Електрически коли, но Не от ТОЙОТА
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 240 пъти
- Получена благодарност: 241 пъти
biro, имаш ли справка за времената за зареждане към горната таблица?
Може да направим някаква апроксимация за 'идеалната стратегия', имайки предвид и информацията, която даде за икономичният разход...
Може да направим някаква апроксимация за 'идеалната стратегия', имайки предвид и информацията, която даде за икономичният разход...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Безплатният ток е малко като газовата на харчещия много бензин дв. вкарваш едни пари за панели и батерия и после "точиш" ток от слънцето, в БГ-то още не е на дневен ред, но се надявам скоро да стане. Това за хората с къщи.
Макар че на запад и по апартаментите вече ще ги разрешават.
Иначе колкото и да гледаме да ни е евтино - в крайна сметка си плащаме всичко по един или друг начин.
Don't worry, be happy. както казват в едни други страни
Макар че на запад и по апартаментите вече ще ги разрешават.
Иначе колкото и да гледаме да ни е евтино - в крайна сметка си плащаме всичко по един или друг начин.
Don't worry, be happy. както казват в едни други страни
caryЦар
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Добавих в таблицата времената за зареждане.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- mfandakov
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 35 пъти
- Получена благодарност: 76 пъти
Преди време се озовах в един представител на BMW в Аугсбург,дилърът е представител на BMW,Mini,Alpina.BYD
Гледах една електричка 7 серия /само гледах /на BMW,до нея имаше един BYD ....ами да ви кажа не бях виждал толкова добро и качествено изпълнение на китайски автомобил.Останах изключително изненадан,значи когато искат и китайците могат да направят нещо класно.
Гледах една електричка 7 серия /само гледах /на BMW,до нея имаше един BYD ....ами да ви кажа не бях виждал толкова добро и качествено изпълнение на китайски автомобил.Останах изключително изненадан,значи когато искат и китайците могат да направят нещо класно.
И дойдоха времена нелепи,
в които
крадци.....управляват слепи.
Радой Ралин.
- mapamop
- Автомобил: Avensis Wagon T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 130 пъти
- Получена благодарност: 430 пъти
Винаги са можели, но зависи какво се иска - цена или качество. Предвид че масово бълват некачествени евтини боклуци (меко казано), в последните години масово ги свързват със "евтин боклук за еднократна употреба с който може и да не си свършиш работата още от пъвия път". Емблематична е сплавта "Chinesium":
https://www.urbandictionary.com/define. ... =chinesium
Но е факт че при правилната цена (и вероятно чуждестранен екип за QA) могат да правят и добри и здрави неща. Друг е въпроса че трудно успяват да направят две партиди с еднакво качество.
За колите мисля че са положили доста сериозни усилия да се оттърват от славата на "фабрика за евтини и некачествени боклуци". Това приключи мисля малко след като Greatwall се опитаха да влезнат на европейския пазар и първоначално никой не обърна внимание на продукцията им, а тези които се излъгаха по цената повече не повториха покупката.
В момента са глътнали една камара дизайнери и инжинери работили в "големите истински марки" и качеството е скочило много нагоре.
В къщи има клещи на баща ми Diamond които са си баш китайски, и са на повече години от мен. И са напълно използваеми още, въпреки моите и на баща ми усилията да ги пребием в годините.
Странично:
Още по-назад във времето имаше три фирми с евтини телефони, които се чупеха в рамките на година след покупката им от DealExtreme - Huawei, ZTE и TCL. По времето когато се налагаше тук да се ходи с по 2-3 апарата на различните оператори, тия продаваха телефони с копчета със по 2-3-4 сим карти в тях и опция за телевизия. Предполагам че първите 2 са ясни какво стана с тях и къде са в момента. Третата изкупи бизнеса на Тошиба с климатиците и се скри зад тая марка, за телевизорите се бяха скрили зад друга марка, но се престрашиха да си излязат с името напоследък, а телефоните им са си все същите евтинярки и са скрити под марката Alcatel. И за капак "оригиналните слушалки JBL" на хлапето са със мак адрес на блутут модула принадлежащ на ... TCL. Тия трите марки в началото (и не само те) им докараха славата че могат да правят само евтини боклуци, които не стават. За автомобилния пазар на европа май засмукаха Volvo, Lotus, MG и доколкото чета - Пирели(?).
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251
- mfandakov
Доколкото знам BYD се продава на загуба ,но производителят получава голямо финансиране от държавата.И за това сега се говори за големи мита,защото китайските комунисти действат като китайски комунисти .
в които
Радой Ралин.
- slowtraveler
Според мен това са измислици, в опит да се оправдаят високите цени на другите...
Китайците си имат преференции - да...
Помощ от държавата (особено на външно политическо ниво) - да...
То и това е целта на автономното управление...
Дето се казва - ако имахме такава поддръжка от държавата както китайците (и такова 'комунистическо' управление) - отдавна да сме купили ЕС
На китайците все още проблемът е другаде (и вероятно ще си остане такъв завинаги заради националните различия)...
Решили са, че масовото бълване на продукция е по-добро от доброто качество и поддръжка... Затова предпочитат да бълват количество вместо да наблягат на качество...
Счупило се - ами хубаво - ще го сменим и толкова... Докато е в гаранция... След това - ами вземи си ново - старото го утилизирай и толкова...
И да - китайците бълват продукция на няколко нива... Евтиното обикновено винаги е калпаво... А доброто им качество винаги е скъпо
Та относно това бих ли си взел китайска електричка към момента - ами не бих рискувал
Китайците си имат преференции - да...
Помощ от държавата (особено на външно политическо ниво) - да...
То и това е целта на автономното управление...
Дето се казва - ако имахме такава поддръжка от държавата както китайците (и такова 'комунистическо' управление) - отдавна да сме купили ЕС
На китайците все още проблемът е другаде (и вероятно ще си остане такъв завинаги заради националните различия)...
Решили са, че масовото бълване на продукция е по-добро от доброто качество и поддръжка... Затова предпочитат да бълват количество вместо да наблягат на качество...
Счупило се - ами хубаво - ще го сменим и толкова... Докато е в гаранция... След това - ами вземи си ново - старото го утилизирай и толкова...
И да - китайците бълват продукция на няколко нива... Евтиното обикновено винаги е калпаво... А доброто им качество винаги е скъпо
Та относно това бих ли си взел китайска електричка към момента - ами не бих рискувал
- mfandakov
Не китайска,аз никаква не бих си взел защото просто не е моето.
Но ми направи впечатление вниманието към всеки детайл по този автомобил,не съм запознат с техническата част,но откъм инериор...беше супер.
Едни тапицерии от кожи с хубав шеф,едно много добро вътрешно оформление,съжалявам че не снимах автомобила.Може да е бил и някакъв поръчков защото бе продаден.
Но ми направи впечатление вниманието към всеки детайл по този автомобил,не съм запознат с техническата част,но откъм инериор...беше супер.
Едни тапицерии от кожи с хубав шеф,едно много добро вътрешно оформление,съжалявам че не снимах автомобила.Може да е бил и някакъв поръчков защото бе продаден.
в които
Радой Ралин.
- slowtraveler
Е на BYD цената си е 'европейска' - гледам СУВ-а втора ръка над година и над 20х.км е над 55х.Евра...
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 35 пъти
Мирослав Петков написа: ↑07 Авг 2022 21:13 Не можах да намеря такъв,който да ми гарантира най нисък пробег зимата от 350км.
Ето, за да се върнеш към любимата маркаМирослав Петков написа: ↑07 Авг 2022 21:46 Стигна ли 160 хил , ще взема пак от това ,което вече карам!
Скоро Ауди А6 е-трон:
https://ev-database.org/car/2270/Audi-A ... erformance
- Прикачени файлове
-
- Audi A6 e-tron.jpg (206.63 KiB) Преглеждано 5686 пъти
-
- Audi A6 e-tron 2.jpg (164.52 KiB) Преглеждано 5686 пъти
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Много силен дизайн и аеродинамика 0,21, сред най-доброто в момента. Само един Мерцедес е с 0,20 и феноменалния Lucid Air под 0,20 Какво повече да искаш от един модерен автомобил. Аудито е много стилно. Старите аудита дизелови трактори и тумбести дизайни не ми харесваха, но новите от 5 години насам са просто превъзходни и като дизайн, и като модерна техника.
- biro
За 1 месец с Nissan Ariya 4600км 960kWh на стойност 415лв.
- biro
Стана хладно и налягането в гумите спадна. Ето как Nissan предоставя информация от TPMSa:
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 35 пъти
Ето и на магистрала Тракия нямам проблеми с грaдския автомобил Renault Zoe ZE50 R135.
Пътувания през последните месеци Бургас - София и на другия ден София - Бургас.
Зададена скорост 110 км/ч (някои пъти за известен период 115 или 120).
Времена на зареждания и колко е заредило:
► Виж съдържание
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
- biro
Получих сметка за тока на гаража в периода 16. Август 2024 до 15. Септември 2024 = 111.18лв (709kWh нощна и 13kWh дневна). През този период съм минал 4287км. Сумата платена на публични зарядни станции за същия период е 99лв.
210.18лв за 4287км за 1 месец.
210.18лв за 4287км за 1 месец.