С една Киа в гаранция, след запалване за колко 2-3 сек. показваше символ и надпис не помня точно, но подобно на остър наклон, използвайте спирачка. Демек да не натоварва скоростите, тип DSG с два сухи диска. Та...ходих в Киа, нали в гаранция. Чешкаха се по главите, да сменели софтуер на кутията, на мотора, на спирачките...аз им казвам-колата е на 6 години, замерете акумулатор. Неее, това не може да е от там. Записах час за диагностика след 10 дена. На другата сутрин замерих при запалване-7.4 V. Смених го и не отидох на диагностика, колата се оправи. Толкоз за грамотните официални представителства, чеп за зеле не става от тях
Живот на 12V акумулатор при хибридите на Toyota
-
mirott
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
-
planetarydrive
- Автомобил: Camry
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ставаше въпрос много пъти, но е добре пак да се каже- качеството на акумулаторите от десетина години насам е по-различно. Напоследък два "маркови"- MOLL и съвсем скоро YUASA приключиха преди изтичане на гаранция на различни коли. Смениха единия с нов, но другия го бях отворил да меря гъстота, защото не вярвах, че е приключила клетка-за Мола става въпрос. Преди дни ме остави на пътя ЕXIDE на 4 години.
Всички бяха експлоатирани съвсем нормално на ДВГ автомобили.
Шеста година и 70х. навърши YUASA на Камрито, освен, че окото му вече е празно, няма никакъв проблем. Случва се и 3-4 дни да не се кара.
Ако имаше масов проблем с хибридите, вероятно щяха да вземат алгоритъм от модели, които нямат проблем и да го разпространят на всички.
Най-много ми се струва, че лошото качество е основен проблем на акумулаторите.
Факт е, че уж маркови от официален вносител, се повреждат преждевременно и то на бензинови мотори 1.4-1.6.
Всички бяха експлоатирани съвсем нормално на ДВГ автомобили.
Шеста година и 70х. навърши YUASA на Камрито, освен, че окото му вече е празно, няма никакъв проблем. Случва се и 3-4 дни да не се кара.
Ако имаше масов проблем с хибридите, вероятно щяха да вземат алгоритъм от модели, които нямат проблем и да го разпространят на всички.
Най-много ми се струва, че лошото качество е основен проблем на акумулаторите.
Факт е, че уж маркови от официален вносител, се повреждат преждевременно и то на бензинови мотори 1.4-1.6.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 110 пъти
- Получена благодарност: 178 пъти
И друг път съм го писал - качество се гони до толкова да покрие гаранцията. Пазара е пренаситен от производители, а суровините са си същите даже някои се изчерпват и съответно качеството в дълготрайността се пренебрегва. Е не при всички производители е така, но ....planetarydrive написа: ↑27 Авг 2026 14:11 Най-много ми се струва, че лошото качество е основен проблем на акумулаторите.
caryЦар
-
Оги
- Автомобил: 4 Тойоти
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Това са части, които не трябва да се друсат, изпускат и подлагат на подобни натоварвания, каквито могат без проблем да издържат полуоските примерно. На рампи, в складове и магазини едва ли някой е положил особени грижи за тях. Освен че при престой повече от 6 месеца трябва да се зареждат. Първото става много лесно, последното- никога. Това също обяснява защо скъпи марки акумулатори се случва да се окажат боклуци.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 613 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
За CCA и проблемите на съвременните акумулатори.
Има и английски дублаж, който не знае или още не учи руски.
Линкът е актуален и работи!
Има и английски дублаж, който не знае или още не учи руски.
Линкът е актуален и работи!