Неудобни седалки Тойота Аурис
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Здравейте!
От скоро съм собственик на Тойота Аурси комби 2016 г.
Имам проблем със седалката на въпросния автомобил. След малко по дълго каране извън градско започва да ми се схваща крака.
Проблема не е само по магистралата където трябва да поддържам еднаква скорост. Проблема е на лице и при пресечен терен.
Пробвах всякаква комбинации с положението на седалката както променях положението както вертикално така и хоризонтално.
До сега не ми се беше случвало такова нещо. Карам кола от почти 20 г. като съм сменил 6 лични автомобили, освен тях съм карал над 10 различни модела служебни автомобили. Като общо съм изминал вероятно над 600 хиляди километра.
Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и как го е решил.
Според мен проблема е в наклона на седалката, ако не бъркам е с по-голям наклон на зад от колкото при другите управлявани от мен автомобили.
До колкото се ориентирам няма вариант на Тойота Аурис с опция за регулиране на наклона на седалката.
Поздрави!
От скоро съм собственик на Тойота Аурси комби 2016 г.
Имам проблем със седалката на въпросния автомобил. След малко по дълго каране извън градско започва да ми се схваща крака.
Проблема не е само по магистралата където трябва да поддържам еднаква скорост. Проблема е на лице и при пресечен терен.
Пробвах всякаква комбинации с положението на седалката както променях положението както вертикално така и хоризонтално.
До сега не ми се беше случвало такова нещо. Карам кола от почти 20 г. като съм сменил 6 лични автомобили, освен тях съм карал над 10 различни модела служебни автомобили. Като общо съм изминал вероятно над 600 хиляди километра.
Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и как го е решил.
Според мен проблема е в наклона на седалката, ако не бъркам е с по-голям наклон на зад от колкото при другите управлявани от мен автомобили.
До колкото се ориентирам няма вариант на Тойота Аурис с опция за регулиране на наклона на седалката.
Поздрави!
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 34 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
-
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
... Крампи се оправят с магнезий. За някои майтап, за мен истина.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 264 пъти
- Получена благодарност: 272 пъти
Съгласен съм Оги - крампите обикновено са признак на обезводняване или малко магнезий. Лично аз започнах да вземам по хапче Магнезий след тежко физическо натоварване и мускулната треска стана изключение, а крампите по принцип изчезнаха, но с Магнезия както с всичко не трябва да се прекалява......
Преди време имах проблеми със седалките на някои автомобили при дълъг път... От доста години нямам такъв.
Просто в следствие на криза и медицински изследвания (и съвет от виден съфорумец - лекар ) промених някои неща при шофиране...
Например - пиенето на повече вода докато пътувам (преди избягвах да пия вода, защото ме караше да спирам по бензиностанции и храстчета след 4-5 часа )
Има и други ефекти де - с възрастта понякога започват едни странни болежки, за които си мислиш, че са външен фактор, пък те били 'вродени'
Да, няма как да се направи масова седалка, удобна за всички, но и автопроизводителите правят седалките максимално удобни, а не 'стол за мъчения'
Преди време имах проблеми със седалките на някои автомобили при дълъг път... От доста години нямам такъв.
Просто в следствие на криза и медицински изследвания (и съвет от виден съфорумец - лекар ) промених някои неща при шофиране...
Например - пиенето на повече вода докато пътувам (преди избягвах да пия вода, защото ме караше да спирам по бензиностанции и храстчета след 4-5 часа )
Има и други ефекти де - с възрастта понякога започват едни странни болежки, за които си мислиш, че са външен фактор, пък те били 'вродени'
Да, няма как да се направи масова седалка, удобна за всички, но и автопроизводителите правят седалките максимално удобни, а не 'стол за мъчения'
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- max-2
- Благодарил/а: 30 пъти
- Получена благодарност: 70 пъти
Подкрепям казаното от Слоу, макар, че не го спазвам това с магнезия. Може би само водата. И аз имах болка в тазобедрената става (лявата) с камрито 8 генерация мисля след 2019. Като че ми идваше малко широко до средната конзола и само коляното ми опираще в нея. Откакто си сложих възглавничка с двойнолепящо на средната колонка ми е удобно и нямам проблеми.
Carina E 4AFE LB 1992
-
Мерси за отговорите и изразените мнения и съвети.
Поръчах си триъгълна възглавничка от китайците (понеже според мен проблема е от по големия наклон на зад) и ще пробвам.
Утре ще пристигне хранителна добавка с магнезий, колаген и т.н.
А в петък ще карам служебна кола (която не карам за първи път и синея не съм имал проблеми) от Горна Оряховица до София и ще видим как ще се чувствам (въпреки, че до тогава няма да съм се възстановил на 100% и не знам колко ще е меродавно)
Описания от мен проблем обаче, не е само докато шофирам и не е точно крампи, проблема остава и след като съм спрял да шофирал. Мускулите продължават да бъдат изтръпнали и схванати.
Може и да е съвпадение и да не е от колата, но това което ме навежда на тази мисъл е факта, че и при по-карти шофирания в града усещах леко неудобство, но спираше след като слеза от колата.
Поръчах си триъгълна възглавничка от китайците (понеже според мен проблема е от по големия наклон на зад) и ще пробвам.
Утре ще пристигне хранителна добавка с магнезий, колаген и т.н.
А в петък ще карам служебна кола (която не карам за първи път и синея не съм имал проблеми) от Горна Оряховица до София и ще видим как ще се чувствам (въпреки, че до тогава няма да съм се възстановил на 100% и не знам колко ще е меродавно)
Описания от мен проблем обаче, не е само докато шофирам и не е точно крампи, проблема остава и след като съм спрял да шофирал. Мускулите продължават да бъдат изтръпнали и схванати.
Може и да е съвпадение и да не е от колата, но това което ме навежда на тази мисъл е факта, че и при по-карти шофирания в града усещах леко неудобство, но спираше след като слеза от колата.
-
За съжаление определено има нещо което не ми пас на 100% в седалката, педалите и/или вoлана.
Вчера ходих при ортопед неговoто заключение беше "позиционна травма" - раздразнен седалищен нерв. Според него организма би трябвало да свикне.
Днес карах 3-4 часа кола която съм карал и преди чувствах дискомфорт, но предизвикан от моментното ми състояние. И не ми представляваше трудност да шофирам. След което се качих в моят автомобил и за 5-10 минути каране по чувствах такова напрежение в краката, че .........................
Поздрави!
Вчера ходих при ортопед неговoто заключение беше "позиционна травма" - раздразнен седалищен нерв. Според него организма би трябвало да свикне.
Днес карах 3-4 часа кола която съм карал и преди чувствах дискомфорт, но предизвикан от моментното ми състояние. И не ми представляваше трудност да шофирам. След което се качих в моят автомобил и за 5-10 минути каране по чувствах такова напрежение в краката, че .........................
Поздрави!
- slowtraveler
Напълно е възможно Вашият ортопед да е прав... На времето 'като голобрадо леке' имах обичая да карам доста 'легнал'...
Когато най-накрая ми дойде акъла, ми трябваше време да свикна с нормалната поза, като по него време доста ме болеше кръста.
И да - автомобилостроителите често имат различно виждане за 'идеалната стойка' (положение и височина на педали, волан, седалка) ... Който е шофирал например Зафира знае за какво говоря
На Ваше място бих разместил седалка и волан така, че да ми е комфортно и максимално близо до обичайната стойка в другият автомобил...
Не знам дали воланът при Вас може да се движи нагоре/надолу и навътре/навън, но бих еспериментирал докато получа удобно положение..
Когато най-накрая ми дойде акъла, ми трябваше време да свикна с нормалната поза, като по него време доста ме болеше кръста.
И да - автомобилостроителите често имат различно виждане за 'идеалната стойка' (положение и височина на педали, волан, седалка) ... Който е шофирал например Зафира знае за какво говоря
На Ваше място бих разместил седалка и волан така, че да ми е комфортно и максимално близо до обичайната стойка в другият автомобил...
Не знам дали воланът при Вас може да се движи нагоре/надолу и навътре/навън, но бих еспериментирал докато получа удобно положение..
-
До колкото мога да преценя, от прекараното време от мен в автомобила. Според мен (за сега) мога да определя проблема в твърдия, извит леко на горе и твърд край на седалката, който натиска кракът ми малко над вътрешната част на коляното. От което се получава дразнене на седалищния нерв и слабост в долната част на краката. Мисля да пробвам да развия болтовете в задания край на релсата на седалката и да подложа нещо така, че да намаля наклон на седалката който не подлежи на корекция. Или просто да се надявам, че в край на сметка тялото ми ще привикне към този дразнител. На този етап съм подложил една тънка възглавничка, но ефекта не е задоволителен.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 147 пъти
- Получена благодарност: 476 пъти
Същия ефект го прави ръчката за повдигането на нивото на седалката. Поне на моята седлото е хванато отпред "на панти", и реално се надига задната част откъм облегалката. Надникни откъм задната седалка под шофьорската с фенерче и пробвай да си поиграеш с механизма, както го е предвидил производителя.
Освен винтовете за ключ 14 или 17 (10-12мм) има и "шишове" които влизат в гредите на купето. Те пък имат отношение да спрат седалката при челен удар, да не мърда наникъде.
Аз не бих си кирилизирал елемент за безопасност.
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
- slowtraveler
На Ваше място все пак бих пробвал с пренастройване на положението - малко приближаване на седалката и наново - настройка на наклона за правилно положение на ръцете...
Възможно е да сте поставили седалката на малко по-голяма дистанция, което да Ви принуждава при натиска на педала да натискате и бедрото си срещу седалката... А ако седалката е по-близо - ъгълът е друг - при по-голямо приближение бедрото дори няма да докосва седалката.
Възможно е да сте поставили седалката на малко по-голяма дистанция, което да Ви принуждава при натиска на педала да натискате и бедрото си срещу седалката... А ако седалката е по-близо - ъгълът е друг - при по-голямо приближение бедрото дори няма да докосва седалката.
-
Почти всеки ден променям нещо в конфигурацията на седалката. Но за сега не мога да кажа, че съм постигнал някакъв положителен резултат.
- mfandakov
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 36 пъти
- Получена благодарност: 80 пъти
Няма и да постигнете,просто ще свикнете....като мен.
Тази височина в предната част на седалката още ме дразни,даже се замислях да разглобя тъпата седалка и с флекса да я излекувам.
Японеца конфигурирал седалката така все едно си дете седнало на гърне да ....Те и японците са джиджонки ама и за не много високи това е проблем
Тази височина в предната част на седалката още ме дразни,даже се замислях да разглобя тъпата седалка и с флекса да я излекувам.
Японеца конфигурирал седалката така все едно си дете седнало на гърне да ....Те и японците са джиджонки ама и за не много високи това е проблем
Плащаш данъци върху парите, които изкарваш.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.
-
Вчера сложих една клиновидна седалка обаче сега е по-високо от това което искам. И все още не мога да преценя дали е добре. Чудя се дали седалка от авенсис т25 ще може да се монтира, защото има Ел. регулиране на височината на предната на седалката.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 147 пъти
- Получена благодарност: 476 пъти
Вероятно не. Поне на Т22 не влизат такива от Т25. Имат разлика в отстоянието между релсите и геометрията им. Купетата са различни от там и закрепването вероятно ще е различно. Вземи една рулетка и мери твоите и на донора. И огледай закрепването към купето. Като цяло съм скептичен.
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L