Има ли десетична точна в едно число вече за каква точност говорим? 6, 6.3, 6.33, 6.333333.... все са си едно и също, въпрос до колко ти се смята biggrin.gifBOz написа:Както казах - нека говорим в абсолютно точни цифри, а не - а бе на мен ми харчи около 14лв/100км или "около" 6л/100км. Ама то ако са 7.5/100 ако не си го засякъл, а предполагаш на стрелка, то наистина може да ти гори около 6/100.
Икономичен автомобил ли е Prius?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Аз лично стигам до стотната.Vesko написа:Има ли десетична точна в едно число вече за каква точност говорим? 6, 6.3, 6.33, 6.333333.... все са си едно и също, въпрос до колко ти се смята biggrin.gifBOz написа:Както казах - нека говорим в абсолютно точни цифри, а не - а бе на мен ми харчи около 14лв/100км или "около" 6л/100км. Ама то ако са 7.5/100 ако не си го засякъл, а предполагаш на стрелка, то наистина може да ти гори около 6/100.
За това в друг форум все още държа рекорда за разход на дизелов автомобил с точност от Х.ХХ. Имаше постижение до Х.ХХ + 0.02, но все пак аз държа с 0.02л/100км по-ниския разход от състезанията.
Надявам се да съм ти отговорил на въпроса.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

- Not_active_user_1
Каза шОфера с 20-годишната Тойота....andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif

Ако Приуса е ташак, какво ли ще е твоята дърта каруца. С каква част от полов орган можем да е сравним? Смарангясал клитор на дърта баба може би... laugh.gif
Само не можах да те разбера какво точно те притеснява:
броя страници по темата, големия интерес към модела, злобата, завистта, киселото грозде или нещо друго?

- Not_active_user_1
BOz,
Следващия път вадете капкомерите, че с тези стотни е много неточно! biggrin.gif
Следващия път вадете капкомерите, че с тези стотни е много неточно! biggrin.gif
- Not_active_user_1
Ето и друг сриншот при друга скорост:
п.п. Някой, ако знае добра програмка за мониторинг на системата на колата да сподели! Безплатна естествено и да е за андроид. Това тук е програмката Torque, a устройството, което чете данните е Mini ELM 327 Bluetooth OBDII.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Да, поддържането на ниски обороти е много важно за икономичността (при мен на 80км/ч оборотите са около 1260)...prius 3 написа:....На равен път с КК. Прави ми впечатление, че П3 се движи на доста ниски обороти. Най-вероятно от там идва абсолютната тишина в автомобила. Част от постигането на нисък разход са вероятно и тези ниски обороти.....
Относно Torque - ползвам платената версия и не съм срещал по добро от нея за следене в реално време (ползвал съм 1-2 други програмки за анализ на грешки, но те са по-зле и непрактични от Торк в реално време)...
П.С. абе гледам ускоренията по Z много високи - сигурно много друса приуса

П.П.С. Предполагам, че ако имаш мааалко насрещен вятър и оборотите ще скочат нагоре - все пак при безстепенна кутия и няма как да кажеш при каква скорост с какви обороти ще си (нали и изгасва по някое време?)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
Оборотите яко се влияят от състоянието на пътя.
При тази скорост може и 1000 да са, а може и 2500 да са.
Торка си върши много добра работа за това нещо. Не знам защо питаш за друг софтуер...
При тази скорост може и 1000 да са, а може и 2500 да са.
Торка си върши много добра работа за това нещо. Не знам защо питаш за друг софтуер...
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
1. Твоя приус харчи 10лв/100км а една обикновенна бензинова кола на газ 7-8 лв на 100км което показва коя е по икономична и , че няма смисъл от хибрид.BOz написа:
Щом говорим в цифри.
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
п.п. До преди едно мнение говореше как не била изкарвала ХХХ на брой коне от един кубик двигател, сега изведнъж ЕВО 10-ката за нищо не ставала.
Осъзнай се какво искаш, за да може да градим диалог.
2. Относно ХХХ на брой коне имах предвид можеше да сложат наистина високо технологичен ДВГ
кажи ми какво му е високо технологичното на този 1,8л бензинов мотор , ми те можеха да сложат със същия успех и 1,2л. мотор 100кс
професионален мапер
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Какъв интерес бе ми то ако не бройм такситата в България има не повече от 50 автомобила. за какъв интерес говорим не разбирам. за ташака съм ти го обяснил. дал си 50 бона за този ташак и си се ПРЕЕБАЛ!!! за 30 бона си купувам S-класа (макар че не обичам големи коли) и ми остават 3 бона за газова и 17бона за гориво и поддръжка. а в S-класа има обдухване на седалките ТИ това го нямаш във високотехнологичния си кенеф на теб лятото ризата на гърба ти залепва. да не говорим за мощност комфорт и тн....prius 3 написа:Каза шОфера с 20-годишната Тойота....andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif![]()
Ако Приуса е ташак, какво ли ще е твоята дърта каруца. С каква част от полов орган можем да е сравним? Смарангясал клитор на дърта баба може би... laugh.gif
Само не можах да те разбера какво точно те притеснява:
броя страници по темата, големия интерес към модела, злобата, завистта, киселото грозде или нещо друго?
професионален мапер
- BOz
Аз до сега не съм срещал в книжката да пише колко ми харчи колата на 100км като пари.andrian999999 написа:1. Твоя приус харчи 10лв/100км а една обикновенна бензинова кола на газ 7-8 лв на 100км което показва коя е по икономична и , че няма смисъл от хибрид.BOz написа:
Щом говорим в цифри.
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
п.п. До преди едно мнение говореше как не била изкарвала ХХХ на брой коне от един кубик двигател, сега изведнъж ЕВО 10-ката за нищо не ставала.
Осъзнай се какво искаш, за да може да градим диалог.
2. Относно ХХХ на брой коне имах предвид можеше да сложат наистина високо технологичен ДВГ
кажи ми какво му е високо технологичното на този 1,8л бензинов мотор , ми те можеха да сложат със същия успех и 1,2л. мотор 100кс
Там има таблица с разход, изразен в литри на 100км.
Приуса е по-икономичен в изразходваното гориво.
Автомобил на газ може да ти излиза по-евтино за предвижване на 100км, но не е по-икономичен.
А в крайна сметка и на Приус може да сложиш газ и пак ще е по-евтин така, че губиш по точки отново.

Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

Не губи , ще сложи метан и пак ще е под сметката на приуса който се съмнявам малко някой да си направи експериметн да го подкара на метан , тоя няма да може да отлепи над 100 км/ч на магистралата 

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- BOz
Все си мисля, че няма значение дали един двигател е на газ или метан.SFINKS написа:Не губи , ще сложи метан и пак ще е под сметката на приуса който се съмнявам малко някой да си направи експериметн да го подкара на метан , тоя няма да може да отлепи над 100 км/ч на магистралата
И все си мисля, че един автомобил ако харчи по-малко на бензин, то ще харчи и по-малко на газ/метн, нали?
И все си мисля, че със степен на сгъстяване от 13:1, то Приуса е много по-добре да се газифицира от почти всички аналогични бензинови двигатели, нали?
Ако целта в крайна сметка е колко пари ще дадеш за предвижване на всеки 100км, то не мисля, че отново някой би бил по-добър от Приус, нали?
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

Едно е да си мислиш ( искаш) нещо , второ е да го направиш и съвсем друго е да стане . Нали ?
Сложи му ако искаш на смотания Приус още една батерия , направи го plug in , сложи му соларен таван и тн .
Празна и безмислена инвестиция . По точно ташак работа .
Та , както те посъветвах по-горе , като искаш да е икономичен , свърже се с Иво да ти каже дали има някакви особености при монтирането на газ и действай
Само че няма да го направиш .
Видиш ли караш свръх мега технологично бижу пък се редиш на газ колонката с такситата laugh.gif
Сложи му ако искаш на смотания Приус още една батерия , направи го plug in , сложи му соларен таван и тн .
Та , както те посъветвах по-горе , като искаш да е икономичен , свърже се с Иво да ти каже дали има някакви особености при монтирането на газ и действай

Видиш ли караш свръх мега технологично бижу пък се редиш на газ колонката с такситата laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- BOz
Споко. Виждал съм и съм се возил на Приус на газ. Става и няма нищо различно. Абсолютно същото както и на стандартна кола.SFINKS написа:Едно е да си мислиш ( искаш) нещо , второ е да го направиш и съвсем друго е да стане . Нали ?
Та , както те посъветвах по-горе , като искаш да е икономичен , свърже се с Иво да ти каже дали има някакви особености при монтирането на газ и действай![]()
Изборът за инсталирането на газ си е личен такъв.
За това ти казвам, че ако целта ми е да карам на газ, то няма абсолютно нищо различно от на другите автомобили.
И за това ти казвам, че при всички случаи губиш по точки.

Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Точно по този параграф много автомобили ще бият приуса. Дори и Тиковците майBOz написа:Ако целта в крайна сметка е колко пари ще дадеш за предвижване на всеки 100км, то не мисля, че отново някой би бил по-добър от Приус, нали?