Колата ти няма аларма и няма как да чуеш звук от аларма.Myro написа: ↑05 Окт 2024 20:59 Здравейте, един въпрос.
Когато вземах колата миналата седмица, се прибрах и я заключих с дистанционното, и алармата издаваше звук.
На следващия ден слязох да си я настройвам, и след това спря да издава звук, рових в настройките, но не видях опция за включване и изключване на звука.
Можете ли да ми кажете от къде се включва звука?
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Здравейте, имам Корола 2024, седан, бензин. От време на време при скорост > 80км/ч отпред се чува нещо, все едно вятър свири в празна бутилка - не знам как другояче да определя шума. Ходих до Тойота и разбира се по Закона на Мърфи при тест с механик не се чу нищо.
При някой появявал ли се е такъв странен звук?
При някой появявал ли се е такъв странен звук?
Toyota Corolla MY24, petrol.
-
- Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
- Благодарил/а: 3 пъти
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
Здравейте, от известно време пътуванията ми вече не се отразяват в приложението MyToyota. Някой друг има този проблем?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 158 пъти
Постоянно има проблеми с това приложение и със сървърите за Източна Европа - върви голям ъпдейт на TMC на континента и всичко се чупи.
Здравейте,
Auris 2017г. дали поддържа услуги за свързаност в приложението? При мен или не се поддържа или нещо не правя като хората...
Auris 2017г. дали поддържа услуги за свързаност в приложението? При мен или не се поддържа или нещо не правя като хората...
-
- Получена благодарност: 1 път
Вчера като мих колата и се загледах, че хромираните лайсни дето са горе на вратите имат тук - там малки точки ръжда. Та, въпросът е, някой друг има ли и да се разправям ли с Тойота и гаранцията?
ПП: Брей, тази тема много потънала.... Е то се очаква, Корола е това все пак.

ПП: Брей, тази тема много потънала.... Е то се очаква, Корола е това все пак.

Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
-
- Благодарил/а: 151 пъти
- Получена благодарност: 101 пъти
Тези точки ръжда са т.н. на немски "летяща ръжда" буквално преведено. Явно не си карал кола със светъл цвят досега, например бяла
. Напълно нормално явление, не ти е виновна колата или лайстната и няма да ти зачетат гаранция. Получава се от желязо-съдържащи прашинки във въздуха, които лепват там и ръждясват. Махат се без проблем с едни препарати, има на Sonax такива. Откакто живея близо до ЖП-линия ми се налага по 2 пъти в годината да си третирам Лексуса
(бял е). На Авенсиса (графит) не се виждат просто, но, ако го загледаш в детайли си личат тези точици

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 145 пъти
Ако е това - ще гледам и в бъдеще да избягвам белите автомобили, по възможност и "хромираните".
Всъщност не съм се и заглеждал толкова, че да забележа такива петна.

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 70 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Имал съм бял автомобил с хромирани лайсни/ пластмаса с покритие/ и не съм имал такива проблеми.При подобни се случва да има матиране вследствие на безконтактно миене.Ако са петна има вероятност да е химическа реакция на железни прашинки и препарат за миене или почистване/на джанти например/.Ако обаче са набъбнали , грапави точици избила ръжда е лошо.Срещал съм такива последици при "хром "тръбни конструкции и листове със съмнително качество и произход.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 293 пъти
- Получена благодарност: 315 пъти
Доста офтопик, но отбелязвам разликата в критериите с промяна на приоритетите 
Да, на времето си миех автомобилите редовно... Сега това съвсем не е така... Просто от 'средство за изразяване' (или в случая - служебна необходимост) автомобилът логично стана средство за превоз... Защото се убедих, че автомобилът си е средство за правене на бизнес с 'подръчни материали' - т.е. направен е с 'подръчни материали' на производителя....
Да, има и автомобили 'за показ', правени както трябва, но те са в съвсем друга ценова категория, и целта им не е да си свършиш работата, а да бъдат за показ
Като стана въпрос за материали - вчера докато се забавлявах по двора на 'резиденцията' изведнъж намерих един нож в платнен калъф, който бях загубил някъде Септември месец... През цялото време тук бе МОКРО... И в момента пръстта е мокра като крем - не става за оран и фрезоване.... Ножът като го намерих бе мокър както и целият калъф...
Ножът след 'презимуване' при такива условия в пръстта имаше три петънца ръжда, които за мое учудване се избърсаха с парцал - следа не остана...
Няма дълбока ръжда, няма язви... Да, хубав нож, подарен (е, купен според традицията
) от добър приятел...
Стоманата не съм я гледал каква е, но явно е добра... Това нещо съм убеден, че няма да изгние и след 2г в почвата, и остатък на гол метал...
За автомобила - не съм толкова убеден просто защото там е подготвен за 'бърза продажба'

Да, на времето си миех автомобилите редовно... Сега това съвсем не е така... Просто от 'средство за изразяване' (или в случая - служебна необходимост) автомобилът логично стана средство за превоз... Защото се убедих, че автомобилът си е средство за правене на бизнес с 'подръчни материали' - т.е. направен е с 'подръчни материали' на производителя....
Да, има и автомобили 'за показ', правени както трябва, но те са в съвсем друга ценова категория, и целта им не е да си свършиш работата, а да бъдат за показ

Като стана въпрос за материали - вчера докато се забавлявах по двора на 'резиденцията' изведнъж намерих един нож в платнен калъф, който бях загубил някъде Септември месец... През цялото време тук бе МОКРО... И в момента пръстта е мокра като крем - не става за оран и фрезоване.... Ножът като го намерих бе мокър както и целият калъф...
Ножът след 'презимуване' при такива условия в пръстта имаше три петънца ръжда, които за мое учудване се избърсаха с парцал - следа не остана...
Няма дълбока ръжда, няма язви... Да, хубав нож, подарен (е, купен според традицията

Стоманата не съм я гледал каква е, но явно е добра... Това нещо съм убеден, че няма да изгние и след 2г в почвата, и остатък на гол метал...
За автомобила - не съм толкова убеден просто защото там е подготвен за 'бърза продажба'

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
При корола 20та година си духаше яко и всичко свири. Но това не ти прави впечатление при магистрално защото така или иначе мотора реве между 3 и 5000 оборота и си глухdidopido написа: ↑10 Ное 2024 15:41 Здравейте, имам Корола 2024, седан, бензин. От време на време при скорост > 80км/ч отпред се чува нещо, все едно вятър свири в празна бутилка - не знам как другояче да определя шума. Ходих до Тойота и разбира се по Закона на Мърфи при тест с механик не се чу нищо.

-
- Получена благодарност: 1 път
Значи ще гледам да я махна тая летяща ръжда. То е пластмаса с хром ама мисля може да направи окис и да почне да се люпи, е, след години.
Като цяло тази зима си беше стабилна и напролет ще я пращам да я лъснат та някой от детайлинга да се оправя с това. Сигурно ще е златна услуга, ама не толкова златна колкото 2024 Корола Туринг Лъкжъри, +17 бинки отгорИ на моята дето е модел 2021 Лъкжъри, за общо 70к
... Инфлация.... Та, тя Королата не знам кво я мислите за евтина кола. Било квото било с евтиното. 
Като цяло тази зима си беше стабилна и напролет ще я пращам да я лъснат та някой от детайлинга да се оправя с това. Сигурно ще е златна услуга, ама не толкова златна колкото 2024 Корола Туринг Лъкжъри, +17 бинки отгорИ на моята дето е модел 2021 Лъкжъри, за общо 70к

Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
-
- Благодарил/а: 151 пъти
- Получена благодарност: 101 пъти
Ако те дразнят тези ръждиви точици няма какво да чакаш. Купуваш спрей, пръскаш, чакаш 3-5 мин., пръскаш пак, чакаш пак и после миеш (в оптималния случай в бокс на самообслужване с четката там търкаш и после плакнеш). Хубавото на спрея е, че реагира с ръждата и се оцветява в лилаво и така виждаш къде трябва да наблегнеш повечко
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех