Грешки P1047 и U011B - Версо 2010, бензин
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 152 пъти
- Получена благодарност: 264 пъти
Преместено мнението Ви в правилната тема.
Търсачката щеше да Ви помогне идеално.
Запознайте се със съдържанието на темата и какво сме писали - за мен диагнозата Ви е ясна.
След второ мнение ще можете да пращате ЛС.
Търсачката щеше да Ви помогне идеално.
Запознайте се със съдържанието на темата и какво сме писали - за мен диагнозата Ви е ясна.
След второ мнение ще можете да пращате ЛС.
-
Ogi78
- Автомобил: Rav 4
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте при посещение в сервиз ми казаха че валвематика е за смяна записаните грешки са P1605 , P2647 , B2786 става въпрос за рав 4 2016 г губи мощност и влиза в авариен режим
- Akima
Добър вечер.
Може да напишете номер на шаси или фрейм код - тук или на ЛС.
B кодът е интересен - с какво четох колата?
Останалото е изяснено.
Може да напишете номер на шаси или фрейм код - тук или на ЛС.
B кодът е интересен - с какво четох колата?
Останалото е изяснено.
Здравейте,
Имам проблем със валвематика на тойота т27 2.0 152к.с.
Модула за управление е дал богудух. Моля за съдействие!
Имам проблем със валвематика на тойота т27 2.0 152к.с.
Модула за управление е дал богудух. Моля за съдействие!
-
Peev 64
- Автомобил: тойота версо 2.0 126к.с. дизел
- Получена благодарност: 4 пъти
Сменя се актуатора с гарнитурата,както и гарнитура на капака на главата ,две капки силикон се слагат където се свързват главата и капака на веригата, две гарнитурки със специфична форма и един О пръстен под капака на главата. При монтажа на новия актуатор не трябва да се използва прекомерно усилие,всичко се прави нежно.Желателно е да се постави оригинален , някъде ги ремонтират, но съм на мнение, че това е краткосрочно решение на проблема.Аз тоя филм го играх преди 20 дена. При някои автомобили не е необходима инициализация правят си я сами, но за по сигурно е добре да се пусне.
---
Р2746 също трябва да ти я набива.Пропуснахда пиша , че е желателно диагностиката да се направи с оторизирана програма за тойота,когато ти светят чека и другите оранжеви лампи и да се видят данни на живо, защото пиратските хващат грешки, но те хвърлят в тиквите.При мен в Стара Загора я четоха три пъти , триха грешките и хвърляха боб, накрая едно момче с точната програма каза сменяй заседнал е в единия край и като отворих беше точно така.Споделям моя опит вие си преценяте как да действате.Актуатора си е цена.
---
Р2746 също трябва да ти я набива.Пропуснахда пиша , че е желателно диагностиката да се направи с оторизирана програма за тойота,когато ти светят чека и другите оранжеви лампи и да се видят данни на живо, защото пиратските хващат грешки, но те хвърлят в тиквите.При мен в Стара Загора я четоха три пъти , триха грешките и хвърляха боб, накрая едно момче с точната програма каза сменяй заседнал е в единия край и като отворих беше точно така.Споделям моя опит вие си преценяте как да действате.Актуатора си е цена.
Последно промяна от Akima на 30 Юли 2026 11:33, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения.Има бутон за редакция.
Причина: Слети мнения.Има бутон за редакция.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 194 пъти
- Получена благодарност: 804 пъти
► Виж съдържание
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- Akima
Чудесно е, че споделяте емпиричен опит.
Калибрацията не зависи от шасито, а от актуатора - интересно как я "пускате" след като самият той, ако е НОВ, си прави alingment при първи пуск след монтаж - както е по техническо задание от TMC.
Сега става интересно - "къде" е това някъде - аз лично познавам поне 80 души, които си пазят старите - да ги пратят за ремонт - и аз мога да добавя 5-10 от мен.
Възможен е такъв DTC, но не е задължителен - в документацията от производителя са изброени всички DTC и комбинация от DTC - зависят от това в какво положение и как се "чупи" детайла.
Браво на "момчето" с Techstream - мисля, че то е свършило основната работа - историята помни не 1 и 2 сменени вериги и VVTi клапани поради грешни диагнози.
Рядко ми остава време за писане, но тъй като ми акцентираха на вашите постове, а и предвид увеличаващите се стойности на резервните части и дейност:
Съветвам всички да избягват писането на технически постове с невярно, непроверено и/или спекулативно съдържание, относно извършени от тях или от други лица ремонти по автомобили, черна и бяла техника, ел. инструменти и прочие апаратура.
Във всяка работа и професия има процедура, ред на изпълнение на операциите и "тънкости", които се придобиват скъпо - дали на цената на здраве, дали на цената на време за учене, дали на цената на грешни действия за собствена/чужда сметка.
И докато общите приказки най-много да изгубят времето на следващия късметлия без да му навредят, то с даването на напразни надежди, че може да поправи керамичната платка или изгорелият контролер, го пращате в месеци обиколки по мъките.
Да не говорим, че "ремонтът" на валвматик, който съм виждал последно си беше чиста измама - премахването на CEL, MIL и подобните индикатори със софтуер от руските републики, без премахване на счупения валматик не е ремонт, а престъпление.
И всеки продал автомобил с подобна "модификация" трябва да си понесе отговорността.
Пример:
viewtopic.php?p=464789#p464789 - има много хубава тема за Body Control модул и интеграционните релета на Авенсис например - но нея гугъл не я лови по кода на грешката - какво правим, ако сега някой влезе и ви напишете да смените ECU и ключове напразно...
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 600 пъти
- Получена благодарност: 131 пъти
Един колега от друг форум създаде тема по повод "как да си направим диагностика и ремонт сами" преди няколко месеца.
Идеята му, доколкото го разбрах, да събере в нея готови решения от AI, чат-ботове, соцмрежи и подобни.
При това без да си има дори бегла представа от общо устройство на автомобила.
Не говоря за работата на специализираните системи и техните модули.
Казано на български - да ремонтира и диагностицира сляпо и наизуст!
Учтиво му обясних с думи прости всичко написано по-горе от Akima.
Не само аз и при това няколко пъти.
След което той се обиди и заяви, че "нямало да ни вземе хляба".
Не, че заработвам точно в тази област, но примерът е красноречив.
В знак на протест повече не е писал поне в своята тема там. За щастие!
Идеята му, доколкото го разбрах, да събере в нея готови решения от AI, чат-ботове, соцмрежи и подобни.
При това без да си има дори бегла представа от общо устройство на автомобила.
Не говоря за работата на специализираните системи и техните модули.
Казано на български - да ремонтира и диагностицира сляпо и наизуст!
Учтиво му обясних с думи прости всичко написано по-горе от Akima.
Не само аз и при това няколко пъти.
След което той се обиди и заяви, че "нямало да ни вземе хляба".
Не, че заработвам точно в тази област, но примерът е красноречив.
В знак на протест повече не е писал поне в своята тема там. За щастие!
-
Peev 64
- Автомобил: тойота версо 2.0 126к.с. дизел
- Получена благодарност: 4 пъти
Благодаря за уточненията на колегата Аkima, за мен важно бе решаването на проблема, а дали с нов или ремонтиран актуатор си е личен избор и ако бях решил да се ремонтира бих намерил къде.И една молба към колегата Akima,който явно е много в час с нещата нека изкаже мнението си и ме поправи ако е необходимо по моята тема за индикация при заключване и отключване
- Akima
За съжаление няма избор - към момента няма понятие "ремонтиран" модул. Всички опити за поправка завършват с неуспех поради конструкцията и охраната на интелектуалната собственост на производителя.
Помогнато Ви е в другата тема.
-
diwaka
- Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI,MB w202
Аз имам следното питане какво толкова дава дефект,че всеки втори пише ,че има такъв проблем? Някакъв модул ли е това какво е?