Проблеми с дистанционното запалване
-
stefandg
- Автомобил: Toyota Corolla TS 1.8 2024
Имам Toyota Corolla Touring Sports 1.8 2024 и усещането е, че на 1 от 3 локации не мога да запаля колата от разстояние. Би трябвало колата да е с 4G eSIM. Казвам локации, защото научих няколко паркоместа, на които 10 от 10 опита не мога да запаля от разстояние, въпреки че там телефонът ми е на или близо да максимална сила на 4G сигнал. Ако имам пряка видимост и се намирам наблизо, независимо къде е паркирана колата, през цифров (дигитален) ключ се връзвам с колата през блутут, давам заключване на заключената кола, и след това успешно пускам дистанционното запалване (климатика). Едното лошо паркомясто е точно където живея, и ще трябва да платя за цифров ключ, защото скоро изтича едната година безплатен абонамент, а ми е много удобно да се качвам в топла кола. Миналата година след разговори с TM Auto реших, че проблемът е в заглушители на имобилайзъри на паркирани коли в района, но набедените коли ги няма вече, а проблемът остана. Ходих и до сервиз тогава и пак нищо. Аз подозирам, че роумингът на eSIM картата в колата не може да се свърже с клетките на всички телеком оператори. Някой друг с такива проблеми?
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 130 пъти
Не би трябвало това да е проблем все пак сигнал има и в асансьора на блока.
Явно за различните модели този период е различен - за РАВ4 PHEV е 3 год. през приложението на тел., не съм имал проблеми, отделно за него можеш и през ключа при пряка видимост.
Абонамента мисля, че беше като за еСим към някой оператор, но не съм сигурен.
caryЦар
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 416 пъти
- Получена благодарност: 443 пъти
Вероятно е-сим не е на същият доставчик... През годините въртях неколкократнофирмените телефони между А1 и Виваком, като в и двата случая имах оплаквания от колеги (и лични наблюдение), че има места на които единият работи безпроблемно, а другият - няма чуваемост... И обратното...
Може просто да е такъв случай..
Може просто да е такъв случай..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zorbata
Не че не го разбрах, но къде е общото?
Вероятно Тойота избира еСим услугата не на държавен принцип, а на някакъв регионален. Поне с такова впечатление останах от моята кола.
caryЦар
- slowtraveler
Колегата сподели, че неговият телефон показва добра свързаност... Но това не е определящо ако Сим (дали физически, или е-СИМ няма значение) е на друг доставчик - възможно е другият доставчик ТОЧНО В ТОВА МЯСТО да няма добра свързаност...
Например ако едната симка е на А1, а другата - на Виваком, е възможно телефона ти да показва, че няма свързаност, а колата със СИМ на другия доставчик да има свързаност... И обратното...
-
stefandg
Дистанционните услуги (пускането на климатик през GSM през мобилната мрежа в myToyota app) са за 3 години.
С цифровия ключ, който е безплатен за 1 година, до 4 GSM могат да се използват като ключове, а опциите от myToyota са същите, но данните се изпращат по Βluetooth, стига телефонът да е достатъчно близо до колата. При мен не мога да включвам климатика през ключа. Мисля, че няма такава опция в европейските тойоти.
- slowtraveler
Хм... Племенникът ми караше хибридна Корола и лятото пред мен стартира дистанционно системата заради климатика... Колата бе купувана от тук...
- zorbata
Нищо не ви разбирам - какво ви бърка еСим-а след като командвате колата през Βluetooth?!?
Βluetooth връзките се влияят от доста неща и явно в това ви е проблема.
"КАК РАБОТИ
Дигиталният ключ
използва Bluetooth®
услугата на сдвоен
смартфон, за да
комуникира с
автомобила."
"ДИГИТАЛЕН КЛЮЧ СРЕЩУ ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
Дигиталният ключ използва сдвоен смартфон
с Bluetooth®, интернет и приложението
MyToyota на разстояние до 10 м от автомобила."
Може би трябва да прочетете отново инструкцията за дигиталният ключ.
caryЦар
-
stefandg
През блутут всичко е ок, но безплатният абонамент е още няколко месеца. През мобилната мрежа е проблемът на някои локации. А при мен третата опция: през ключа на колата, я няма. Гледах, че на някои Тойоти в Щатите нещо от сорта на 3 пъти цъкане на отключване запалва колата.
-
OVI
- Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Понеже го споменавате, да питам в тази връзка:
А този абонамент може ли да се поднови за още 1-2-3 години? Моята РАВ4 тъкмо направи 3 години, все още има връзка с апп-а- виждам си триповете, километража, дали е заклюена и май това е, аз нямам други дистанционни услуги.. Вариант е също аз да си купя някаква СИМ/еСИМ от оператор, но как става "монтирането" в модула на колата? Извинявам се предварително за собствения си мързел да проверя, ако темата вече е коментирана някъде по форума, и ще бъда благодарен, ако получа отговори в тази нишка.
- zorbata
Да - годишен мисля беше абонамента.
Със сигурност от 2023 е еСим за преди това не знам. Как точно стават нещата не ми е много ясно, че Тойота май се договарят за тези услуги на глобално ниво. И модула(или там каквото е) е скрит.
Питай в ТМ.
Да разбирам, че през приложението не ти се получават нещата ли?
caryЦар
-
stefandg
Не се получават през приложението myToyota, когато съм далеч от колата (без блутут връзка). Дава грешка
Възникна грешка при обработка на вашата заявка. Моля, опитайте отново. Ако получавате тази грешка многократно, моля свържете се с дилър за съдействие. [01]
Иво от ТМАуто предположи преди година, че може да е имобилайзър на съседна кола, и аз бях почти убеден, че е едно от аудитата, което редовно паркира долу. Сега няма аудита, и пак не мога да пусна климатика. Ходих до Монцата тогава, и не успяха да ми помогнат. Ако само аз имам проблеми, значи не е заради мобилната връзка, и ще звънна след Нова година на ТМАуто. Весели празници!
Възникна грешка при обработка на вашата заявка. Моля, опитайте отново. Ако получавате тази грешка многократно, моля свържете се с дилър за съдействие. [01]
Иво от ТМАуто предположи преди година, че може да е имобилайзър на съседна кола, и аз бях почти убеден, че е едно от аудитата, което редовно паркира долу. Сега няма аудита, и пак не мога да пусна климатика. Ходих до Монцата тогава, и не успяха да ми помогнат. Ако само аз имам проблеми, значи не е заради мобилната връзка, и ще звънна след Нова година на ТМАуто. Весели празници!