Avensis T27 - Скоростна кутия CVT - вибрации и претрисане?
-
- Автомобил: Avensis 2016, 1.8 cvt
Здравейте,
От няколко месеца имам Avensis 2016г. 1.8 CVT.
В момента автомобилът е на 90000 км. Купих го на 78000. От няколко дни имам следния проблем:
Когато лостът е на позиция "D" и "R", и колата не се движи се появяват странни вибрации/претрисане.
Когато е в движение подобни проблеми няма. Вариаторът работи гладко и превключва "мазно"
Когато поставя ск. Лост на позиция "N" или "P" вибрациите съществуващи при "D" и "R" изчезват.
Въпросите ми са няколко:
1. Знае ли някой, на какво може да се дължи описания по-горе проблем?
2. Имали ли сте подобни проблеми, как и къде сте ги разрешили?
3. Бихте ли ми препоръчали добър сервиз, за диагностика и евентуално отстраняване на описания проблем?
4. Дали между двигателя и ск. кутия има съединител и вибрациите да се дължат на някакъв проблем с него? На това мнение ме навежда факта, че на позиции "D" и "R", тези на които колата следва да се движи, следователно коляновия вал трябва да е свързан/зацепен/ с трансмисията има вибрации.
А на позиции N" и "P", тези на които следва автомобилът да е в покой и вала вроятно не е зацепен с трансмисията, подобни вибрации не се наблюдават.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги.
От няколко месеца имам Avensis 2016г. 1.8 CVT.
В момента автомобилът е на 90000 км. Купих го на 78000. От няколко дни имам следния проблем:
Когато лостът е на позиция "D" и "R", и колата не се движи се появяват странни вибрации/претрисане.
Когато е в движение подобни проблеми няма. Вариаторът работи гладко и превключва "мазно"
Когато поставя ск. Лост на позиция "N" или "P" вибрациите съществуващи при "D" и "R" изчезват.
Въпросите ми са няколко:
1. Знае ли някой, на какво може да се дължи описания по-горе проблем?
2. Имали ли сте подобни проблеми, как и къде сте ги разрешили?
3. Бихте ли ми препоръчали добър сервиз, за диагностика и евентуално отстраняване на описания проблем?
4. Дали между двигателя и ск. кутия има съединител и вибрациите да се дължат на някакъв проблем с него? На това мнение ме навежда факта, че на позиции "D" и "R", тези на които колата следва да се движи, следователно коляновия вал трябва да е свързан/зацепен/ с трансмисията има вибрации.
А на позиции N" и "P", тези на които следва автомобилът да е в покой и вала вроятно не е зацепен с трансмисията, подобни вибрации не се наблюдават.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги.
Последно промяна от Akima на 09 Окт 2024 11:21, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Проблем със скоростна кутия CVT.
Това поколение CVT кутии имат хидротранформатор като класическите автоматични кутии.
При P и N, кутията се отделя от коляновия вал чрез съединител. При D и R, съединителят зацепва и хидротрансформатора започва да работи и да се товари.
Работата на хидротрансформатора зависи от състоянието/качеството на маслото в кутията. Има голяма вероятност това претрисане да идва от него.
Като първа стъпка с диагностицирането сменете маслото с оригинално масло Тойота за CVT кутии.
При P и N, кутията се отделя от коляновия вал чрез съединител. При D и R, съединителят зацепва и хидротрансформатора започва да работи и да се товари.
Работата на хидротрансформатора зависи от състоянието/качеството на маслото в кутията. Има голяма вероятност това претрисане да идва от него.
Като първа стъпка с диагностицирането сменете маслото с оригинално масло Тойота за CVT кутии.
2017 Corolla 1ZR-FAE CVT Sol
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV
-
- Автомобил: Тойота авенсис 2017г
- Благодарил/а: 1 път
Cvt Кутия на Авенсис 1 8 бензин проблем при включване на заден ход
Здравейте.Да попитам за проблема на кутията.При включване на заден ход само когато колата е студена трябва да я изчакам сама да тръгне и леко обира един странен луфт и тогава тръгва..Ако не я изчакам и дам нормално газ да тръгна има удър и то не лек,все едно не е обрала луфта който сама си го обира когато я изчакам.Смених и маслото и пак е същото.И това го прави само когато е студена.Иначе скоростите напред са перфектни и превключването е уникално.Без шумове и вибрации.Колата е на 170 000км
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
И какво е състоянието на горните тампони на макферсъна ?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- WoLF
- Благодарил/а: 412 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Въпроса си е актуален - имаше колега с толкова движение в основата на амортисьора, че симптома беше точно същия
Защо обаче само студена и само назад...
Защо обаче само студена и само назад...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
Не знам защо само назад, но при мен на един стар Голф направо се чуваше трясък и само когато започваше движение назад... Преполагам - скъсването е било само от едната страна, ама не достигнах до по-пълна диагностика - по време на студентските години бе по-лесно да смениш колата
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Akima
Напишете рамата.
Пример:
Ако кутията е U660E - вероятно B1 и B2 са дали фира.
- Akima
Чудесно - пак е CVT от същото семейство.
Кутията
1.Колко масло и с какво точно е сменено?
2.Извършена ли е смяната по ОЕМ литература - визирам последната и най-важна стъпка?
-
4 литра мотул.Което го дават за тези кутии.Понеже Тойота не си произвежда масло.И не е сигурно какво е маслото за това сложих мотул.Но ако мислиш,че е от маслото защо кутията включва супер напред,Дори и студена.А проблема е само на заден ход.
- Akima
При работен обем на кутията от 7,2 литра вие сте сменили над 50% от флуида и не сте извършили необходимата софтуерна манипулация - както е по процедура на производителя.
Търсете проблемът първо в тази насока/процедура и после в самата механика на АСК.
Отделно тези кутии имат лек лаг, но нека аз да не съм критерии - сравнявам с друг клас автомобили и кривя реалността.
Оригинално масло е налично - поне аз имам достъп до такова и не ми идват идеи за скъпи експерименти.
Успех.
Търсете проблемът първо в тази насока/процедура и после в самата механика на АСК.
Отделно тези кутии имат лек лаг, но нека аз да не съм критерии - сравнявам с друг клас автомобили и кривя реалността.
Оригинално масло е налично - поне аз имам достъп до такова и не ми идват идеи за скъпи експерименти.
Успех.
-
Искате да кажете че дори и с доливане на 4 литра на колата се прави някякви убочения с диагностика.Аз съм гледал клипчета че се се правят някакви такива неща,но аз не съм сменял цялото масло.Бихте ли ми казали как стават тези неща с диагностика ли трябва да се правят.И мислите че трябва да се смени маслото цялото.Аз говорих с 3 сервиза на Тойота и те казват все различни работи.Даже ми казаха и някакви две моторчета който може да са.Но кутията не дава никаква грешка.