Ръчна електрическа спирачка авенсис Т27
-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
Здравейте Колеги,
От скоро съм собственик на Тойота авенсис т27 2013 2.0д4д ръчка. Колата почти не я карам аз а жена ми, един хубав слънчев ден ми съобщи, че от колата мирише на изгоряло. След като я огледах като се прибрах мислех, че не е от пуснала ръчната електрическа спирачка, към момента е настроена да се включва и изключва автоматично, по карах я малко нямаше никаква миризма, може би е било нещо моментно.
Реших да я направя да не е автоматична, а да е чрез натискане (при нужда, когато се паркира на големи наклони) да обаче, когато я паркирам под голям наклон без ръчна (оставям я на първа или назадна) колата направо си се мести през 20сек с 5см на долу, това се получава и на първа и на задна. При старата ми кола корола 1.4д4д комби ръчка (УНИКАТ) нямах такива ядове. Та въпроса ми е нормално ли е за тези авенсиси да не може да разчиташ да я паркира под наклон без активна ръчна, други колеги имат ли погледи да споделят мнения.
След като се случи тази ситуация, се поразчетох за Ел. Ръчната на авенсиса и за модула, цената му, че създава проблеми. Та някой ако може да сподели мнения този модул ако се прецака рециклиран ли се, има ли някой в бг който ги поправя, може ли да се вземат някакви превантивни мерки да не се мокри и какви са те ако е възможно? Верно ли ако се сложи модул от десен волан дава грешка? Та като цяло ако някой се е сбълсквал с този проблем и има повече информация нека да сподели.
От скоро съм собственик на Тойота авенсис т27 2013 2.0д4д ръчка. Колата почти не я карам аз а жена ми, един хубав слънчев ден ми съобщи, че от колата мирише на изгоряло. След като я огледах като се прибрах мислех, че не е от пуснала ръчната електрическа спирачка, към момента е настроена да се включва и изключва автоматично, по карах я малко нямаше никаква миризма, може би е било нещо моментно.
Реших да я направя да не е автоматична, а да е чрез натискане (при нужда, когато се паркира на големи наклони) да обаче, когато я паркирам под голям наклон без ръчна (оставям я на първа или назадна) колата направо си се мести през 20сек с 5см на долу, това се получава и на първа и на задна. При старата ми кола корола 1.4д4д комби ръчка (УНИКАТ) нямах такива ядове. Та въпроса ми е нормално ли е за тези авенсиси да не може да разчиташ да я паркира под наклон без активна ръчна, други колеги имат ли погледи да споделят мнения.
След като се случи тази ситуация, се поразчетох за Ел. Ръчната на авенсиса и за модула, цената му, че създава проблеми. Та някой ако може да сподели мнения този модул ако се прецака рециклиран ли се, има ли някой в бг който ги поправя, може ли да се вземат някакви превантивни мерки да не се мокри и какви са те ако е възможно? Верно ли ако се сложи модул от десен волан дава грешка? Та като цяло ако някой се е сбълсквал с този проблем и има повече информация нека да сподели.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 152 пъти
- Обратна връзка:
На мен ми мирише като да е запалила съединителя
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- apeneff
- Автомобил: Avensis ZRT27 1.8i CVT
- Благодарил/а: 1 път
страница 200 от упътването за експлоатация
► Виж съдържание
,Corolla ADE150 1AD-FTV 2008г.: служебна...
Avensis ADT271L 2AD-FTV 2009г.: от известно време бивша
Avensis ZRT271 2ZR-FAE CVT 2018
Avensis ADT271L 2AD-FTV 2009г.: от известно време бивша
Avensis ZRT271 2ZR-FAE CVT 2018
-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
"apeneff". Благодаря ти за поясненията, понеже виждам, че си вещ по темата Тойота, бих искал да те попитам още нещо. Шофорската седалка има опция за повдигане/сваляне на седалката и пускане/вдигане на облегалката и има две ръчки за това и един бутон дето надува седалката в областта на кръста. Оставям седалката всеки път в най долно положение( понеже ми опира главата в тавана) на другата сутрин седалката пак се в вдигнала нагоре сама (не е в най долно положение както я оставих) никъде не видях да има бутони за памет на седалката, дали това може да е в менюто с настройките или?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
https://www.google.bg/search?q=avensis+ ... nt=gws-wiz
Колега, разгледай обясненията за Avensis memory seat (Авенсис със седалка с памет).
Колега, разгледай обясненията за Avensis memory seat (Авенсис със седалка с памет).
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 1.8/147 кс
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Кое е по правилно ...ел. ръчна включена на авто. режим или изключена
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Правилно, неправилно... въпрос на лични предпочитания. Ползвам ръчната само ако трябва да оставя работещ двигателя и да изляза, а също и при паркиране по наклон.
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS 2.0,D4D,126к.с.
Здравейте, колеги!
При подмяна на целия модул на ръчната електрическа спирачка, необходимо ли е някакво обучение нa модула да не прави грешки или подменяш го с друг и караш без проблем.
Ако някои е сменял нека сподели.
При подмяна на целия модул на ръчната електрическа спирачка, необходимо ли е някакво обучение нa модула да не прави грешки или подменяш го с друг и караш без проблем.
Ако някои е сменял нека сподели.
- Прикачени файлове
-
- FB_IMG_1741005498697.jpg (165.22 KiB) Преглеждано 18373 пъти
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 152 пъти
- Обратна връзка:
- Прикачени файлове
-
ELECTRIC PARKING BRAKE SYSTEM.pdf
- (216.91 KiB) Свалено 50 пъти
Прочетете правилата на форума!
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS 2.0,D4D,126к.с.
Значи най-добре трябва да си я закарам в оторизиран сервиз на Тойота.