е същия. Педала не омеква а си потъва при остър десен завой. Не мога да разбера как в едно положение на колата ще има въздух в системата а в друго положение всичко ще си работи нормално???
Резултата е същия. Педала не омеква а си потъва при остър десен завой. Не мога да разбера как в едно положение на колата ще има въздух в системата а в друго положение всичко ще си работи нормално???
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 111 пъти
- Получена благодарност: 181 пъти
Не съм запознат със спирачната система на тази кола, но кантар има ли? Да не се е откачил малко и да мърда при завой?
caryЦар
-
wakafaka
Незнам какво общо има спирачната система с помпата на съединителя(освен казанчето). Проблем със спирачната система няма. При смяната на спирачната течност по спирачната система отиде около 0.5 литра спирачна течност(докато започне да тече нова чиста течност през всеки спирачен апарат). За сравнение за системата на съединителя вече съм прекарал поне 10 литра без успех с обезвъздушаването...
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 127 пъти
Аз затова сменям течност само с доливане. Един път вече си изпатих със смяна, при която нивото спадна и влезе въздух в блока на abs-a.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014