Шум при включване на климатик поток вън/вътре
-
- Автомобил: Тойота Авенсис Т27 2010 2.2
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте! Отскоро започна да се чува едно пукане/тракане като натисна бутона за потока на въздуха. При включване да влиза отвън въздух се чува една изтракване, а като обърна на циркулация вътре в купето шума е приглушен ,т.е по-слаб. И другото ми се струва, че като е пуснат въздуха да се върти вътре в купето, навлизат миризмите на колите отвън. Предполагам е клапата, ама къде е точно и какво трябва да и се направи не открих. Виждам, че е сложна процедура за другите клапи, но това точно как да го открия неразбрах. Така,че ще се радвам на подсказка.
Последно промяна от Iliev1980 на 04 Юли 2024 11:30, променено общо 1 път.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 151 пъти
- Получена благодарност: 524 пъти
ШУМ ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА КЛИМАТИК ПОТОК ВЪН/ВЪТРЕ
1. Няма нужда да крещиш че имаш проблем. Писането с главни букви се третира като крещене.
2. Не си чел правилата на форума внимателно. Погледни точка 3.5 от линка горе под логото.
3. Или ти е откачено рамото на клапата за рециркулацията от моторчето или моторчето някой го е строшил. Сваля се целия модул съ вентилатора на парното за да се свали това моторче и да се види съдбата на моторчето и/или клапата.
* Колата ти ще изглежда също толкова красиво, като на снимката, и отнема около половин ден да излезе вентилатора на парното.
** Физически в купето моторчето на тая клапа се намира приблизително в кръгчето на снимката.
Снимка:
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Тойота Авенсис Т27 2010 2.2
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
ШУМ ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА КЛИМАТИК ПОТОК ВЪН/ВЪТРЕ
@mapamop Извинявам се за главните букви. Благодаря за информацията. Виждам, че няма да е за мен тази работа. А и като гледам тази гледка ,не искам и да присъствам 

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 151 пъти
- Получена благодарност: 524 пъти
Нагласи си между 500 и 650 лева за труд по русенските ценоразписи. И то ако намериш кой иска да го направи изобщо, че повечето не искат въобще да се занимават, дори и за пари.

Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--