Доверен/проверен сервиз в София - съвети за майстор в София ?

Най-добрите сервизи, магазини и предлагани услуги за вашата Toyota
Публикувай отговор
Sinalko
Автомобил: Тойота Корола версо

Мнение от Sinalko » 12 Мар 2024 22:12

Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър майстор в София или Бургас?

Sinalko
Автомобил: Тойота Корола версо

Мнение от Sinalko » 16 Мар 2024 23:07

Колеги, търся препоръки за майстор в Бургас или София.

Аватар
Reddrive
Автомобил: TOYOTA RAV4 2009

Мнение от Reddrive » 22 Юни 2024 01:48

+1 Препоръчаха ми мехаННика ще се пробвам да се свържа.

TheGirl
Автомобил: Toyota RAV4
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от TheGirl » 08 Авг 2024 20:27

Привет! Аз като една объркана мацка, разбираща само тук там от коли, си търся читав майстор в София за Рав4 2006 и ще е необходимо да дойде на адрес. Имам проблем с акумулатора и един квартален, пишман майстор или обърка клемите или не знам, но доста си позакъдяха и сега търся някой да го замери на място (понеже не мога да го сваля и занеса tooth.gif), ако трябва да взимам нов или да подаваме ток. blushing.gif :angel8:

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 150 пъти
Получена  благодарност: 521 пъти

Мнение от mapamop » 08 Авг 2024 22:15

TheGirl написа: 08 Авг 2024 20:27 ако трябва да взимам нов или да подаваме ток
Почти гарантирано при обърнат поляритет на акумулатора изгаря поне fusible link. Така че няма да подавате ток, но ще ви трябва вероятно репатрак. Автомобила няма да запали и има щети по електрическата инсталация.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L

Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Нека оставим човекът да си пази хляба и салама

TheGirl

Мнение от TheGirl » 08 Авг 2024 22:44

mapamop написа: 08 Авг 2024 22:15 Почти гарантирано при обърнат поляритет на акумулатора изгаря поне fusible link. Така че няма да подавате ток, но ще ви трябва вероятно репатрак. Автомобила няма да запали и има щети по електрическата инсталация.

Благодаря за бързия отговор! А фактор ли е, че все пак бях извън колата и не се опитвах да запаля в този момент. Тоест още при поставянето на щипките прикъдя и дали може все пак въпросния “майстор” да е поставил щипките правилно и да е запушило така поради някакъв друг проблем.

П.С Извинете ме, ако задавам тъпи въпроси, все пак съм жена. :D :D tooth.gif

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 150 пъти
Получена  благодарност: 521 пъти

Мнение от mapamop » 08 Авг 2024 22:57

TheGirl написа: 08 Авг 2024 22:44 А фактор ли е, че все пак бях извън колата и не се опитвах да запаля в този момент
Не.
Ако е подал обратен поляритет на тока почти сигурно е че изгорял този fusible link. Въпроса е дали е изпържена и електрониката след него, докато изгори той самия. Не е изключено и акумулатора да е заминал.
И пак стигате до репатрак и сервиз за авто инсталации...
Лошото е че за София нямам никакви идеи. Нека някой от колегите каже къде се ходи в София.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L

Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Нека оставим човекът да си пази хляба и салама

TheGirl

Мнение от TheGirl » 08 Авг 2024 23:01

mapamop, Благодаря много за помощта! Ще потърся из темите нещо за репатрак из София и цени, че тук обичат да свалят кожи stretcher.gif :D

VladimirK
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от VladimirK » 09 Авг 2024 09:21

Проверете във VSN auto дали се занимават с Ел. инсталации. На мен са ми пращали репатрак миналата година есента. 40 лева платих до сервиза им.
Тел. 088 797 0895.

TheGirl

Мнение от TheGirl » 13 Авг 2024 16:42

VladimirK, Благодаря за информацията! Intercars sevice се отзоваха на място и не се наложи да използвам репатрак. Извадих късмет - само акумулатора е заминал. Това, че не съм се опитала да запаля автомобила пронпоставянето на кабелите е спасило колата от други щети! :cheers: punk.gif

Аватар
skarid
Автомобил: Auris 1.2T, COROLLA CROSS
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от skarid » 23 Авг 2024 13:40

Здравейте, имам проблем с Аурис 1,2Т 2016г, проблема се състои в това,че супер бързо загрява и стрелката минава средата. В ПитСтоп ми смениха водна помпа и двата термостата, но ефект няма. Казаха ми, че ако не се оправи следва "обезглавяване" - ремонт на главата на двигателя. Въпроса ми е къда да отида за второ мнение , преди да правя ремонт на главата ?

Kris_RAV4_150
Автомобил: RAV4 D4D 2012 150к.с.

Мнение от Kris_RAV4_150 » 01 Сеп 2024 10:48

Здравейте, наскоро закупих RAV 4 D4D 2012г 150к.с и искам да бъде погледнат в сервиз.Бихте ли ме насочили къде да отида, аз съм от София.Благодаря предварително.

spartneg
Автомобил: Рав4 II 2.0d

Мнение от spartneg » 19 Ное 2024 10:12

Някой да разбира на Рав4 2.0 d4d, 115 кс, 2003 г., с рециклирано турбо, обслужена, нещо не върви както трябва и й трябва ЗАНИМАВАЩ СЕ С ДИЗЕЛИ механик, в София, моля.
Мнение за Боби Дизел в Горна баня имаме ли, там ме насочи колега, но реално се лутам?

Kavalcho
Автомобил: Auris Touring Sports
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Kavalcho » 19 Ное 2024 18:14

skarid написа: 23 Авг 2024 13:40 Здравейте, имам проблем с Аурис 1,2Т 2016г, проблема се състои в това,че супер бързо загрява и стрелката минава средата. В ПитСтоп ми смениха водна помпа и двата термостата, но ефект няма. Казаха ми, че ако не се оправи следва "обезглавяване" - ремонт на главата на двигателя. Въпроса ми е къда да отида за второ мнение , преди да правя ремонт на главата ?
Здравейте! Не съм много активен член на Форума, та чак сега видях Вашият пост. Имам същият двигател/автомобил, та се интересувам от него. Според мен на базата на това, което сте казали до момента изглежда, че проблема е в пукнатина в главата или ЕГР клапана. Пробвайте дали шланговете на охл. система се втвърдяват-мн често малки пукнатини не дават индикация в разширителният съд, но все пак изг газове навлизат в охл течност и качват температурата. Може би ако се надуе охл система до 1.5 атм ще покаже дали има пропуск някъде и с ендоскоп може да се провери в цилиндъра дали гарнитурата на главата е сдала багажа. Главата се пипа последна имайки впредвид компетентността на механиците в БГ. Прегледайте ЕГР клапана първо. А колкото до смяна на помпата то се вижда дали тя върти или не по движението на течността в охл съд. Може импелера да превърта спрямо оста, но е рядко все пак, та смяната не е била нужна. както и да е... Успех и ако не е проблем напишете какъв е бил проблема.

Аватар
skarid
Автомобил: Auris 1.2T, COROLLA CROSS
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от skarid » 08 Яну 2025 09:05

Kavalcho, Проблема е оправен, оказа се дефектирала гарнитура на главата. Благодаря все пак за отговора.

Публикувай отговор