Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
kovat
И в крайна сметка...
Мнение от eol » 09 Май 2010 20:32
Не съм сигурен дали моят автомобил подлежи на подобна интервенция защото на дисплея не се изписва нищо (нито разход на гориво, нито температура-нищо), но пък имам сервизен (repair) manual за този модел в който е разгледана подробно със схеми и картиники/снимки Cruise Control системата.
За това е и моят кратък въпрос: Кой/къде може да се наеме със задачата по поставянето на този add-on на (моята) Toyota Yaris* ?
*Toyota Yaris automatic 1500 cc 106 hp USA edition
** Освен това съм се замисли и това да добавя, но пак някой трябва да го монтира... аз не се наемам[/b]
eol
nikonikov
Мнение от eol » 10 Май 2010 18:50
Абе чак да му се плаша - не... Притеснява ме факта, че няма да тръгне от първият път (то пък кое ли е тръгнало от раз), а оставането ми без кола за ден дори е драмаnikonikov написа:Колега, не знам защо толкова му се плашиш ма тоя волан. Няма нищо сложно. Ако искаш ела , и аз ща ти помогна. Имам и подходящите инструменти.
От друга страна - до колкото успях да се ориентирам от писанията:
1. трябва да се провери дали има такъв свободен куплунг под възглавницата на волана - сиреч ако няма да забравя за случая (така ли е ?)
2. имало два видя автомобили - с потенциометър регулиращ подаването на газ и такива с жило (при които педала свързан с жило джурка нещо и информира компютъра колко въздух за съответното кол-во бензин да пусне) или съм в генерална грешка? т.е. различни неща ли трябва да се купуват и съответно правят при единият и другият случай?
eol
shoker
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от diesel_power » 14 Юни 2010 19:26
diesel_power
- diesel_power
Мнение от diesel_power » 27 Юни 2010 13:29
jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).
Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.
Правя и други ъпгрейди по тойоти.
diesel_power
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 27 Юни 2010 22:11
браво,имаш да прекараш един кабел от ECU-то към волана и да свържеш и закрепиш лостчето.интересно откъде го взимаш тоя хляб ? laugh.gifdiesel_power написа:jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).
Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.
Правя и други ъпгрейди по тойоти.
jim_beam
- diesel_power
Мнение от diesel_power » 27 Юни 2010 22:28
Успех!

diesel_power
jim_beam
Мнение от Ven » 03 Юли 2010 23:53
Търся някои да ми реши проблема (да ми намери лостчето или да ми каже кое точно да взема и да го постави) - разбира се срещу заплащане.
Предварително благодаря.
Ven
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 17 Юли 2010 19:10
iovkito
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 18 Юли 2010 10:19
най-добре да е закачен,защото иначе ще даде грешка и трябва да ходиш да ти я чистят.iovkito написа:Здравейте колеги! И аз си поръчах въпросното лостче от ибей , искам да попитам тези , които вече са го монтирали - при пробата и даване на контакт , аирбаг-а трябва ли да е закачен ан буксата си или може и без него да направя теста ? Ако ми светне лампата круизе , поне да има смисъл цялото разглобяване и дупчене.
jim_beam
iovkito
Мнение от Ven » 23 Юли 2010 16:05
От ebay си взех лостче с профил на захващане такова каквото е в ръководството за Awensis щото не исках да дупча като Руди.
Обаче за беля от лостчето излизат 3 (три) жици - бяла, бяло-черна и червена.
В темата разисквате за две жици.
И сега кво да правя. Коя е излишна, коя на коя отговаря.
Ddiesel_power забеляза че буксата е друга (виж http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14460 ) ама аз не предполагах, че броя на жиците ще е различен.
Дано усилията ми не са нахалос. Не ми е за парите, а че няма да стане както си го представях.
Ако може помагайте.
Ето картинка на лостчето.
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (51.55 KiB) Преглеждано 3855 пъти
Ven
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru