Приус 2007-2009 г. проблем с охладителната система на ел.дви

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Апр 2012 18:30

gicho написа:Изчакай да влезе верния човек и ще те убеди че такъв проблем с приус няма и не може да има щото не е чел за него! Както и какъвто и да е друг де...
На колко км е приуса? Интересно за статистиката е какъв е разхода при напредване на пробега и поизносване на батериите. Повечето от нас едва ли ще го докараме до нов приус, ама ако втората ръка са сделка, да го имаме в предвид.

Като абсолютна стойност не виждам на какво се впечатлявате - все пак смесения разход на модерен дизел е 4.1л/100км.
Интересно за статистиката е какъв ще е разходът на "модерния" дизел,който работи на 1800 атм. налягане с пиезоинжектори! Дали разходът му остава все такъв при по-лошо разпръскване. Какви са разходите за 1 дюза и т.н.

Батериите са с гаранция 8 години,колко да се поизносят. Дюзите нямат такава гаранция,нито турбината

Споменаваме ли по-рядката смяна на накладки- на около 100 000км. при Приус.

И да споменаваш в едно изречение думите дизел и модерен говори колко си в час.

Приус е най-икономичната кола в класа. Също така,както кажем А,да кажем и Б, дизелите изхвърлят сажди,серни окиси и др. вредни газове. Хибридът има чисти емисии.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 09 Апр 2012 22:33

LEXUS написа:
gicho написа:Интересно за статистиката е ...
Интересно за статистиката е ...
А още по-интересно ще е какъв процент от всички произведени Приуси са тези с дефектно охлаждане, не мислиш ли :whistle:

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Апр 2012 22:41

Scott написа:
LEXUS написа:
gicho написа:Интересно за статистиката е ...
Интересно за статистиката е ...
А още по-интересно ще е какъв процент от всички произведени Приуси са тези с дефектно охлаждане, не мислиш ли :whistle:
Какво значи дефектно охлаждане? Няма Приуси с дефектно охлаждане. Ако е имало рекол, то всичко е поето от Тойота.

Scott

Мнение от Scott » 10 Апр 2012 11:11

LEXUS написа:Какво значи дефектно охлаждане? Няма Приуси с дефектно охлаждане. Ако е имало рекол, то всичко е поето от Тойота.
Според теб за какво служат 'реколите'? Да си побъбрят собствениците на автомобилите със сервизните работници колко безпроблемни автомобили карат или за да се оправи дефект, който е забелязан след пускането на модела в производство? Или 14-те сервизни бюлетина само за модела от 2004-а не са въобще индикация за дефектна охладителна система - http://www.mv.com/ipusers/lsg/Prius/NHTSA.htm

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 17:13

Реколите означават отговорност. Почти всяка кола минава реколи, разбира се, това показва избързване в пускането й на пазара, но по-важното е отговорността за поправяне на неточностите. В контраст на това, германските фирми изкарват колите си, пълни с дефекти и за повечето не правят реколи,а оставят клиентите им да си ги плащат сами!
Това е важна отлика.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:17

Колега dimitur70, значи не е имало никакъв проблем с охладителната система, а просто е трябвало да бъде обезвъздушена. „Жалко“(в кръга на шегата), че не е имало проблем, за да могат тук някой хора да получат множествен оргазъм и да „докажат“, че видите ли Приус нищо не става. laugh.gif
Интересно ми е как и от какво се е появил този въздух? Би ли споделил!

Scott

Мнение от Scott » 10 Апр 2012 18:22

prius 3 написа:...Интересно ми е как и от какво се е появил този въздух?...
Също „в кръга на шегата“ - тоя балон дето с колегата LEXUS го раздувате ше трябва да се е 'поизпуснал' в охладителната система на Димитърчо ... tongue.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 359 пъти
Получена  благодарност: 394 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Апр 2012 18:25

Засмукването/наличие на въздух също е проблем в охладителната система.
Добре е да се диагностицира/следи за известно време, защото доливането на антифриз не означава, че е решен проблема.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:28

Scott написа:
Също „в кръга на шегата“ - тоя балон дето с колегата LEXUS го раздувате ше трябва да се е 'поизпуснал' в охладителната система на Димитърчо ... tongue.gif
Така, като гледам ти и каруцаря (с немските каручки) надувате балони и чакате някой да ви забележи. laugh.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 18:29

slowtraveler написа:Засмукването/наличие на въздух също е проблем в охладителната система.
Добре е да се диагностицира/следи за известно време, защото доливането на антифриз не означава, че е решен проблема.
Мисля,че долното е важно,когато коментираме проблеми и тяхната причина:
dimitur70 написа:отскоро имам Приус 2.Преди два дни(от Варна съм) пътувах за София и още на магистралата ми светна VSC и една голяма удивителна.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:31

slowtraveler написа:Засмукването/наличие на въздух също е проблем в охладителната система.
Засмукването-да, но не се знае от какво се е получило и заради това го питам да каже колегата как и от какво се е получило наличието на въздух.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 18:31

prius 3 написа:
Scott написа:
Така, като гледам ти и каруцаря (с немските каручки) надувате балони и чакате някой да ви забележи. laugh.gif
Кой каруцар с немски каручки? :iconbiggrin:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:41

LEXUS написа:
prius 3 написа:
Scott написа:Също „в кръга на шегата“ - тоя балон дето с колегата LEXUS го раздувате ше трябва да се е 'поизпуснал' в охладителната система на Димитърчо ... tongue.gif
Кой каруцар с немски каручки? :iconbiggrin:
По НИК-а ще го познаеш. tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 19:36

E60_Power написа:
gicho написа:
Като абсолютна стойност не виждам на какво се впечатлявате - все пак смесения разход на модерен дизел е 4.1л/100км.
Факт! Около 500 километра / преди седмица / извънградско каране от Франкфурт до Хамбург по магистрала А7 с чисто ново Ауди А3 1.6 TDI common rail, 105 к.с., 7-степенна автоматична скоростна кутия - 3.8 литра среден разход. На мен ми изглежда почти абсурден този разход, но е факт. Разбира се, отбелязвам, че бях сам в колата и съм карал с разумна скорост - около 120 километра в час. Малка, но много стегната и удобна за каране кола, а аз съм 1.85м висок и 90 килограма. Приус или подобна А3, макар и с по-малко вътрешно пространство от Тойота-та!?
Факт! Влезна да се похвалиш за „чисто новото“ А3, т.е. Голф под прикритие на двойна цена, което си карал еди къде си, ама то случайно било в Германия разбираш ли, на аутобан при това с „разумна“ скорост. Само ще ти кажа, че на немските аутобани в повечето случай 120 км/ч изобщо не е разумна скорост. Освен всичко споделяш, че било чисто ново, имало автоматична скоростна кутия и си постигнал 3,8/100 разход. Еми хубаво. Казваш, че факт било. Кой освен теб го знае този факт? Само ще ти споделя под секрет, защото явно не знаеш и може би е време да научиш, че един ЧИСТО НОВ АВТОМОБИЛ, както ти твърдиш ВИНАГИ дава по-висок разход докато се разработи и чаркалаците му се напаснат. Следващия път, когато отново решиш да ни занимаваш с интернационалните си приключения го имай предвид този факт, защото щом неразработен ти дава разход 3,8/100, сигурно, като се разработи ще започне да ти връща гориво в резервоара! :laughing6:

baba_metca

Мнение от baba_metca » 11 Апр 2012 09:39

Явно колегата не знае какъв е проблема. Те и от ТМ Ауто София, не са успели да му го кажат на първо четене. Кой знае какви грешки са били записани, от това, че е имало въздух в системата и сигурно са и объркващи.

dimitur70, погледни линка даден от Scott. Там има няколко на брой проблеми с охладителната система, като са дадени и кодове на грешки. Сравни ги с твоите (предполагам от ТМ Ауто са ти дали листче с грешките) и виж дали и до колко има съвпадения. Ако ги постнеш в темата, по-знаещите може да си кажат мнението.

Ще е хубаво и някой да каже, какви са обикновенните причини за въздух в охладителната система. Предполагам, че все ще има няколко по-основни, от които да се почне.

П.П. Има поне 5 теми за разход на Приус, +/- и какво ли още не. Дайта да помогнем на човека първо, пък после се дракайте на воля.

Публикувай отговор