Осветление в купето
Осветление в купето
Как се сменява крушката за осветление в купето - не виждам откъде се сваля плафончето (до огледалото)
Има ли някъде картинка за това ?
Има ли някъде картинка за това ?
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Начи принципно многоо зависи от колата, защото са различни laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Щом пишеш тук сигурно е Тойота?
Толкова каза кафето тая сутрин.
Ако искаш наистина някой да ти е полезен сподели, или най добре си напиши в профила каква ти е колата модел, година . .. тия неща са доста важни. Или само аз си мисля така.
Щом пишеш тук сигурно е Тойота?
Толкова каза кафето тая сутрин.
Ако искаш наистина някой да ти е полезен сподели, или най добре си напиши в профила каква ти е колата модел, година . .. тия неща са доста важни. Или само аз си мисля така.
Добре де, добре де, хвана ме....ама като за мен моя проблем си е най-важен, откъде да знам че не сте запознати с него
Колата е Корола D4D 2002, дизел
Не виждам откъде се бърка за да се смени тая крушка, стъкълчето май не е предвидено може да се изчопли, нито през бутончетата.....по литературата дават всички видове крушки (фарове, мигачи) как се сменят, само тая не виждам как става

Колата е Корола D4D 2002, дизел
Не виждам откъде се бърка за да се смени тая крушка, стъкълчето май не е предвидено може да се изчопли, нито през бутончетата.....по литературата дават всички видове крушки (фарове, мигачи) как се сменят, само тая не виждам как става
Баш за това!
Макар че мойта е 2002, а тук се говори за модели от 2003 нагоре и крушката е различна от тази, която очаквам да има вътре.....
В сайта на ОСРАМ дават че е модел 5W5 (с клиновиден сплескан извод от едната страна), а тази на картинката тук е друга
То всъщност и плафончето е друго, не плоско като това, а с бутони на него....дали се изчопля по същия начин?

Макар че мойта е 2002, а тук се говори за модели от 2003 нагоре и крушката е различна от тази, която очаквам да има вътре.....
В сайта на ОСРАМ дават че е модел 5W5 (с клиновиден сплескан извод от едната страна), а тази на картинката тук е друга
То всъщност и плафончето е друго, не плоско като това, а с бутони на него....дали се изчопля по същия начин?
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Ако е баш за това - така е. И на Авенсиса е подобно.

сваля се само пластмасата - прозрачната с отвертка най-лесно. От страната на копчето. Вече ако искаш нещо да го човъркаш под крушката мисля, че имаше болт.

Не зная дали имаш такива- те са над огледалото ако имаш се свалят с отвъртането на 2 болта, които са в кутията за очила.
Пак казвам тези са за моят авенсис

сваля се само пластмасата - прозрачната с отвертка най-лесно. От страната на копчето. Вече ако искаш нещо да го човъркаш под крушката мисля, че имаше болт.
Не зная дали имаш такива- те са над огледалото ако имаш се свалят с отвъртането на 2 болта, които са в кутията за очила.

Пак казвам тези са за моят авенсис

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
На болшинството автомобили пласмасата се сваля по този начин по който е показано на картинката.
Тези пластмаси са с пластинчати пружини и се свалят така, защото в противен случай трябва да се вижда някъде винт.
Може да има и малко пластмасово капаче, под което да е винтчето.
Тези пластмаси са с пластинчати пружини и се свалят така, защото в противен случай трябва да се вижда някъде винт.
Може да има и малко пластмасово капаче, под което да е винтчето.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Вади се много внимателно с тънка отвертка, като се бърка последователно в технологичните отвори отпред на "стъкълцето". Трябва да си много груб за да успееш да счупиш нещо. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!