Електрически коли, но Не от TOYOTA
- BOz
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 274 пъти
Ми да. Трябва топло да идва от някъде.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

- peterhr
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 37 пъти
- Обратна връзка:
Къде са тези цени?
По принцип Тесла са по-напред по всичко, освен по "изчистения дизайн". ;)
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 181 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
Аз (отново
) имам нов фаворит за седем местен изцяло електрически автомобил. Оказва се, че обикновената Tesla Model Y Long Range AWD (да не се бърка с Model Y L), може да се поръча и с трети ред седалки в Европа с доплащане на само 2500 евро. Ето едно видео на една румънска такава, в което много подробно се показва пространството, мястото за сядане на последните два реда и някои други функционалности на тази седем местна европейска версия. Не ги разбирам мрънкачите по други видеа, които обясняват, че третият ред бил за хора с ампутирани крака - на видеото ясно се вижда, че седалките са регулируеми и е напълно възможно един зад друг да седят двама възрастни (с крака). В моя случай аз търся такава кола, за да я ползвам преобладаващо за 5 членно семейство и инцидентно да пращам две от децата на задния ред, когато трябва да возя баба им и дядо им с нас на не особено дълги разстояния (в рамките на стотина километра). Търся я да е максимално къса, за да може все пак да се паркира и в града. Tesla Model Y е с дължина 475 см, което е с 12 см по-къса от ново обявения модел Skoda Peaq, а в същото време багажното пространство е по-голямо при Тесла (отзад и двете имат към 300 литра при вдигнат 3 ред седалки, но предният багажник на Теслата е с около 60 литра по-голям от на Шкодата). Теслата е по-мощна, пробегът им е напрактика еднакъв, независимо че Теслата идва с малко по-малка батерия, а така като гледам цените се очертава Теслата да е с около 10к евро по-евтина. Като добавим и възможността да ползваш надеждната и добре развита зарядна мрежа на Тесла при по-дълги пътувания в Европа, за мен 7 местната Тесла печели на няколко нива битката срещу Шкода Peaq. Теслата губи единствено като интериор, но пък той си има сериозна цена при Шкодата и предвид очакваното по-бързо обезценяване на Шкодата във времето решението не е особено трудно. Сега разбирам защо над 30% от електричките на колеги в моя офис са Tesla Model Y въпреки, че Тесла още нямат официално представителство у нас - от всякъде си изглежда катo най-добро съотношение на цена и качества. Предвид и очакваното скорошно откриване на официално представителство в София, като нищо догодина може да реша да сменя Равката за една такава Тесла:
Относно цените за Tesla Model Y L - в момента Tesla Model Y L все още не се продава в Европа, макар че уж била одобрена от регулатурите и било въпрос на време. Иначе на другите пазари, където вече се продава (например Австралия), пише, че върви като цена близка до Long Range AWD версията и е по-евтина от Performance версията. Цената на тези две версии в Европа може да се провери на сайта на Тесла (например в Германия, Румъния или някоя от другите държави, където към момента имат представителство). На мен Tesla Model Y L не ми допада поради две причини - едната е, че е почти 5 метра дълга, а другата е, че май се предлага само в 6 местна конфигурация. За второто не съм сигурен, може и все пак да има опция за 7 места. Иначе това, което ми харесва на по-дългата Model Y L, е че в тази по-голяма дължина слагат и малко по-голяма батерия, а ефективността е сходна, което означава по-голям пробег. За една електричка това си е хубава екстра.
Относно цените за Tesla Model Y L - в момента Tesla Model Y L все още не се продава в Европа, макар че уж била одобрена от регулатурите и било въпрос на време. Иначе на другите пазари, където вече се продава (например Австралия), пише, че върви като цена близка до Long Range AWD версията и е по-евтина от Performance версията. Цената на тези две версии в Европа може да се провери на сайта на Тесла (например в Германия, Румъния или някоя от другите държави, където към момента имат представителство). На мен Tesla Model Y L не ми допада поради две причини - едната е, че е почти 5 метра дълга, а другата е, че май се предлага само в 6 местна конфигурация. За второто не съм сигурен, може и все пак да има опция за 7 места. Иначе това, което ми харесва на по-дългата Model Y L, е че в тази по-голяма дължина слагат и малко по-голяма батерия, а ефективността е сходна, което означава по-голям пробег. За една електричка това си е хубава екстра.
- Прикачени файлове
-
- Tesla-Model-Y-L-Pricing-Australia.jpg (171.13 KiB) Преглеждано 36 пъти