Побвай да спреш климатик и каквото може като едри електрически консуматори, или такива които зависят от оборотите на двигателя. В книжката са написали максималната скорост когато са ти включени климатик на охлаждане, всички видове фарове, отопление на седалките, подгреви по стъклата и каквото още да има да плюска ток на едро. Спреш ли ги - разтоварваш мотора/системата от доста сериозен товар и остава място "за правене на забавни глупости".dracunculus написа: ↑14 Окт 2025 15:01 Странно е, ако някой в успял да го надъни до 210кмч, това ще да значи реални 200Освен, ако в новите генераци не са променили нещо, което не е отбелязано в официалния каталог. Което не би ме учудило за Тойота, не веднъж ми се е случвало да откривам несъответствия
Дъртия Авенсис като му спра климатика, карам на къси светлини и не съм пуснал нищо освен радиото, постига скорости по GPS над това което пише в книжката в раздела за хомологацията. Обаче на магистрално каране на равен терен, пусна ли дълги, халогени за мъгла, климатик или подгревите на седалките - мотора се спъва сериозно, и май даже не успяваше да достигне това което пише като скорост в хомологационните данни. Или ако я постигне е "със 300 зора в рамките на същият работен ден, малко преди да ти омалее крака от натискане".
Реалната скорост може да си я видите на диагностика със някой закачен ЕЛМ327 примерно. Това което виждате "го криви" километража над 20-30 км/ч скорост, но на диагностика си показва реалната скорост на движение (че и я мери доста точно, съпоставено със GPS и тия радарните скоростомерните табла).