[TPMS]Система за следене на налягането в гумите

Публикувай отговор
Mahoki
Автомобил: Рав 4 , 2.5 хибрид
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Mahoki » 06 Дек 2025 22:58

Купих 4 еднакви сензора,ще сменя всичките

halocline_
Автомобил: Hilux'24 2.4 L 2GD-FTV
Благодарил/а: 1 път

Мнение от halocline_ » 13 Яну 2026 14:33

Здраейте, благодаря на колегите за информацията в темата. Имам особен казус с моята система за налягане и ще ви помоля за помощ, тъй като предишната ми кола беше Ярис версо 1999г.
tooth.gif tooth.gif
Взех си зимен комплект джанти и гуми за моя Hilux 2024 2.4 2gd. Взех и датчици, съответно не бяха OEM, като уж трябваше да копират кодовете от оригиналните датчици. Колата отказа да ги приеме, независимо че хората успяха да открият кодовете на оригиналните датчици с ATEQ VT56. Даже ги имам снимани. Отивам в ТМ-Ауто да ми ги обучат - не успяват. Карам 2 месеца със светлинка на дашборда, че нямам време да се занимавам.

Купувам оригинални датчици от ТМ-АУТО, отивам да ги сменя. Всичко точно, до момента в който ми връчват колата и ми заявяват, че имам памет само за 1 сет от датчици, защото е Хайлукс. И вссеки път като трябва да сменям гуми трябва да им плащам 51 евро за преобучение (без ДДС).

В ръководството за употреба си пише, че мога да имам 2 комплекта гуми и какво трябва да направя при смяна на комплектите. Питам ги как в ръководството пише едно, те ми казват друго, отговора е: "механика така каза".

Сега, въпроса е - плебейския Хайлукс (защото не съм с "големия" двигател), наистина ли е с електроника от 2012 година и помни само един комплект гуми?

Ако е така, моля препоръчайте някой кабел/софтуер за да си ги преобучавам при смяна.

:cheers:

Mahoki

Мнение от Mahoki » 13 Яну 2026 16:33

Купете си датчици Аутел mx sensor .Копирайте номерата на оригиналните и ги налейте в новите Аутел датчици и така ще имате 2 комплекта гуми с еднакви номера

halocline_
Автомобил: Hilux'24 2.4 L 2GD-FTV
Благодарил/а: 1 път

Мнение от halocline_ » 13 Яну 2026 18:50

Благодаря. Играх го точно този номер с датчици Hamaton EU-Pro, с опит да се обучат от ТМ-Ауто освен и другите. Лампата си свети с тях.

Mahoki

Мнение от Mahoki » 13 Яну 2026 19:30

Аз си копирах старите върху нови Аутел (празни) и нямам проблем. При Рав 4

Публикувай отговор