Ръчна електрическа спирачка авенсис Т27
-
- Автомобил: Авенсис Т27 фейслифт
- Благодарил/а: 1 път
сега видях pdf файла да , а какъв intelligent tester ми е нужен за тази операция , предполагам , че трябва да се закачи външно устройство , а не от менюто на колата да се прави тази процедура
-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
El lobo, колега и аз имам същия проблем,взех модул 1 към 1 като моя имам предвид всички цифри са еднакви, но свети check brake systems,.Отидох е Тойота но ми казаха ,че този модул е от кола с десен волан и не може да го калибрират и сега се чудя какво да направя.
-
- Автомобил: Avensis T27 1.8 бензин
- Благодарил/а: 1 път
TATI,
Здравейте, Благодаря много за полезната информация.
Препрочетох указанията около 20тина пъти. Имам някои въпроси относно процедурата.
Въпрос 1: До колкото разбирам процедурата се състои от 2 основни части. В 1вата част се нулира сензора (което се потвърждава чрез светване на жълта лампа - brake system warning light), а във 2рата част се калибрира (което се потвърждава от изгасването на жълта лампа brake system warning light). Необходимо е и двете части да се изпълнят за да се постигне ресет на ръчната, тоест първо да се нулира и след това да се калибрира. Това правлно ли е или се бъркам някъде?
Въпрос 2: Ако не се използва софтуер за диагностика, тогава е необходимо да се свързват пинове от OBD (DLC3) буксата чрез кламер или жица. В 1вата част се свързват пинове 4 и 13, а във 2рата част се свързват пинове 4 и 12. Това правилно ли е или отново се бъркам някъде? Питам, тъй като да не би "SST 09843-18040" инструмента да е нещо супер специално. От снимки в интернет ми изглежда като проста жица и същия ефект може да се постигне с кламер.