Доверен/проверен сервиз в София - съвети за майстор в София ?
-
- Автомобил: Тойота Корола версо
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър майстор в София или Бургас?
-
- Автомобил: Тойота Корола версо
Колеги, търся препоръки за майстор в Бургас или София.
- Reddrive
- Автомобил: TOYOTA RAV4 2009
+1 Препоръчаха ми мехаННика ще се пробвам да се свържа.
-
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Привет! Аз като една объркана мацка, разбираща само тук там от коли, си търся читав майстор в София за Рав4 2006 и ще е необходимо да дойде на адрес. Имам проблем с акумулатора и един квартален, пишман майстор или обърка клемите или не знам, но доста си позакъдяха и сега търся някой да го замери на място (понеже не мога да го сваля и занеса ), ако трябва да взимам нов или да подаваме ток.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 150 пъти
- Получена благодарност: 521 пъти
Почти гарантирано при обърнат поляритет на акумулатора изгаря поне fusible link. Така че няма да подавате ток, но ще ви трябва вероятно репатрак. Автомобила няма да запали и има щети по електрическата инсталация.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Нека оставим човекът да си пази хляба и салама
-
Благодаря за бързия отговор! А фактор ли е, че все пак бях извън колата и не се опитвах да запаля в този момент. Тоест още при поставянето на щипките прикъдя и дали може все пак въпросния “майстор” да е поставил щипките правилно и да е запушило така поради някакъв друг проблем.
П.С Извинете ме, ако задавам тъпи въпроси, все пак съм жена.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 150 пъти
- Получена благодарност: 521 пъти
Не.
Ако е подал обратен поляритет на тока почти сигурно е че изгорял този fusible link. Въпроса е дали е изпържена и електрониката след него, докато изгори той самия. Не е изключено и акумулатора да е заминал.
И пак стигате до репатрак и сервиз за авто инсталации...
Лошото е че за София нямам никакви идеи. Нека някой от колегите каже къде се ходи в София.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
-
mapamop, Благодаря много за помощта! Ще потърся из темите нещо за репатрак из София и цени, че тук обичат да свалят кожи
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Проверете във VSN auto дали се занимават с Ел. инсталации. На мен са ми пращали репатрак миналата година есента. 40 лева платих до сервиза им.
Тел. 088 797 0895.
Тел. 088 797 0895.
-
VladimirK, Благодаря за информацията! Intercars sevice се отзоваха на място и не се наложи да използвам репатрак. Извадих късмет - само акумулатора е заминал. Това, че не съм се опитала да запаля автомобила пронпоставянето на кабелите е спасило колата от други щети!
- skarid
- Автомобил: Auris 1.2T, COROLLA CROSS
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте, имам проблем с Аурис 1,2Т 2016г, проблема се състои в това,че супер бързо загрява и стрелката минава средата. В ПитСтоп ми смениха водна помпа и двата термостата, но ефект няма. Казаха ми, че ако не се оправи следва "обезглавяване" - ремонт на главата на двигателя. Въпроса ми е къда да отида за второ мнение , преди да правя ремонт на главата ?
-
- Автомобил: RAV4 D4D 2012 150к.с.
Здравейте, наскоро закупих RAV 4 D4D 2012г 150к.с и искам да бъде погледнат в сервиз.Бихте ли ме насочили къде да отида, аз съм от София.Благодаря предварително.
Някой да разбира на Рав4 2.0 d4d, 115 кс, 2003 г., с рециклирано турбо, обслужена, нещо не върви както трябва и й трябва ЗАНИМАВАЩ СЕ С ДИЗЕЛИ механик, в София, моля.
Мнение за Боби Дизел в Горна баня имаме ли, там ме насочи колега, но реално се лутам?
Мнение за Боби Дизел в Горна баня имаме ли, там ме насочи колега, но реално се лутам?
-
- Автомобил: Auris Touring Sports
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте! Не съм много активен член на Форума, та чак сега видях Вашият пост. Имам същият двигател/автомобил, та се интересувам от него. Според мен на базата на това, което сте казали до момента изглежда, че проблема е в пукнатина в главата или ЕГР клапана. Пробвайте дали шланговете на охл. система се втвърдяват-мн често малки пукнатини не дават индикация в разширителният съд, но все пак изг газове навлизат в охл течност и качват температурата. Може би ако се надуе охл система до 1.5 атм ще покаже дали има пропуск някъде и с ендоскоп може да се провери в цилиндъра дали гарнитурата на главата е сдала багажа. Главата се пипа последна имайки впредвид компетентността на механиците в БГ. Прегледайте ЕГР клапана първо. А колкото до смяна на помпата то се вижда дали тя върти или не по движението на течността в охл съд. Може импелера да превърта спрямо оста, но е рядко все пак, та смяната не е била нужна. както и да е... Успех и ако не е проблем напишете какъв е бил проблема.skarid написа: ↑23 Авг 2024 13:40 Здравейте, имам проблем с Аурис 1,2Т 2016г, проблема се състои в това,че супер бързо загрява и стрелката минава средата. В ПитСтоп ми смениха водна помпа и двата термостата, но ефект няма. Казаха ми, че ако не се оправи следва "обезглавяване" - ремонт на главата на двигателя. Въпроса ми е къда да отида за второ мнение , преди да правя ремонт на главата ?
- skarid
- Автомобил: Auris 1.2T, COROLLA CROSS
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Kavalcho, Проблема е оправен, оказа се дефектирала гарнитура на главата. Благодаря все пак за отговора.