Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.
- BOz
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 182 пъти
Ами пишат го в стил - поради специфичните особености на европейския пазар, има направена по-различна настройка на окачването (като цяло на геометрията). И съответно - ако е с дискове едни пружини, ако е с барабани - други пружини. Така или иначе няма американски пружини на пазара, за да видя от първо лице реалната разлика. Не мисля да дълбая в тази посока още. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Prius
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте , търся да закупя крик с накрайник за Тойота Приус 2007г. Благодаря предварително.
- BOz
Май си падам по ъпдейтите. И май имам юбилей. На този ден преди точно 10 години се сдобих с Приуса.
Ако тогава някой ми беше казал, че ще карам тази кола 10 години, сигурно нямаше да му повярвам. Ама ето на. 10 години щастлива служба, а както изглежда ще продължи да служи, надявам се.
За този период има 4 развалени механични неща:
1. Задна лява пружина
2. Водна помпа инвертор (2-ра смяна, първата е била сменена по сервизна акция)
3. Ляв семеринг полуоска
4. Каре кормилен прът
И реално две (една) повреда на хибридната батерия.
Всичко останало са консумативи - Масла, филтри, антифризи, спирачна течност - по интервали.
Свещи и ремък водна помпа - веднъж. 8 крушки H4, 7 крушки W5W, 1 крушка WY21W, 5 батерии CR2032 на ключа, 1 стартов акумулатор, 10 чистачки, 1 реглаж предница. И много останали неща като автомивки, ароматизатори и т.н, които са по желание, а не по необходимост.
Общо взето за 18 годишен автомобил, само с 4 развалени механични части, мисля е доста добър показател.
Разход на хибрид-> 

- WoLF
- Благодарил/а: 547 пъти
- Получена благодарност: 229 пъти
Подобни впечатления. Аз я карам от 7 години вече моята и имам сменена водна помпа на двигател и десен лагер-главина. За смяна се обажда сега ляв лагер главина. Батерията и аз веднъж я правих
Крушки не съм броял, под 10бр общо
п.п. Забравих избилата гарнитура, която освен да иска загряване преди потегляне и дава разход на масло, засега не прави други проблеми. Като умре може и да си взема друг двигател или Приус

п.п. Забравих избилата гарнитура, която освен да иска загряване преди потегляне и дава разход на масло, засега не прави други проблеми. Като умре може и да си взема друг двигател или Приус

- BOz
Това съм го споделил преди 10 години. Най-накрая, чак в сегашното поколение на Приуса са решили да оправят резолюцията на налягането на спирачния педал. А дано, че това до ден днешен за мен си остава гадно поведение:BOz написа: ↑19 Май 2014 09:48 Но пък от другата страна да отбележа нещото, което ме дразни и създава дискомфорт.
Когато тръгнеш да спираш на едно място (да речем за светофар), може би някой от вас знаят една техника за спиране, когато в момента преди самата кола да спре, то се отпуска леко спирачката и самото спиране става много плавно и неусетно. Няма го онова гадно и дразнещо забиване на колата на едно място, което повечето хора го правят и дразни, и лично на мен ми създава дискомфорт.
Та с хибрида това нещо не може да се направи.
Разход на хибрид-> 

- BOz
Човек да не се похвали. Замина си и преден ляв лагер (главина). Беше се заварила за шенкела. Предаде се на 15 тона натиск.

Разход на хибрид-> 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 290 пъти
- Получена благодарност: 309 пъти
Махай я тази кола - мноУ се чупи

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008