Toyota RAV4 Prime 2021-2025 - Мечтаният автомобил?
Hursa
Mcl
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Toyota RAV4 Prime 2021 - Мечтаният автомобил?
Мнение от slowtraveler » 12 Яну 2022 21:12
При автомобилите никой не се интересува от 'изключенията' - общо взето практиката показва, че се насочват към масовият потребител...
За теб никой не го е еня - можеш ли да си вземеш Приус без климатик ?

Навярно не изразих съвсем точно личното ми убеждение... Та да го изясня повторно..
Според мен Тойота са си направили сметката, че МАСОВИЯТ потребител поддържа нормална комфортна температура в купето - нито много студено, нито много топло...
Когато такъв въздух вкараш при батерията е нормално контролът на температурата да е по-лесен...
Факт е, че не вкарват външен въздух - нали?
Така, че чрез 'косвен безплатен ефект' достигат до успешен резултат за почти всички потребители...
Не искаш климатик? Лошо няма - вместо 22С, ще вкарваш 30С - може да деградира по-бързо батерията, ама след 10 години - каквото стане - такова

Да, плъгин хибридът вероятно ще е с по-натоварена батерия, но също така вероятно е с усилено или оптимизирано охлаждане/отопление - все пак батерията е по-голяма...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Мнение от Hursa » 12 Яну 2022 21:23
Hursa
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Мнение от BOz » 12 Яну 2022 21:59
Точно, че са си направили сметките и не могат да разчитат на случайността, са вкарали независимо от потребителското поведение управление. Сигурност, предсказуемост и пълен контрол над охлаждането.slowtraveler написа: ↑12 Яну 2022 21:12 Според мен Тойота са си направили сметката, че МАСОВИЯТ потребител поддържа нормална комфортна температура в купето - нито много студено, нито много топло...
Историята се е доказала, че въздушното охлаждане не е в релация с дълголетността.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
chukich
Hursa
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 166 пъти
- Получена благодарност: 122 пъти
Мнение от Monster » 28 Мар 2022 14:30
Monster
-
- Благодарил/а: 182 пъти
- Получена благодарност: 118 пъти
Мнение от dracunculus » 29 Мар 2022 10:11
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line ->
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
- Monster
Мнение от Monster » 13 Май 2022 16:18
Относно шум от двигателя при хибриден режим - изобщо не успявах да усетя разлика между периодите, когато кара на бензин и тези, когато кара на ток. Изрично се опитвах да се заслушам при различни скорости, но не успявах да чуя двигателя. Изключение правят случаите, в които, натискайки рязко педала за ускорение, моторът се чува как вдига обороти, но това е само за кратко - докато се достигне желаната скорост.
Относно електрическия режим, в който карах колата в населените места - приятно бях изненадан от това колко пъргава се усеща, въпреки че на теория не е с пълните си конски сили (понеже ДВГ е изключен). Усещането за ускорение беше осезаемо по-добро от сегашния ми дизелов автомобил, въпреки, че на хартия и двете коли взимат за едно и също време ускорението от 0 до 100, когато Тойотата се кара само на ток. Това до някаква степен е очаквано, тъй като в града ме интересува по-скоро от 0 до 50, а не от 0 до 100, а в този интервал Rav4 PHEV вярвам, че и на хартия се справя по-бързо дори само с изцяло електрическото си задвижване. Не намерих статистики за двете коли за времето от 0 до 50 и не съм ги засичал с точност, но споделям по-скоро субективно усещане.
Ще чакам с нетърпение другия месец, когато се очаква поръчания от мен екземпляр. Планирал съм му няколко по-дълги пътувания в Европа, за да разработя хубаво двигателя за "Добре дошъл"

P.S.: Бях се подготвил да взимам уикенд винетка, но като проверих регистрационния номер в BgToll се оказа, че има купена годишна винетка. Така или иначе си проверете за всеки случай и вие ако решите да ходите на тест драйв, за да не ви подведа в случай, че има друг тестов автомобил в София.
Monster
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от Мирослав Петков » 28 Май 2022 19:18
Мирослав Петков
- Monster
Мнение от Monster » 05 Юни 2022 09:39
Иначе вчера попаднах на интересна тема, в която хора споделят опит с реален изцяло електрически пробег над официалните каталожни стойности. Твърдението е, че при температури от 22 до към 32 градуса и пътувания с относително постоянна скорост в порядъка на 60-70 км/ч (без много спирания) често се постига изцяло електрически пробег над 100 км. Ето я и въпросната тема, която започва с мнение за пробег от почти 105 км при средна скорост 56 км/ч и продължава с други мнения с изцяло електрически пробег около стотака.
Наскоро бях гледал видео на любимата ми немска Тойота влогърка, която направи подобен тест с резултатен пробег от 84 км само на ток при положение, че на доста места караше с 80 км/ч, а на моменти дори и по скоростни пътища с над 115 км/ч. Ето го и видеото, за който му е интересно да проследи как точно го прави Жозефинката

Monster
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 44 пъти
Мнение от Filbor » 05 Юли 2022 23:57
Време за зареждане на батерията:
- Прикачени файлове
-
- Време за зареждане на батерията RAV4 Plugin.PNG (80.98 KiB) Преглеждано 5263 пъти
Filbor
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 06 Юли 2022 09:17
Това е част от психологията на човека

Да, чувства се щастлив, че МОЖЕ да постигне такива стойности, но в реалната експлоатация не ги достига

И да - и аз съм се чувствал щастлив когато с новия си автомобил умишлено постигна разход под обявения от производителя (и учудващо нисък)... Въпросът е, че поглеждайки статистиката за реалния дългосрочен разход нещата съвсем не изглеждат така

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Мнение от BOz » 06 Юли 2022 09:57
По статистика на реалния живот съм с 1% под заводския разход. Значи може.slowtraveler написа: ↑06 Юли 2022 09:17 Това е част от психологията на човека
Да, чувства се щастлив, че МОЖЕ да постигне такива стойности, но в реалната експлоатация не ги достига
И да - и аз съм се чувствал щастлив когато с новия си автомобил умишлено постигна разход под обявения от производителя (и учудващо нисък)... Въпросът е, че поглеждайки статистиката за реалния дългосрочен разход нещата съвсем не изглеждат така

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru