Влага и вода в багажника - Avensis
-
- Автомобил: Avensis t 22 d4d
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Само като идея : намазваш канала на уплътнението с малко машинно масло , нанасяш в канала силикон, така че да се образува връх над нивото на канала, изчакваш 3-4 часа и монтираш.
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 158 пъти
- Получена благодарност: 153 пъти
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 150 пъти
- Получена благодарност: 521 пъти
От тези си купих лист микропореста гума за изолация на тръби и климатици. Половин метър беше левове:
https://micromaxtrade.com/prod.php?lng= ... 8&subcat=4
Сваля се уплътнението, слага се върху листа гума и се изрязва със скалпела ново - 2 броя. Дясното при мен като се обърне става ляво.
Ръбовете на стопа се уплътняват със лента от същия материал. Купува се ролка 2 метра от Джъмбо за примерно 3-4 лева.
https://micromaxtrade.com/prod.php?lng= ... 8&subcat=4
Сваля се уплътнението, слага се върху листа гума и се изрязва със скалпела ново - 2 броя. Дясното при мен като се обърне става ляво.
Ръбовете на стопа се уплътняват със лента от същия материал. Купува се ролка 2 метра от Джъмбо за примерно 3-4 лева.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Нека оставим човекът да си пази хляба и салама
-
- Автомобил: Корола Е120 1.6
- Благодарил/а: 5 пъти
Здравейте, малко актуална информация. Направих стоповете , както писахте, минах и със силиконов спрей цялото уплътнение на багажника. Дойдоха нови копчета за климатроника, вече всичко по него работи (преди подгрева на задния джам не бачкаше). В долния ръб на стъклото обаче остана конденз. Свалих набързо кората на самия багажник , за да имам достъп до плафоните и виждам доста капки конденз там. Утре ще сваля лайсната над номера, да видя какво е положението и ще уплътня и там хубаво, тъкмо ще сменя и крушките, че не светят.
-
Здравейте,
дано не ставам досаден. Подходих грешно явно към свалянето на лайсната. Не бях гледал нищо преди това, по усет го карах. Видях две гайки за патрона, от другата страна още една гайка на шпилка с дълга резба и няколко като пластмасови дюбела, които между другото много ми се опънаха. Развих всичко, поизкарах дюбелите, по средата само не успях под емблемата, там не можах да го измисля, но успях да я отделя от самия багажник. Оказа се, че лявата гайка с шпилка има някакъв държач към самата лайсна, който беше очевидно счупен и изпадна.
Ето я и гайката: И сега от едната страна е доста хлабава, след като върнах всичко на мястото си, трябва да потърся такова нещо. Сложих му сега отгоре от изолиращата гума, с която уплътнявах стоповете, но едва ли е решение. Иначе отдолу нямаше следи от влага, нито ръжда.
Има две гайки, много ръждиви, които се падат зад самия номер и малко не са ми ясни за къде са. Не съм пробвал да ги развивам, само малко им свалих ръждата. Ето ги: Няма да слагам кората, ще мина на мивка да видя колко вода влиза от там и от къде точно.
Ще е хубаво да намеря схема на частите, може ли да ми кажете от къде има достъпен сайт със схеми, като ЕТКА на Ваг и realoem на Bmw?
Поздрави
дано не ставам досаден. Подходих грешно явно към свалянето на лайсната. Не бях гледал нищо преди това, по усет го карах. Видях две гайки за патрона, от другата страна още една гайка на шпилка с дълга резба и няколко като пластмасови дюбела, които между другото много ми се опънаха. Развих всичко, поизкарах дюбелите, по средата само не успях под емблемата, там не можах да го измисля, но успях да я отделя от самия багажник. Оказа се, че лявата гайка с шпилка има някакъв държач към самата лайсна, който беше очевидно счупен и изпадна.
Ето я и гайката: И сега от едната страна е доста хлабава, след като върнах всичко на мястото си, трябва да потърся такова нещо. Сложих му сега отгоре от изолиращата гума, с която уплътнявах стоповете, но едва ли е решение. Иначе отдолу нямаше следи от влага, нито ръжда.
Има две гайки, много ръждиви, които се падат зад самия номер и малко не са ми ясни за къде са. Не съм пробвал да ги развивам, само малко им свалих ръждата. Ето ги: Няма да слагам кората, ще мина на мивка да видя колко вода влиза от там и от къде точно.
Ще е хубаво да намеря схема на частите, може ли да ми кажете от къде има достъпен сайт със схеми, като ЕТКА на Ваг и realoem на Bmw?
Поздрави
- Ивайло Димов
Двете ръждиви места какво има там ? Номера ли
Пусни една рама да видим ще изкочи ли заек
Пусни една рама да видим ще изкочи ли заек
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 30 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Щом зад номера най вероятно са оригиналните места за закрепяне на пластмасата за номера.
LEXUS RX450hl
-
Да, номера е там, не съм ги пипал тях, ще е добре да ги обработя с нещо все пак, не мисля да ги развивам засега. Иначе ето рамата: NMTBZ28E00R048474.
- Ивайло Димов
Всичко има само тоя заден капак лисва ,облицовката на багажника е там ама няма капака .
Колега ако ти се рови ,че аз не намирам .Такова чудо не е било
https://autoostrov.by/pc/#/groups?catal ... FH15%3E199
Тая ръжда я обработи с преобразувател за ръжа на Вюрт или Нигрин щото ще плъзне като чума .
Колега ако ти се рови ,че аз не намирам .Такова чудо не е било
https://autoostrov.by/pc/#/groups?catal ... FH15%3E199
Тая ръжда я обработи с преобразувател за ръжа на Вюрт или Нигрин щото ще плъзне като чума .
Привет и за много години!
Да се включа в темата, докато е гореща.
Авенсис Т25 комби, теч в багажника някъде високо. По щората ясно се вижда местата, където капе, но по колоните и тавана отвътре няма никакви следи. Уплътнението на вратата няма видими разкъсвания.
Изглежда да е от мястото на кабелните снопове между купето и врата, макар че гумената изолация изглежда добре. Там вода от къде би влязла - откъм релсите на покрива?
Да се включа в темата, докато е гореща.
Авенсис Т25 комби, теч в багажника някъде високо. По щората ясно се вижда местата, където капе, но по колоните и тавана отвътре няма никакви следи. Уплътнението на вратата няма видими разкъсвания.
Изглежда да е от мястото на кабелните снопове между купето и врата, макар че гумената изолация изглежда добре. Там вода от къде би влязла - откъм релсите на покрива?
- Прикачени файлове
-
- Screenshot 2025-01-10 at 13.07.20.png (930.48 KiB) Преглеждано 912 пъти
Toyota Avensis Estate T25, 2AD-FTV, 2008
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 150 пъти
- Получена благодарност: 521 пъти
Гумените маншони между купето и вратата. По-скоро левият. Ако не откриеш проблема, пиши на "колегата" който трябва да си пази хляба. Решението е за 10-15 минути време, и в повечето случаи не изисква материали и инструменти.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L