Новата Camry XV70 HSD /2019 - сега/- ценова листа и оборудване - обща дискусия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
planetarydrive
Автомобил: Camry
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от planetarydrive » 29 Авг 2026 10:51

Никога не съм слагал на първи места като избор икономията на хибрида. Това за мен е един добър страничен ефект на перфектната автоматична кутия каквато е хибридната трансмисия при 2.5л. моторите и един от многото плюсове на колата.
Икономията при хибридите погледнато през дългосрочна експлоатация е доста спорна. Тия дни четох коментар- дизелът не пести пари, той ти ги дава на заем и после иска да ги върнеш при ремонтите. Същото нещо е при многогодишна експлоатация с хибридите- връщаш голяма част от икономията със смяна на батерия, ако имаш този "късмет".
Да не говорим преди 20 години, когато хибридите не струваха, както е сега, колкото двг с автомат, а бяха с 50% по-скъпи, за каква икономия можеше да се говори тогава. Приус струваше 50+х.лева.
Не става въпрос за спортни изцепки, когато е в рамките на разрешено по закон и никакво застрашаване на други. И това са инцидентни случаи на динамично каране.
Ако трябва утре да купя кола, пак ще е Тойота Камри хибрид, въпреки това несъвършенство.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 59 пъти
Получена  благодарност: 160 пъти

Мнение от max-2 » 29 Авг 2026 11:36

Не съм виждал индикацията за мощност да не стига до край, но някъде четох за това. Също така ако продължиш да товариш системата би трябвало да излезе съобщение че хибридната система е прегряла, без значение електродвигатели, инвертор или батерия. Явно трябва доста да се постарае човек, за да види такова съобщение.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 73 пъти
Получена  благодарност: 150 пъти

Мнение от FearSoft » 30 Авг 2026 09:09

planetarydrive написа: 29 Авг 2026 10:51 не съм слагал на първи места като избор икономията на хибрида
Разбира се, че можете да карате както Ви харесва (съобразно ограниченията, естествено), никой не може да да Ви съди за това как се отнасяте с колата си. Просто този тип хибриди са предназначени основно за плавно каране и ускорение. Батерията не обича резки натоварвания, а MG2 не е предвиден за дълга работа на максимално натоварване. Иначе eCVT е наистина чудесна кутия.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
Изображение

dracunculus
Благодарил/а: 254 пъти
Получена  благодарност: 156 пъти

Мнение от dracunculus » 30 Авг 2026 13:01

Е то специфицирайте какво значи "дълга работа на макс. натоварване". До сега не съм успявал да претоваря моята хибридна система (еквивалентната на тази в Камри), а не е като да не съм бичил по десетки километри Аутобан с кикдауни и скорост около Vmax. Не е и като да не съм карал по алпийски проходи с газ колкото позволяват условията. До сега не съм усещал каквито и да е симптоми, говорещи за претоварване, а съм карал колата не веднъж на нейния лимит. Между другото се сещам за следното.....колегата да си погледне филтъра на батерията, моя го почистих сам преди няколко месеца и беше бая задръстен, не беше чистен досега. Умниците от официалния сервиз НЕ го смятаха за необходимо! tooth.gif

ПС...Иначе, да, тези коли са в свои води при комфортно круузване по пътищата, но предлагат и завидна динамика ЗА КЛАСА си (имам предвид за този тип хибридна концепция)
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line

Публикувай отговор