Здравейте от седмица се боря с обезвъздушаването на кръга на хидравличния съединител на Avensis T250 3ZZ-FE 2005г. Не може да се изкара въздуха от системата.
Проблема се наблюдава винаги когато се спуска колата по надолнище с намаляне на скоростта при десен завой педала на съеднинителя потъва до долу и не отделя съединителя.
Проблема се получи когато тръгнах да сменям спирачната течност на цялата кола. От начало предположих че има проблем с помпите и бяха сменени и двете. Резултата е същия.
Пробвани са следните варианти за обезвъздушаване:
Стандартния начин с 2-ма човека.Единия помпи и задържа а другия отвива нипела на цилиндъра на притискателния диск...
Вакум помпа закачена на нипела на работния цилиндър.Пробвани са с помпене,без помпене и всичко което съм се сетил.
Вакум помпа закачена на маркуча преди главния цилиндър(с идета от долу на горе да пълни през нипела на работния цилиндър).
Пробвани са с различни положения на колата и ефекта е еднакъв.
Някой да го е играл тоя филм и как по дяволите се обезвъздушава тази система?
Обезвъздушаване на съединител Avensis T250 3ZZ-FE
- max-2
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
Ако се включи голяма спринцовка на пробката за обезвъздушаване и се напълни системата отдолу нагоре докато започне да се пълни казанчето ще стане. Но ми се струва, че има друг проблем. Ако след процедурата започне да работи добре и пак се дъни при описаните условия вижте маркуча или горната помпа. Маркуча може да се запушва при огъване в завой, но по-вероятно е да е счупена пружината на горната помпа и като пуснеш педала да не се връща до край буталото. Когато буталото не се връща до край течността между двете помпи не прави връзка с казанчето и малко по малко хода на долната помпа намалява, а педала започва да слиза надолу.
Carina E 4AFE LB 1992
-
wakafaka
- Автомобил: Avensis T250 3ZZ-FE
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Пробвах със спринцовка като прекарах поне половин литър от долу-нагоре през системата. Резултата е същия. Смених и главната помпа и работната. Пружините им работят. Резултата е абсолютно същия като преди това. Вече си мисля че взима въздух от някъде горе на главния цилиндър.
Вече плана ми е да напълня главния цилиндър заедно с гумения маркуч и тогава да се монтира. Поне така ще съм напълно сигурен че въздух до главната помпа няма как да отиде.
Вече плана ми е да напълня главния цилиндър заедно с гумения маркуч и тогава да се монтира. Поне така ще съм напълно сигурен че въздух до главната помпа няма как да отиде.