Проблем с електрически прозорец - връща се сам
Re: Проблем с електрически прозорец - връща се сам
Здравей колега TATI, понеже съм с проблема от една година , веднага се възползвах от метода за ресет на стъклото, но уви не става, повторих процедурата даже 2 пъти с изключване на акумулатора , но няма ефект........
В една по-стара подобна тема http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... 0%BB%D0%BE , колега описва супени зъби на зъбно колело на машинката, но при мен на нормален режим (1-ва степен на копчето) , стъклото се вдига и сваля без проблем.....проблема е само на автоматичен режим, та ако има някаква информация относно това къде се намира този блок за у-ние на стъклата ще съм благодарен да споделиш!
В една по-стара подобна тема http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... 0%BB%D0%BE , колега описва супени зъби на зъбно колело на машинката, но при мен на нормален режим (1-ва степен на копчето) , стъклото се вдига и сваля без проблем.....проблема е само на автоматичен режим, та ако има някаква информация относно това къде се намира този блок за у-ние на стъклата ще съм благодарен да споделиш!
- TATI
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 72 пъти
- Обратна връзка:
http://www.4shared.com/office/yZC4rZHTc ... ction.html Това е процедура да се тестват моторчета, релета и куп други.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Благодаря много колега , ще се занимавам с проблема в по-хубаво време, че вали в момента , нали това ръководство ще става и за avensis Verso ?
- TATI
- Обратна връзка:
Нямам представа. Това е за Авенсис Т25, но не пречи да се пробва.
@TATI
Колега, би ли сложил файла на някой друг сървър, например на http://dox.abv.bg/files/share че на този ни пробутват да инсталираме и някакви витамини...
Колега, би ли сложил файла на някой друг сървър, например на http://dox.abv.bg/files/share че на този ни пробутват да инсталираме и някакви витамини...
- TATI
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
относно проблема с задните стъкла на корола версо 2002г. днес и аз имах същия проблем с затваряне на прозореца до горе и после се сваляше отново надолу
падна една игра докато разкрия от къде идва проблема но факт е че вече работи нормално
ако има колега който иска да си оправи стъклото нека ми звънне ще го напътвам
0885/871228 Георги
относно проблема с задните стъкла на корола версо 2002г. днес и аз имах същия проблем с затваряне на прозореца до горе и после се сваляше отново надолу
падна една игра докато разкрия от къде идва проблема но факт е че вече работи нормално
ако има колега който иска да си оправи стъклото нека ми звънне ще го напътвам
0885/871228 Георги
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 228 пъти
- Получена благодарност: 223 пъти
Не става ли с обикновено вдигане и задържане на бутона за няколко секунди?
Все пак е коректно да опишете тук решението...
Едва ли на всеки му е по-удобно да звъни по разни телефони, вместо просто да прочете какво е било решението...
Все пак е коректно да опишете тук решението...
Едва ли на всеки му е по-удобно да звъни по разни телефони, вместо просто да прочете какво е било решението...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Съжалявам че не направих снимки но ще се опитам да опиша решението
вдига се прозореца до горе , сваля се кората и механизма + ел.мотора
захванат е с 4 болта
с еврейка звезда Т25 се откача гребена /повдигащия механизъм/ 3 болта са
при което се открива командния блок който има капак захванат с един малък болт звезда + 4 пласт.щипки и 4 метални крачета
откачат се внимателно всички щипки и се отваря
вътре се намират пистите и медни крачета които контактуват по тях
те хващат нагар и от там идва проблема
аз лично свалих крачетата зачистих ги с водна финна шкурка и ги върнах обратно
сглобяваш и тестваш
за теста задължително трябва да е монтиран гребена и ако всичко е наред тогава монтираш на колата
както написах и в предишния пост при нужда всеки може да ми звънне ще помагам в движение
вдига се прозореца до горе , сваля се кората и механизма + ел.мотора
захванат е с 4 болта
с еврейка звезда Т25 се откача гребена /повдигащия механизъм/ 3 болта са
при което се открива командния блок който има капак захванат с един малък болт звезда + 4 пласт.щипки и 4 метални крачета
откачат се внимателно всички щипки и се отваря
вътре се намират пистите и медни крачета които контактуват по тях
те хващат нагар и от там идва проблема
аз лично свалих крачетата зачистих ги с водна финна шкурка и ги върнах обратно
сглобяваш и тестваш
за теста задължително трябва да е монтиран гребена и ако всичко е наред тогава монтираш на колата
както написах и в предишния пост при нужда всеки може да ми звънне ще помагам в движение
-
- Автомобил: Авенсис T27 d4d
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Здравейте,колеги, да споделя и аз как се справих със подобен проблем. Може да е полезно на някой.
Предния ляв прозорец след като го свалях, независимо до кое положение , се вдигаше сам до горе. Всеки път.
Реших първо да разглобя модулът с бутоните на шофьорската врата. Става лесно , добре е да ползвате пластмасова шпатулка за да не надраскате повърхността
След като го извадите и разкачите буксата има няколко болтчета и едни досадни пластмасови щипки. Самия модул отвътре изглежда доста добре направен ,нямаше грам прах, явно уплътнението си е свършило работата. Но металните пластинки между бутона и платката са срам за тойота. Едни квадратни и на всеки ъгъл по едно много тънко краченце. Две крачета за сваляне и две за вдигане. При мен се беше отчупило края на това тънко краче и застанало така,че правеше постоянна верига за вдигане на прозореца. Смених пластинката със задния прозорец като я сложих така,че там където беше останало едно краче да е за свалянето. (По принцип няма значение как ще я завъртиш) Тоест да мога да го вдигна поне ако свалянето е проблем с едно краче. Но се оказа ,че и с едно краче задния прозорец работи.
Когато сглобявате модулът обърнете внимание ,че има значение кое е горната част на пластинката. Тя има една малка коронка ,която влиза във гумено уплътненеи под копчетата. Не знам дали успях да обясня добре,но за жалост когато го правих не знаех ,че ще пиша в темата и не съм направил снимки
Предния ляв прозорец след като го свалях, независимо до кое положение , се вдигаше сам до горе. Всеки път.
Реших първо да разглобя модулът с бутоните на шофьорската врата. Става лесно , добре е да ползвате пластмасова шпатулка за да не надраскате повърхността
След като го извадите и разкачите буксата има няколко болтчета и едни досадни пластмасови щипки. Самия модул отвътре изглежда доста добре направен ,нямаше грам прах, явно уплътнението си е свършило работата. Но металните пластинки между бутона и платката са срам за тойота. Едни квадратни и на всеки ъгъл по едно много тънко краченце. Две крачета за сваляне и две за вдигане. При мен се беше отчупило края на това тънко краче и застанало така,че правеше постоянна верига за вдигане на прозореца. Смених пластинката със задния прозорец като я сложих така,че там където беше останало едно краче да е за свалянето. (По принцип няма значение как ще я завъртиш) Тоест да мога да го вдигна поне ако свалянето е проблем с едно краче. Но се оказа ,че и с едно краче задния прозорец работи.
Когато сглобявате модулът обърнете внимание ,че има значение кое е горната част на пластинката. Тя има една малка коронка ,която влиза във гумено уплътненеи под копчетата. Не знам дали успях да обясня добре,но за жалост когато го правих не знаех ,че ще пиша в темата и не съм направил снимки