[Гаранционни ремонти] на нови автомобили Toyota - обща тема.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
[Гаранционни ремонти] на нови автомобили Toyota - обща тема.
Мнение от zi_zi_top » 16 Окт 2011 13:02
Така ще имаме по-синтезирана информация за проблемите на различните модели и генерации.
Мисля, че тази тема ще бъде полезна за всички, които искат да си купят Тойота - нова или втора употреба.
Причина: Променено заглавие.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Мнение от baba_metca » 17 Окт 2011 08:00
- Преминала през кампанияата с педала на газ-та преди да я купим.
- Проблема със свиренето на задните спирачки на около 22-3 000км, като те са си свирели и преди това, ама предишните са нехайствали явно. За тези които не знаят, проблема е признат от Тойота и при проявяване се сменят някакви държачи и накладки.
- На около 32 500 смяна на комплект съединител. Нещо виеше при натоварване. Когато се тръгваше по наклон, най-много се чуваше
baba_metca
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Yuli » 17 Окт 2011 11:33
~1700 км. (2 месеца); Смяна топката на скоростния лост - падна люспа от хромирания детайл.
~1800 км. (седмица по късно); Реглаж на преден мост - волана стоеше накриво когато колата се движеше направо.
~33000 км. (1г и 10м); Смяна на водна помпа - установено намаляване нивото на антифриза при ТО.
Yuli
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 17 Окт 2011 15:13
На 20К смяна на кормилен прът. Няма резултат. Чукането продължава (на място при по рязко завъртане на волана надясно при маневриране. При загасен двигател с развижване на волана наляво-надясно чукането е осезаемо и според мен има проблем с хидравличната рейка)
На 20К смяна на уплътнителна леща на задно гърне поради вибрация. Оказа се дефект при първоначален монтаж.
Имам някои забележки, като шум от скоростна кутия и тегаво превключване от 1-ва към 2-ра и обратно (коментиран проблем с 6-степенната механична кутия но не и гаранционен проблем според ТМ), спирачния педал има страничен луфт (самия ход на педала и спирането си е ОК), както и някои по-дребни нещица, които смятам да предява отново преди да изтече гаранцията, като ще поискам писмено потвърждение ЗА или ОТХВЪРЛЯНЕ на предявеното.
scorpion
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 21 Окт 2011 00:12
-на около 50к гарнитура на главата*поздрави на братския полски народ
-омасляване на капака на ангр.верига-генерален проблем при тоя двигател-за да се уплътни се сваля целия двигател!
-смяна на капака на клапаните поради избило масло-гарнитурата е вградена в капака!
-семерина на раздатъчна кутия поради избило масло
-др. по-незначителни неща

jim_beam
LEXUS
nowyaris
Мнение от Gandalf » 21 Окт 2011 10:17
Сега след 10к км усещам, че пак почва да трака, но не ми пука.
Интересното беще, че докато сменят кормилната колона, колата вече беше излязла от гаранция и отивам да си взема събота и каката ми вика: Първо минете през касата да платите фактурата. Тя беше около 2000лв.

Кратък разговор с приемчика и "Лек ден" !
Много съм доволен от ТМ Ауто.
Gandalf
Мнение от ace » 21 Окт 2011 13:52
Нито за секунда не съм съжалявал, че си взех нова тойота. Доволен съм от ТМ ауто. Малко се чудя дали да не си удължа гаранцията с още 2г. Предлагат ми това за 560 лв.
П. С. Забравих и топката на скоростния лост - смениха ми я по тяхно предложение заради олющването.
ace
-
Мнение от baba_metca » 22 Ное 2011 09:23
Смяна на карета на волана.baba_metca написа:Toyota Auris 2.0 d4d, в момента на 2г и 3месеца и 33450км.
- Преминала през кампанияата с педала на газ-та преди да я купим.
- Проблема със свиренето на задните спирачки на около 22-3 000км, като те са си свирели и преди това, ама предишните са нехайствали явно. За тези които не знаят, проблема е признат от Тойота и при проявяване се сменят някакви държачи и накладки.
- На около 32 500 смяна на комплект съединител. Нещо виеше при натоварване. Когато се тръгваше по наклон, най-много се чуваше
baba_metca
Мнение от jsp » 22 Ное 2011 11:09
Отстранени проблеми:
1. Замяна на "вакум помпа" заради което изхвърляше маслото за около 2000 км към 2 литра.
Заявени проблеми и все още неотстранени:
1. Потракване от съединител според ТМ Ауто на празен ход. При натискане на педала изчезва.
2. Обелване на кожата на волана.
3. Виене при катерене на наклон ( не от двигателя ! ). Същото при спускане на наклон на по-ниска предавка. Оборотите са под 2700 но се чува неприятно!
4. Направено първо ТО и сложиха масло 5W40. След 7000 км маслото беше под минимума и този път сложиха SAE:5W30 ACEA:C2. Платих им го ( въпреки че не трябваше! ). Ако пак изчезне ....
Непредявени все още към ТМА проблеми:
1. При преминаване много бавно ( на 1ва без газ по неравности ) се чува някакво прескърцване. За момента са гледали че няма някакъв голям видим проблем по окачването.
2. След измиване стават много гадни "вадички" по стъклата като се спускат и вдигат. Третирането на гумените уплътнения с разни химии закупени от ТМА - които да им подобрят състоянието не помага!
3. Спирачките скърцат
4. Потракване при преминаване "много бавно" през неравности. Особенно комбинирано със завиване!
jsp
Мнение от muf » 22 Ное 2011 20:25
2 На около 40 000км водна помпа. Не беше се отразило на нивото на антифириза, но при смяна на маслото механикът видя че помпата просълзява.
3 На 57000 - задни накладки.
В момента е на 58 000
Чакам за карето на волана и аз. Мисля след зимата да го сменя. Гаранцията е удължена на 5г.
Доволен съм на 100% от сервиза в Търново
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 22 Ное 2011 21:47
защото не е добре дизел да се юрка много,аз исках да изпробвам,докато колата беше в гаранция.чувал съм,че единствените дизели,които издържат на продължителна пълна газ,са тези на мерцедес.за старите атмосферни дизели гарантирано е така,нали карах е-класа 220д,не знам при cdi-тата,надали.ще разбера скоро,понеже един приятел взе ml 320 cdi.LEXUS написа:Що такива проблеми с тия гарнитури?

всички останали по-добре кротко!
но и в тойота майстора ми каза,че след определен vin има промяна в гарнитурата,може би е производствена грешка на поляците,коя ли вече подред.

jim_beam
mafiota
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 22 Ное 2011 23:30

Така наистина ще се получи максимално синтезирана представа за основните дефекти и проблеми на различните модели.
Благодаря ви предварително!

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru